Visum – ansøgning om visum til Thailand

Visum – ansøgning om visum til Thailand (opdateret pr. 31. januar 2019) 

Visum Thailand

Specielt vedr. Retirement Extension

BEKRÆFTET: Udlændinge skal nu holde 800k baht i en thailandsk bank i tre måneder efter at retirement extension er givet

(opdateret pr. 31. januar 2019)

Thai immigration har meddelt en større ændring vedrørende de finansielle krav, der er nødvendige, når der ansøges om en forlængelse af opholdet baseret på pensionering, ofte omtalt som retirement visa.

Bekræftet i politiets ordrenummer. 35/2561 opnået af Thaivisa, skal udlændinge, der ansøger om retirement extension ved hjælp af 800k baht i banken eller kombinationen af ​​indkomstmetode, nu holde 800k baht i banken i tre måneder efter forlængelsen og 400K baht i banken efter det.

Kravet om retirement extension i henhold til den nye politiordre er som følger:

(1) Must have been granted a non-immigrant visa (Non-Im)

(2) Must be 50 years of age or over

(3)  Must have evidence of having income of no less than THB 65,000 or;

(4) At least 2 months prior to filing date, and at least 3 months after being granted permission, the alien must have fund deposited in a bank in Thailand of no less than THB 800,000. The alien can withdraw the fund 3 months after being granted permission and the remaining balance must be no less than THB 400,00 or;

(5) Must have and annual earning and fund deposited with a commercial bank in Thailand totalling of no less than THB 800,000 until the filing date. The said fund must remain in the account prior to and after the permission is granted and the alien can make a withdrawal under the same conditions as stated in (4).

retirement extension til Thailand 1

retirement extension til Thailand 2

BREAKING: store ændringer i turistvisum – positivt nyt på vej for danske turister

(opdateret pr. 14. november 2018)

Thailand annoncerer store ændringer i turistvisum i bud for at øge turismen.

– Enkelt indrejsevisum (single entry visas) ændres automatisk til dobbelt indrejse

– Ny indrejsetilladelse (re-entry permit), snarere end nyt visum, hvis man besøger naboland

– Ubegrænset visumfrit inddrejse ved landgrænser pr. kalenderår

Thailands ‘Multi Entry Tourist Visa’ blev tilgængeligt fra den 13. november 2015. Dette nye visum giver dig adgang til at krydse grænsen til Thailand flere gange i løbet af en periode på 6 måneder med ophold på op til 60 dage ad gangen.

Visumet koste 5000 bath og er tilgængeligt for alle udlændinge.

Som dansk statsborger kan du nu opholde sig i Thailand i 60 dage

Immigration Bureauet har annonceret, at per d. 29. august 2014 vil du være i stand til at udvide din visumfritagelsesperiode, mens du er i Thailand med 30 dage, i stedet for de nuværende 7 dage, hvilket giver et samlet visumfritagelsesophold på i alt 60 dage. Gebyret for forlængelse af opholdet er 1.900 baht (uændret), svarer til ca. 326,- danske kroner.

Her finder du vigtig information vedrørende mulighed for visum til Thailand

Når du skal rejse til Thailand, er det vigtigt at du har styr på ting som visum- og pasregler, så du ikke risikerer at ryge i unåde på den eller anden måde. Her vil du finde de informationer, der er brug for, så du trygt kan tage af sted til Thailand.

Visumreglerne ændres ganske hyppigt, derfor er det en god idé altid at ajourføre sig direkte hos autorative kilder – så som Den Kongelige Thailandske Ambassade i København eller Det Thailandske Immigrationsbureau i Bangkok. De har altid de nyeste visumregler og derfor vil du også være sikret den helt nøjagtige information.

Generelt om visum til Thailand

Når du rejser til Thailand skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder ved indrejse og der skal være plads til de såkaldte ind- og udrejsestempler samt visa, hvis der er brug for det.

Ved rejse til Thailand er du som dansk statsborger fritaget for visum ved indrejse i Thailand og du har mulighed for at opholde dig i landet i op til 30 dage. Dog kun 15 dage, hvis du har indrejse over andre landegrænser.

Der kan ansøges om visum ved Den Kongelige Thailandske Ambassade i København. Dette skal gøres hvis du ønsker at være i Thailand mere end 30 dage.

Turistvisum i Thailand

Skal du være i Thailand i længere end 30 dage eller har du været forbi et af de andre lande i regionen, det kan være Cambodia, Laos eller et andet land og skal du være i landet længere end 15 dage, har du mulighed for at søge et 2 måneders visum og kan gøre det på førnævnte ambassade – Den Kongelige Thailandske Ambassade i København.

Får du lavet et turistvisum, der er på 60 dage eller 2 mdr. Kan du ved at betale en pris på ca. 1900 baht blive forlænget med 30 dage. Her skal du forbi et immigrationskontor i Thailand og får så mulighed for at opholde dig i Thailand i op til 90 dage eller 3 mdr.

Ønsker du det, findes der også en mulighed for at anmode om et ”dobbelt indrejse visa” der også kan forlænges med 30 dage, før de 60 dage er gået. Her skal du lige rejse ud af Thailand og ind i Thailand igen og så har du igen 60 dage, hvor du igen får mulighed for at forlænge dem med yderligere 30 dage ved at betale de ca. 1900 baht.

”Opholdstilladelse eller forlængelse af Visum”

Når du skal være i Thailand på grund af arbejde, du bliver gift med en thailænder eller på baggrund af et ønske om et længere ophold i Thailand, kan der laves nogle forskellige visa, hvor et af dem gælder i 365 dage og et andet gælder i 90 dage.

Det visa som er gyldigt i 90 dage giver dig ret til at rejse ind i Thailand én gang og gør at du har mulighed for at opholde dig i landet i de 90 dage. Det andet visa du kan få, er gyldigt for indrejse i Thailand i et år ad gangen – det skal dog ikke ses som en reel opholdstilladelse, for du skal forny dit ophold hver 3. måned, uden dog at skulle rejse ud af landet.

Et visa som dette kan forlænges op til år fra datoen du rejser ind i landet eller fra den sidste forlængelse. Mulighederne for at få det forlænget hænger igen sammen med et muligt ægteskab med en thai, dokumenterede pensionsudbetalinger, her skal du være over 50 år gammel, eller på baggrund af arbejde i Thailand.

Når du laver en forlængelse af et visa, giver det dig ikke ret til en ny indrejse i Thailand, her skal du først søge om et specielt visa, der bliver kaldt Simple Entry Visa eller Multiple Entry Visa – dette skal du kun gøre, hvis du ønsker at rejse ud af landet og tilbage til Thailand igen. Du har ikke brug for noget speciel dokumentation eller forberedelse for at få lavet dette, du skal huske at anmode om det.

Vælger du ikke at rejse ind og ud af Thailand, er det nødvendigt at indberette sin adresse til et immigrationskontor minimum 1 gang hver 3. måned. Du kan se det som en indberetning af at du er i live og du behøves ikke fysisk at møde op på selve kontoret. Her bliver der ikke stemplet i passet, i stedet for bliver noget af det papir du har udfyldt sat ind i passet og derfor er det ikke nødvendigt, som tidligere skrevet, at møde op.

Ansøgning indgives ved:

 • Udfyldt ansøgningsskema. (Ansøgningsskema kan rekvireres fra Ambassaden i København)
 • Eller udfyld og udskriv ansøgning online in dublo (pdf-fil) , der underskrives og sendes til enten Ambassaden (behandlingstid omkring 7 dage), eller medbringes ved personligt fremmøde hos Ambassaden (behandlingstid omkring 3 dage). (Husk nedenstående punkter)

Minimum krav for alle typer af visumansøgninger:

 • Originalt pas
  Pas eller rejsedokument skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra dato for udrejse fra Thailand og skal indeholde mindst en fuldstændig tom side til visering
 • 1 stk. kopi af pas
 • 1 stk. ansøgningsskema
  Skemaet skal være korrekt udfyldt og underskrevet af ansøger. Forældre kan underskrive for mindreårige børn
 • 1 stk. vellignende pasfoto 4 x 5 cm, farve, visende ansigtet forfra, skal være taget inden for de sidste 6 måneder
 • 1 stk. kopi af bekræftet rejseplan eller flybillet med angivelse af dato for ankomst til og afrejse fra Thailand
  Bekræftet e-billet kan accepteres
 • Såfremt ansøger ikke er dansk statsborger, vedlægges kopi evt. opholdstilladelse
 • Gebyr for visum kan foretages kontant, med check udstedt til: Det Kongelige Thailandske Generalkonsulat

Ved arbejde i Thailand, vedlægges kopi af introduktionsbrev fra virksomhed.

Gebyr for visum

 • Transit visum: Gyldighed 30 dage fra indrejse./ ca. 170 kr. pr. indrejse.
 • Turist visum: Gyldighed 60 dage fra indrejse./ ca. 200 kr. pr. indrejse.
 • Non immigrant visum: Gyldighed 90 dage fra indrejse./ ca. 400 kr. pr. indrejse.

Kontaktadresser

Den Kongelige Thailandske Ambassade
Norgesmindevej 18
2900 Hellerup
Tlf. : +45 39 62 50 10 ext.1.
Fax: 39 96 06 80

Information omkring VISA ansøgning:

http://thaiembassy.dk/category/visa-application/

Download VISA ansøgningsskema:
Ambassaden – VISA formular (pdf)

E-mail: visa@thaiembassy.dk

Åbningstider: Ambassaden holder åbent for visa spørgsmål man-fre mellem 9.00 og 11.45 og for øvrige spørgsmål yderligere mellem 13.00 og 16.00.

Danmarks ambassade Bangkok
Embassy of Denmark
10, Sathorn Soi 1
South Sathorn Road
Bangkok 10120
Thailand
Tlf.: +66 (0)2 343 1100
Fax: +66 (0)2 213 1752
Hjemmeside: thailand.um.dk   Ambassadens åbningstider
E-mail: bkkamb@um.dk

Danish Visa Application Centre
12th Floor, Alma Link Building,
Soi Chidlom, Lumpini, Pathumwan,
Bangkok, 10330
VFS Hjælpe-nummer: +66 22639106

VFS Hjælpe-e-mail: info.dkth@vfshelpline.com
VFS Hjemmeside: www.vfsglobal-denmark.com/thailand/

Telefoniske henvendelser: mandag til torsdag kl. 13.00 – 15.00
Kontortid: kun efter personlig aftale – mandag til fredag kl. 8.00 – 12.00 og 13.00 – 15.00
Undlad (0), når du ringer fra Danmark.

Track din Visa-ansøgning lige her

Office of Commercial Affair
Thailands Ambassade, Handelsafdeling
Hellerupvej 76
2900 Hellerup
Tlf. +45 3962 6999
Fax +45 3962 6099
Åbningstider: man – fre  9.00 – 16.00.

Eksempel på visumstempel til Thailand

Visumstempel til Thailand