Trang Islands – strande for enhver

En naturrigdom med flere vidt forskellige øer, er hvad du finder her

I det sydlige Thailand finder du et område, hvor der er strande, der er så hvide at du bliver henført til drømmen om paradis på jord. Det er Andamanhavet der smyger sig om de mange strande, og derfor er der også mulighed for gode oplevelser under overfladen hvis lysten skulle være der til det.

Farverig longboat ud for underskønne Koh Mook Trang Islands i Thailand

Hvor mange øer er det

Der er tale om et større område, hvor der ud fra Trang Kysten er et område med 46 øer, som skal tælles med. Der er både ubeboede og beboede øer med i dette tal og flere af de større øer har strande, der er i høj klasse. Når der findes strande i verdensklasse, i et område, der endnu ikke er overrendt af turister, er det bare med at komme af sted og opleve dem, man ved aldrig hvornår det bliver Trang Islands tur til at blive det næste store feriemål.

Strandene på selve Trang kysten er ikke meget at skrive hjem om, da der flere steder er mangrove beplantning helt ned til strandkanten, så du skal ud til flere af de spændende øer ude i Andamanhavet, for at få den fulde oplevelse af hvad det er Trang Islands byder på. Her får du så også krystalklart vand, hvide sandstrande så langt øjet rækker og palmer så langt øjet skuer. Det er flere steder et syn for guder og du vil ønske, at du kunne blive på øen og bare nyde livet resten af tiden.

Ønsker du at besøge øerne, foregår det enten med speedbåd eller longboats, alt efter hvor hurtigt du ønsker det skal gå, vil du gerne ud at snorkle eller dykke i området, er det altid en god idé med en lokal guide, der måske vil vise dig, de af hans favoritsteder, hvor der kan være mulighed for at opleve en fantastisk verden under vand.

De bedste steder ved Trang Islands, hvad angår dykning og snorkling, er helt klart Koh Rok og Koh Takieng. Nogle af de bedste strande finder du på Koh Mook, Koh Kradan, Koh Linong og Koh Sukorn, som også er beboede øer og derfor også giver mulighed for overnatning. Det er dog langt fra alle steder du kan hæve penge, så sørg for at gøre det i selve Trang by, der ligger på fastlandet, så du ikke kommer til at stå uden kontanter.

En god bonusinformation er viden om den gennemsnitlige dybde i området, hvor det sjældent bliver mere end 20 meter dybt. Det betyder, at der er mange flotte koralrev, vandet er meget varmt og du får altid masser af flotte og farverige fisk at se. Har du ikke forsøgt at snorkle endnu, er det oplagt at prøve det, når du besøger Trang Islands.

Strande så hjertet banker hurtigt

I februar måned hvert år, opføres der en speciel ceremoni i dette område, hvor der er flere par, der vælger at blive gift under vand og selve ceremonien har fået navnet Under Water Wedding Ceremony og det er især par fra østasien, der bruger februar måned til at blive viet på en anderledes måde.

De fantastiske strande finder du blandt andet på Koh Ngai, som er en billedsmuk lille ø, med vand, der er lige så klart som diamanter. Her kan du ikke lavet meget andet end at nyde stranden, tage en dukkert, sove, slappe af og spise. Det er virkeligt stedet, hvis du gerne vil have fred og ro, dovne den og bare nyde livet – husk at hæve penge på fastlandet, så du ikke løber tør, da det ikke altid er sikkert, at der er hæveautomat på de forskellige resorts.

En anden af de fantastiske strandområder er Koh Mook, som er en lille klippeø tæt på kysten i Trang provinsen. Den helt store attraktion på denne ø er Emerald Cave, hvor du ved lavvande kan besøge den enten ved at svømme eller padle dertil i kajak. Som Koh Ngai er Koh Mook et sted man kommer til for at slappe af, svømme, solbade eller slappe af i skyggen. Der er flere resorts på denne strand, end Koh Ngai og vandet er igen fantastisk at kigge ud på og helt sikkert også at bade i.

Forestil dig at vågne en morgen, ved at høre bølgernes brusen lige uden for døren. Du rejser dig op, åbner døren ud til stranden og går ud for at strække dig. Det første du får øje på, er det krystalklare vand, der får solen til at blinke flere gange til dig. Du strækker dig igen og mærker en svag vind, der lige puffer dig blidt på kinden.

En morgen som denne er blandt andet muligt at finde på Koh Sukorn, der er en af de mindre kendte øer i området, men ikke desto mindre garant for strande, der stråler om kap med solen og vand, der er lige så krystalklar, som den flotteste diamant. Vil du finde den smukkeste strand på Koh Sukorn skal du vælge at besøge den vestlige strand.

Kom rundt mellem øerne

Lej en longboat eller speedbåd og find ud af hvor let det er at komme rundt og besøge de forskellige øer, lad dig evt. blive guidet af en af de lokale, der hellere end gerne vil hjælpe, hvis de får en smule igen. Nyd strandene, slap af og hyg dig, find ud af hvor simpelt livet kan være og bliv ladet op, så der er fuld power på batterierne igen.

Vil du gerne vide endnu mere om Thailand, hvad der sker måned for måned, hvor det bedst at være på det tidspunkt af året og meget mere, er der også mulighed for det. Thailand året rundt i et fantastisk land.