Phuket – Oplevelser for dig og mig

Kom i gang med at opleve og finde alle de små overraskende eventyr, der venter

Phuket er en verden for sig selv af oplevelser og det er også grunden til, at så mange vender tilbage hertil, både 2, 3, 4 og 5 gange. Der bliver ved med at være oplevelser man enten ikke har nået, eller gerne vil opleve igen. Det er uanset om du er til dykning, afslapning på stranden eller shopping i byen, så har Phuket noget der passer til dig.

Patong Beach Phuket - Kvinde på gåtur langs den smukke strand

Shopping i Phuket

Der er mange muligheder for at lave en god handel i Phuket, er du uheldig løber du ind i en masse kopivarer så som tasker, elektronik og ure. Selv om det er ulovligt finder det sted i stor stil, så se dig godt for.

Vil du lidt nord for Phuket finder du nogle ganske gode indkøbsmuligheder her. Der er flere store shoppingcentre, hvor det er let at komme til med bus. Det er blandt andet Centre Festival, Blue C og Lotus, som er nogle af de store shoppingcentre. Her handler du med faste priser, og alligevel er der gode muligheder for at spare penge i forhold til danske priser.

I selve Phuket by findes der også et større shoppingcenter, hvor det kan lade sig gøre at finde alt indenfor mærketøj, tasker og ure og alt andet elektronik. Det er helt sikkert en tur værd på en varm dag, hvor det kan være godt at blive kølet lidt ned. Med over 300 butikker i det 200.000 m2 store center, er der nok at få tiden til at gå med. Det kan være alt lige fra et besøg på et microbryggeri, til en tur i den store biograf, der også findes i centret.

Navnet på centret er Jungceylon, som stammer tilbage fra 1511, hvor navnet på Phuket netop var Jungceylon. Derfor er der også historiske aner at finde i det spændende shoppingcenter, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved de flotte klassiske både, der kan findes i springvandet, ved shoppingcentret.

Som en ekstra bonusinformation, vil det altid være godt at besøge shoppingcentrets information, hvor du kan få udleveret et kort, der hedder Jungceylon Tourist Privilege Card, som giver rabatter i mange af butikkerne i centret.

Ladyboys og Cabaret

Har du været på ferie i Thailand, er du måske allerede stødt på en eller flere ladyboys uden at vide det. De dygtigste af dem ligner ægte kvinder og de kan også allerede have fået foretaget operationer, der gør at det er svært at se forskel. I Phuket findes der en cabaret udelukkende med ladyboys, der betegnes som den største transvestit cabaret i hele Thailand.

Phuket Simon Cabaret er navnet og den startede tilbage i 1991 og er siden da vokset i omfang. Den er kendt som et sted, hvor der er liv og glade dage, masser af energi og med over 200 dansere i forestillingen, er det ikke svært at forstå, hvorfor det netop er så underholdende at se denne cabaret.

Du får ekstravagante kostumer, glade ladyboys og farvestrålende kulisser, så er du på udkig efter en aften, hvor underholdningen skal være i verdensklasse, har du mulighed for at vælge et show enten kl. 19.30 eller 21.30 Skal du være sikker på at få billetter til cabaretten, vil det være godt at bestille billetter i forvejen.

Bann Chinpracha – Et meget charmerende palæ

Her finder du et hvidkalket hus i 2 etager, hvor hele stueetagen er åben for offentligheden. Det viser tydelige kinesiske træk og grunden til dette skal findes i den over 100 år gamle sino-portugisiske byggetradition. Huset har flere gange været benyttet i filmkulisser, blandt andet i filmen Heaven and Earth, som Oliver Stone har lavet.

Det smukke hus, er holdt i en meget fin stand, hvilket kan ses flere steder i stueetagen, hvor det er muligt at finde italienske gulvfliser, der ikke længere produceres. Der kan også findes originale møbler, som er importeret fra Europa, der også har mange år på bagen.

Køkkenet i palæet er et helt kapitel for sig, hvor du kan finde ler gryder, petroleumslamper, en gammeldags brændeovn og flere eksempler på fortidens køkken. I køkkenet kan du også finde flere klassiske madkasser, som på thailandsk hedder Pinto, der hænger rundt omkring.

Er du til arkitektur og gode historier, er dette palæ helt sikkert et besøg værd. Det ligger på Krabi Road nr. 98 og er ikke umiddelbart til at se fra vejen. Der er en lille entré, som bliver brugt på at vedligeholde huset i sin flotte stand, besøg det og oplev selv atmosfæren helt tæt på.

Strandene i Phuket

De 3 mest populære strande i Phuket – udover Patong og Karon er Kata Beach, Surin Beach og Rawai Beach. Kata Beach er en flot hvid sandstrand, hvor der ofte hersker en meget afslappet atmosfære, da der stort set ingen trafik er. Der er ikke det vilde natteliv i dette område, dog er der mulighed for at finde enkelte hyggelige barer, hvor du kan få en god thailandsk øl.

Surin Beach er absolut en af de helt store favoritter, hvor det kan lade sig gøre at få sunset drinks til og nyde solnedgangen i bløde sofaer. Det er en 400 meter lang strand, hvor vandet er meget klart og hurtigt bliver dybt. Er du til en aften med godt mad, bløde sofaer og afslappende musik, er Surin Beach det helt rigtige valg.
Rawai Beach var før i tiden backpackernes foretrukne strand og i dag bruges den mere som knudepunkt for udflugter til et par af de sydlige øer. Vil du væk fra det turistede og oplev lokal atmosfære, er det Rawai Beach du skal vælge.

Et andet sted i Thailand

Der findes også andre steder med en fantastisk atmosfære i Thailand og et af dem er helt sikkert Pattaya, der har sin helt egen historie. Vil du opleve gode golfbaner, spændende dyreliv og interessante historier, er der alle muligheder i Pattaya. Pattaya – smukt og spændende.