Oplev Phuket både over og under vandet, du vil elske det

Her finder du et tropeparadis, med mulighed for dykning og snorkling

Det er et sjældent set paradis i alle forstande du finder, når du vælger at lade rejsen gå til Phuket. Vandet der omkranser Phuket er helt specielt, med de blå og turkise nuancer i vandet, hvor der også er en verden af liv, som du ikke troede muligt. Glæd dig til oplevelser i et badeparadis, hvor ferieminderne vil blive flere dag for dag.

Tropeparadis og snorkel samt dykning

En af de helt store oplevelser ved Phuket er helt sikkert den skønhed under vand, der giver oplevelser af en karakter, som gør det til evigt stående minder, der for altid vil være at finde. Forestil dig en snorkeltur, hvor du ligger i overfladen og kigger på en verden af fisk i alle regnbuens farver.

Vandet der omkranser Phuket er helt specielt, med de blå og turkise nuancer i vandet

Er heldet med dig kan du også få mulighed for at se skildpadder, Squidfish som er en blækspruttelignende fisk og hajer. Vælger du at dykke, er der flere forskellige dykkerfirmaer, som hellere end gerne vil hjælpe dig. Ved stranden eller i selve Phuket by, er der mulighed for at få et dykkerfirma til at tage dig med på ture og udflugter, hvor du vil komme til at opleve den verden under vand som mange taler om.

Der er mulighed for at tage dykkercertifikat, komme med ud og få prøvedyk og har du allerede certifikat, kan det også lade sig gøre at få fantastiske ture, hvor de dygtige instruktører, der findes mange af, helt sikkert kan give dig oplevelser, der overstiger din forventning.

Grunden til at Phuket er så populært blandt mange dykkere, skal findes i Andamanhavet, som er havet, der ligger langs Thailands vestkyst. Det er rundt om i verden et hav, der bliver omtalt som et af de 10 bedste steder i verden at dykke, da dyrelivet er så rigt og varieret, der findes limstenshuler under vand og de fantastiske undervandsmiljøer med de mange koralrev giver dig eventyragtige oplevelser gang på gang.

Som en bonusinformation kan det fortælles, at der ved flere af dykkerfirmaerne kan findes folk, der er stærke i det skandinaviske sprog, så der ikke opstår usikkerhed om de aftalte ting. Vil du gerne være så sikker som muligt, er det altid en god ting at finde et af dykkerfirmaerne, der kan tilbyde dette.

Khao Sok National Park

En anden fantastisk ting ved Phuket er den frodige grønne skov, der også er at finde i området, specielt er der Khao Sok National park, der ligger lidt uden for selve Phuket, du ikke må snyde dig selv for. Det er en fantastisk oplevelse, hvor det er muligt at sejle ind midt i regnskoven og se skoven, træerne, dyrerne og området på allernærmeste hold.

Du finder verdens ældste regnskov, stort set uberørt, masser af spændende limstensklipper, huler og bjergformationer, der gør, at du bliver betaget igen og igen. Med en størrelse på ca. 739 Km2, er det en kæmpe nationalpark du er kommet til. Der blev tilbage i 1982 dannet et reservoir af vand som hedder Cheo Larn søen, det udgør alene de 165 km2, og er netop årsagen til at du kan sejle midt ind i regnskoven. Grunden til Cheo Larn søens eksistens, er bygningen af den kæmpemæssige Rajjaprabha dæmning, som er 969 meter lang og 94 meter høj.

Der er mulighed for både at ride på elefant og overnatte i tømmerflådehuse undervejs på turen i Khao Sok National Park. Vil du være godt forberedt er det altid godt at huske håndklæder både til elefantturen og overnatningen i tømmerflådehusene. Et lille ekstra tip vedrørende tømmerflådehusene – husk toiletpapir og lommelygter, for der er helt mørkt efter kl. 23, da generatoren bliver slukket på det tidspunkt. Toiletpapiret har du nok selv regnet ud, hvis ikke, så er der toiletter på området.

Den stilhed der møder dig, når du vælger at besøge regnskoven er betagende på en måde, der får dig til at blive eftertænksom og nyde alt det smukke, der er lige for hånden af dig. Om natten er der fantastiske stjernebilleder, der kan nydes og ved morgengry kan du opleve solens dans og høre dyrelivet i alt sit vælde.

Derfor er en tur til Khao Sok National Park et af de krydser, der meget gerne skal sættes, når du vælger at besøge Phuket. Afstanden fra Phuket til Khao Sok er ca. 2 timers kørsel, så derfor vil det være oplagt at bruge 1-2 dage på at opleve denne del af regnskoven, og du vil med sikkerhed ikke fortryde det.

Endnu mere Khao Sok National Park

Der er flere muligheder for overnatning i Khao Sok National Park, hvor det som skrevet tidligere kan lade sig gøre at sove i tømmerflådehytterne og i hytter midt inde i regnskoven. Når overnatningen er planlagt, kan det være tidspunktet på året, der kan være en vigtig faktor også.

Hvad vil du gerne opleve i parken? Det bedste tidspunkt at finde dyrene på, er helt sikkert midt i regntiden, hvor de fleste dyr forlader deres hemmelige steder. Er du forberedt på glatte sten og stier, der kan være ufremkommelige, er det her du også har mulighederne for at se de mange dyr. Vil du gerne opleve naturen og være mere på sikre fødder, er det fra december til april du skal besøge Khao Sok.

Meget mere at opleve i Phuket

Vil du gerne opleve mere af Thailand, er du slet ikke færdig med Phuket endnu. Der venter mange flere oplevelser af enhver art, hvor du både kan finde afslappende stunder og mere actionprægede eventyr. Gør dig klar til endnu flere oplevelser i Phuket, du fortryder det ikke. Phuket byder på alle former for oplevelser.