Anbefalede hoteller og resorts på Kata Beach

Kata Beach – familievenligt og spændende, fra rolige afslapningsmuligheder til livlige strandområder med en bred vifte af underholdning

Kata Beach er en idyllisk strand, som i virkeligheden udgøres af to strande, der er delt af en klippepynt. Den vej, der deler de to strande, er Phukets historiske millionær-kvarter. I den sydlige ende finder du en bred sandstrand, hvis fine hvide sand gradvist blander sig med havet og er omkranset af tropiske træer, der vajer med deres florlette skyer af bladhæng i brisen. Denne del af stranden er fuld af liv og muligheder for sjove oplevelser. I den nordlige ende er stranden noget smallere og meget eksotisk med bjergsider dækket af frodig regnskov, som støder helt ned til stranden. Her vil du opleve en lidt mere fredfyldt atmosfære. Ud for kysten i denne ende ligger en lille ø, Ko Pu, som ikke er længere væk end du kan svømme derud. Stranden er livlig, men knap så travl som eksempelvis Patong, og har lange strækninger af gyldent sand, hvor du kan slå dig ned og nyde atmosfæren.
Kata Beach byder på en kyststrækning flankeret af adskillige skønne resorter, shopping muligheder, aktiviteter og udflugter. Her er vores anbefalinger til resorter og hoteller i forskellige prisklasser, du med fordel kan vælge på Kata Beach.

Kata Sea Breeze Resort

På Kata Beach finder du adskillige skønne resorter, blandt andet Kata Sea Breeze Resort. Det er et resort nogenlunde midt på strækningen langs Kata Beach, og er et resort til en absolut god pris. Hotellet er hyggeligt, beliggende i et stilfærdigt område og omgivet af grønne, frodige bjerge med adgang til langstrakt hvid sandstrand. Samtidig er det tæt på gode shopping muligheder. Der er 180 værelser, og stedet byder på to forskellige pools, to børnepools og to jacuzzi flere restauranter og thailandsk spa og massage, fitnessrum og mulighed for at leje både bil og motorcykel. Resortet ligger blandt andet tæt på hotellet The Color Kata.

Kata Palm Resort Spa

I samme område, en anelse sydligere, kommer du til Kata Palm Resort & Spa, som befinder sig blot tolv minutter fra den berømte Patong-strand og tyve minutter fra Phuket by. Dette er også et hotel i den absolut økonomisk overkommelige ende og det er holdt i en thailandsk stil. Stedet er for nylig blevet udbygget og har samtidig fået et løft, så de nu byder på endnu bedre faciliteter til deres gæster. Resortet har tre forskellige restauranter i forskellig stil og blandt andet en pool bar, hvor man kan sidde på en barstol i vandet og lade sig servicere med kølige drikkevarer. Poolen snor sig i øvrigt mellem hotelbygningerne og tager sig meget frodig ud med masser af palmer langs den bugtede poolkant. Der er også fitnessrum, trådløst internet og mulighed for at deltage i kurser i udskæring af frugter til smukke blomsterlignende dekorationer og i thailandsk madlavning.

Chanalai Garden Resort

Chanalai Garden Resort, nabo til Kata Sea Breeze Resort, er et firestjernet resort med havudsigt og overnatningsmuligheder i forskellige priskategorier. Stedet ligger blot et kvarter fra Promthep Cape, som er øens mest spektakulære udsigtspunkt for solnedgange. Der er også blot 25 minutter til henholdsvis Phuket og Patong. Hotellet ligger oppe af en klippeskråning blandt grøn bevoksning og et par hundrede meter fra den skønne hvide sandstrand. Det er holdt i moderne thailandsk stil, og du kan blandt andet nyde den fantastiske udsigt over havet fra en af de to swimmingpools – også her kan du svømme direkte op til baren og få en forfriskning liggende eller siddende i vandet. I nærheden findes såvel strand, som adskillige spise-muligheder, indkøbsmuligheder og dykke- og surf-butikker.
Disse tre resorter er alle beliggende nogen lunde midt på strandstrækningen.
Adskillige andre resorter finder du i samme område, såsom Kata Country House og Sugar Palm Grand Hillside.

Orchidacea Resort

I den sydligere ende af Kata Beach er Orchidacea Resort at finde.
Hotellet ligger på en blidt skrånende bakke med udsigt mod vest over det klare blå Andamanske hav. Hotellet er omgivet af en stille og rolig naturskøn atmosfære og masser af forskellige orkidé-arter, andre blomster og tropiske palmer. Du kan gå til stranden derfra på blot tre minutter og til Kata by på fem. Stedets pool har en betragtelig størrelse og du kan nyde friskpresset juice eller andre forfriskende drikke, mens du befinder i det svalende vand eller på poolkanten. Der er forskellige muligheder for at indtage måltider i såvel snackbar ved poolen som på hotellets restauranter, der gerne serverer en mild udgave af de ellers stærke thailandske retter, hvis du ønsker det. Der er desuden både fitnessrum og ved poolen er der thailandsk massage. I nærområdet omkring Kata Beach kan du blandt andet underholde dig med minigolf, vandaktiviteter ved stranden og slappe af i en nærliggende reaggae bar på en bakkeskråning, som har en fantastisk udsigt over havet og stranden.
I stedets umiddelbare nærhed, i samme strandområde, finder du blandt andet også Impiana Private Villas.

Metadee Resort Villas

Lidt længere mod nord, et lille stykke inde på øen ligger Metadee Resort & Villa, som er situeret tæt på både strand og på Kata bys shoppe- og underholdningsudbud. Blandt andet finder du aktiviteter som surfing og Kata Hot Yoga. Metadee Resort & Villas har 77 værelser og tilbyder spa, pool og egen restaurant. Resortet ligger blot et kvarters kørsel fra Patong Beach. Stedets restaurant serverer retter fra det asiatiske og det europæiske køkken. Fra det store, varierede poolområde kan du nyde udsigten til de frodigt bevoksede bakker, som hotellet ligger på. En del af værelserne har udgang direkte til poolen og der er villaer, som har adgang til egen privat pool.
Af hoteller i nærheden kan nævnes Malisa Villa Suites og Kata Lucky Villa.

The Baray Villa by Sawasdee Village

For luksuøse omgivelser kombineret med central beliggenhed ud for strandens midte er The Baray Villa by Sawasdee Village og The Baray Villa en mulighed. Hotellet byder på fjorten villaer i arabisk og thai stil med direkte adgang til pool og yderligere 40 værelser med udsigt til pool og have. Stedet er øens kunstneriske opholdssted i det der er gjort meget ud af at designe Baray villaer og værelser i eksotisk stil. Samtidig lægges stor vægt på at yde en god service, lige som der tilbydes forskellige forkælende spa-behandlinger og skøn mad – samt muligheden for at deltage i kursus i thailandsk madlavning, som både inkluderer en indkøbstur på det lokale marked og tilberedning af egen frokost med gratis drikkevarer og bevis på deltagelse. Sawasdee Village og The Baray Villa befinder sig heller ikke langt fra Metadee Resort & Villas.

Novotel Phuket Kata Avista Resort & Spa

I den absolut nordligste ende af Kata Beach, tæt på både den sydligste bugt af Karon Beach og den nordligste bugt af Kata Beach, finder du Novotel Phuket Kata Avista Resort & Spa.
Novotel Phuket Kata Avista Resort & Spa er et hotel i eksklusivt design som er tilpasset de naturlige omgivelser. Til den ene side finder du de langstrakte og forfriskende fredelige strande. På hotellets anden side, ind i landet, byder landskabet på rige muligheder for spændende traveture i det omkringliggende, bakkede landskab. Resortet byder på 143 gæsteværelser og 22 Avista Club værelser, som er nogle af øens mest rummelige værelser. Der er desuden restaurant på hotellet, samt spa, pool og poolbar, fitnessrum, bibliotek og vinbar. Tæt på Avista Resort & Spa ligger også den næste strand, Karon Beach, og der er blot to timer til den dejlige ø Phi Phi. Desuden er der et udbud af vand-aktiviteter for enhver smag og stedet er meget tæt på øen Ko Pu, som befinder sig i svømmeafstand fra stranden.

Andaman Cannacia Resort Spa

Et andet luksuriøst resort er Andaman Cannacia Resort & Spa, som i den sydlige ende af stranden læner sig op af en bjergvæg, hvilket gør at det er næsten omringet af frodig bevoksning, og har udsigt ud over det klare, blå Andamanske Hav. Stedet befinder sig blandt mange andre hoteller i dette område. Hotellet har 114 behagelige og rummelige værelser og ligger ca. 400 meter fra stranden og er placeret i rolige og naturrige omgivelser. Der er spa, pool, poolbar, fitnessrum, gavebutik og mulighed for tøjvask og lån af babyseng. Hotellet ligger 500 meter fra Kata Beach og blot 15 minutters transporttid kan bringe dig til Patong Beach. Stedet tilbyder blandt andet madlavningskurser, frugt-udskæringskurser, yoga og batikmaling.

Kata Beach Resort

Stadig omkring det midterste område af stranden finder du også Kata Beach Resort og Boathouse Resort on the Beach.
Kata Beach Resort and Spa befinder sig præcis mellem de hvide sandstrande og Patong Road med de regnskovsbevoksede bjerge netop på den anden side. Dette skaber en afslappende og rolig stemning med det brusende hav til den ene side og til den anden side nogle frodige grønne haver. Et springvand i lobbyen bidrager til den afstressende og fornyende stemning, som også kan nydes ved to forskellige pools. Hotellet har flere restauranter, en coffee shop, en poolbar og en vinbar. Desuden kan du nyde hotellets sauna, benytte dets fitnesscenter og drage nytte af blandt andet tilbud om at låne babyseng, tilbud om babysitting og mulighed for tøjvask.

Boathouse Resort On The Beach

Den berømte thailandske arkitekt M.L. Tridhosyuth Devakul har tegnet Boathouse Resort On The Beach og en fransk designer har været inde over ved en fornyelse af stedet i 2011. Stedet har desuden en vinbar, som har vundet konkurrencer og er kræs for vinkendere. Det elegante og enkle resort byder på rummelige, veludstyrede værelser – alle vendt mod det turkise hav og med balkon eller terasse. Der tilbydes madlavningskurser, pool og jacuzzi, spa, bar på stranden og arrangerede udflugter, og til forældre tilbydes lån af babyseng. Udover alle faciliteterne på hotellet, har man også nem adgang til mulighederne i nærområdet. For Boathouse Resort on the Beach befinder sig i et område tæt på strandens midterste strækning, med gode shopping muligheder og adskillige spisesteder i nærheden.

Du kan således vælge mellem resorter og hoteller i vidt forskellig stil, og med forskellig beliggenhed i forhold til seværdigheder og oplevelser.