Anbefalede hoteller og resorts på Karon Beach

Karon Beach – hvidt sand så langt øjet rækker og tæt på adskillige seværdigheder

Karon Beach er en afslappet strand, som er rummelig og har mere plads pr. person end de fleste andre strande. Stranden er 5 km lang og har meget fint, hvidt sand der hviner under fødderne når du går gennem det. Ved dens nordlige ende befinder sig en sø og her er ofte ganske øde og derfor oplagt, hvis du har lyst til at nyde og udforske stranden på egen hånd.Området omkring Karon Beach rummer både en park, Karon Park, som har en kunstig sø og et bjerg i baggrunden, og Dino park, der kombinerer jurassic-park-tema med minigolf.

Karon Beach byder i den sydlige del på et lille kunstnerkvarter for thailandske malere på vej frem. Den centrale del af stranden er primært viet til store resorter, mens stranden i den nordlige del er bred og oplagt til en hyggelig gåtur langs vandet. Et koralrev strækker sig ud i vandet mod Poo Island og ned mod Kata Beach i den sydlige ende af stranden. Måske kan du på denne strand være heldig at se en havskildpadde en nat. De dukker ind i mellem op på stranden for at lægge æg.

Der er altså gode muligheder og fantastiske omgivelser på denne strand. Hvis Karon Beach kan friste, har vi her lavet en oversigt over nogle absolut anbefalelsesværdige hoteller og resorter i forskellige prisklasser.

Diamond Cottage Resort Spa

Et af disse er Diamond Cottage Resort & Spa, som ligger lige hvor Karon Beach tager over efter Kata Beach. Dermed er det favorabelt placeret i nærheden af begge strande og der er heller ikke langt til shopping center og til Kata og Karon. Stedet er bygget i thailandsk stil og har 138 værelser samt 10 villaer. Der er adskillige faciliteter i form af dejlige pools, barer og restauranter, spa, fitnessrum og skønhedssalon. I det hele taget finder du også mange muligheder i området omkring hotellet, som er spækket med restauranter og barer. Stedet befinder sig lidt oppe af en bakkeskråning, hvorfor du også i rigt mål kan nyde den frodige grønhed. Hvis du ønsker også at opleve Patong Beach kan du komme derhen på blot et kvarters køretur. Sidst, men ikke mindst, er det om dette sted også værd at nævne, at de har vundet priser for deres service. Der er flere andre hoteller i samme område, blandt andet kan nævnes Peach Blossom Resort og KarHorizon Karon Beach Resort & Spa.

Best Western Phuket Ocean Resort

Oppe ad en bakkeskråning finder du også Best Western Phuket Ocean Resort blandt kokospalmer og med udsigt ud over både Karon Beach og det grønne område, som er mellem hotellet og stranden. Stedet befinder sig i gå-afstand fra Karon Beach og med bil er der blot fem minutter til Kata Beach. Indkøbsmuligheder finder du i Karon Shopping Centre som byder på masser af spændende kunsthåndværk og designerbutikker. Resortet har 180 værelser fordelt på tre etager. Der er tre swimmingpools med udsigt ud over den lagune, hotellet ligger ved. Hotellet har et hyggerum, hvor du finder et udvalg af brætspil, bøger, aviser og magasiner og play station. Derudover er der restaurant og lille café, dampsauna med urter, selvforkælelse i form af spa og et fitnessrum.

Woraburi Phuket Resort Spa

Omtrent midt på strandstrækningen finder du Woraburi Phuket Resort & Spa, et hotel der ligger tæt ned til stranden. Hotellet har 207 værelser, en fredfyldt atmosfære og er anlagt efter sydlig thailandsk stil. Dermed passer det ind i omgivelserne i såvel kulturel henseende som i forhold til flora og fauna. Stedet har en flot anlagt have med en stor forfriskende pool i centrum, så man kan nyde de dejlige omgivelser fra poolens klare vand eller fra poolkanten. Alle værelser har egen balkon og der er både spa og fitnessrum på hotellet. Restauranten byder både på internationale kulinariske klassikere og asiatiske retter. Stedet ligger ikke langt fra Karon Center og Wat Suwan Khirikhet, det lokale tempel. I umiddelbar nærhed er også Karon Living Room og Karon Princess Hotel.

Baan Karonburi Resort

Heller ikke langt herfra befinder Baan Karonburi Resort sig. Tæt på stranden, netop omme på den anden side af vejen der løber langs stranden og lige så tæt på en vej ind i landet, ligger dette resort, bygget i elegant stil. Herfra kan du nyde en kærtegnende brise fra havet og en skøn udsigt ud over det turkisblå vand. Stedet har ud over restaurant og bar, lækkert poolområde og fitnessrum også faciliteter såsom baby sitter, om man skulle have behov for det, samt lægehjælp. Hotellet er fire etager højt og indeholder i alt 48 værelser i forskellig størrelse og pris-klasse. Alle værelser har egen balkon med havudsigt, hvorfra du kan fylde øjnene med synet af fantastisk forfriskende lyseblåt hav.

Phuket Orchid Resort

I samme område har du også Phuket Orchid Resort som valgmulighed. Resortet er som en lille landsby med blokke af hotelbygninger, der rummer i alt 525 værelser. Imellem blokkene er der anlagt en frodig tropisk have og stedet har hele tre swimmingpools. Hotellet har eget shopping center til husbehov, hvis du har brug for udstyr til strandaktiviteterne eller souvenirs og kunsthåndværk at tage med hjem. Du kan få arrangeret ture til koralrevene, PhiPhi-øerne eller en pælelandsby i vandet ved Phang Nga Bay og indkøbs- og forlystelsesmulighederne i Karon er tæt på og hotellet byder på underholdning om aftenen. På selve stedet finder du også thai massage ved poolen, spa, en klub for børn og skønhedssalon, samt tre restauranter. Og så tager det blot et minut at komme ned til stranden der fra.

Centara Karon Resort

Blot tre minutters gang fra stranden, kommer du til Centara Karon Resort, som er et fire-stjernet hotel med et grønt træbevokset bagland. På vejen fra stranden til hotellet kan du lade dig friste køb af souvenirs, smykker og meget andet i de mange butikker. De ligger nemlig side om side, og en ganske kort afstand derfra finder du Karon Temple. Hotellet har 316 værelser, som udgør fire komplekser, og yderligere 19 villaer. Der er tre swimmingpools, sportscenter, spa og sauna og hotellet arrangerer gerne vandreture i regnskoven, kanoture, skydning, go-kart og sågar bungy jump, hvis du vil tilføje din ferie ekstra spænding. Når du skal have stillet sulten har du hele tre restauranter at vælge mellem på selve resortet – to med international og asiatisk mad og en med grill-retter. Desuden er der tre pool-barer og en almindelig bar. Om aftenen er der underholdning i form af musik og karaoke og hotellet har en shuttle bus ind til nattelivet i byen.

Thavorn Palm Beach Resort

Lige ved vejen som løber langs stranden og i nærheden af Karon Plaza finder du Thavorn Palm Beach Resort. Stedet har 209 værelser er fordelt over flere bygninger alle beliggende midt i resortets have som bugner af skønne planter – orkidéer, liljer og palmer, der svajer i brisen. Haven er belønnet med Green Leaf Award for bedste miljøbeskyttelse og er beriget med hele fem swimmingpools. Når du har lyst til at bevæge dig uden for stedets idylliske privatliv, er der blot få skridt til den skinnende hvide sandstrand og det glitrende hav eller de mange små boder, som området vrimler med. Hvis du vælger at vende tilbage til hotellet ved spisetid, så kan du vælge mellem fem spisesteder, en der ligger på tag-terassen og serverer tradtionelle thailandske retter, en café ved siden af en lotusdam og tre på strand-terassen. Her kan du med udsigt til de turkise bølger nyde enten sea food, delikat kød fra grillen eller italienske retter. Når sulten er stillet kan du nyde de varme aftner med afslapning ved en af hotellets barer.

Andaman Seaview Hotel

I den sydlige ende af stranden er Andaman Seaview Hotel situeret. Hotellet har 161 værelser og har front mod havet. Du skal blot krydse den nord-sydgående strandvej for at komme til Karon Beach. En del af værelserne har egen terasse direkte ud til poolen. Der er ca. 5 minutters gang til centrum af Karon by. Hotellet er indrettet med tanke på de strandglade gæster og restauranten er derfor designet, så de passer til gæsternes strandtøj. Den serverer dagligt internationale og thailandske retter og har hver dag en ny thailandsk menu på kortet, så du har mulighed for at lære det thailandske køkken godt at kende. Restauranten er åben 24 timer i døgnet og om aftenen er det muligt at få bragt maden til værelset. Der er heller ikke langt til golfsteder og til de mest berømte af byens attraktioner. Af faciliteter kan resortet byde på to swimmingpools, en børnepool og en legeplads. Samt fitnessrum, spa og skønhedssalon.

Resortet befinder sig tæt på flere andre, blandt andet Phuket Island View Hotel og Horizon Karon Beach Resort & Spa.

Horizon Karon Beach Resort & Spa

Horizon Karon Beach Resort & Spa er bygget en anelse oppe af en bakkeskråning og ligger derfor omgivet af frodig grøn beplantning. Stedet er dejligt fredfyldt og har på grund af beliggenheden en storslået udsigt. Selvom det er et hotel, består det af to vinger af bebyggelse som er opdelt af beplantning og har egen pool. Den ene del er indrettet til børnefamilier og har faciliteter som legeplads og daglige aktiviteter, Kids Club, spa og massage. Den anden er forbeholdt voksne, der rejser uden børn. På denne del af området er der anlagt vandkunst og en bæk løber forbi, hvilket er med til at skabe en afstressende, rolig og utroligt forfriskende atmosfære. Hotellet har i alt fem spisesteder, et mini-supermarked og tilbyder transport til stranden med den thailandske minibus ”Tuk tuk”. Stedet befinder sig i øvrigt ud for den tange, der adskiller Kata Beach og Karon Beach og det kan være interessant at vide, at det også er her Dino Park findes.

Baumancasa Karon Beach Resort

Ikke langt derfra ligger Baumancasa Karon Beach Resort, som er et mindre resort med 80 værelser. Det er beliggende på en afsides del af Karon Beach og kan derfor tilbyde en fredfyldt atmosfære. Blot et stenkast derfra er stranden og hotellet selv byder på to pools med en lavvandet ende til børnene og der er udsigt til det krystalklare hav fra swimmingpoolene. Hotellets restaurant vender ud mod stranden, så du kan nyde asiatiske eller internationale retter samtidig med, at du indtager den skønne udsigt. Udover de tidligere nævnte resorter finder du i dette område også eksempelvis Phuket Island View Hotel og The Aspasia, som ligger på den anden side af vejen end Karon Beach Resort og stranden.

Fra hoteller på bakkeskråninger med fantastisk udsigt til resorter helt ned til stranden – du har alle valgmuligheder, når du søger et hotel på Karon Beach.