Khao Lak og Similan Islands – mageløse sandstrande og meget mere

Find ud af hvorfor du skal besøge Thailand og de smukke områder

Velkommen til et område i Thailand, der ligger på fastlandet lidt nord for Phuket. Her finder du sandstrande, der kan bruges meget tid på, og regnskov, som giver lyst til oplevelser i bjergområderne, der kranser op til strandene og byen. Vil du opleve et hyggeligt sted i Thailand, er Khao Lak bestemt et godt valg.

Similan Islands ud for Khao Lak er helt fantastisk område med mulighed for snorkling, dykning og badning.

Besøg Khao Lak og Similan Islands

Vælger du at besøge Khao Lak er et besøg ved en af de mange øer i Similan Islands området et must go – Det giver naturoplevelser i verdensklasse både over og under vandet, da der både er mulighed for snorkling, dykning og badning i området, er det hele 3 ting du får opfyldt. Du kan føle dig som en fisk i vandet, opleve scenarier af under vand, du ikke troede muligt og ligge i overfladen og skue udover koraller og stadig følge med i livet under vand. Det er virkeligt mageløse scener, der kan udspille sig, både over og under vand.

Vælger du at tage fra Khao Lak ud til Similan Islands, er du lige ved porten til Similan Island National Park, som er en verden af 9 øer, hvor noget af den bedste dykning i hele verden er at finde. Det er farverigt, det er volumiøst og det er spektakulært, mere er der ikke at sige til de oplevelser, som venter dig.

Strandene ved Khao Lak

Der er i alt 3 strande, der er flere kilometer lange, i området ved Khao Lak. Alle er strande med virkeligt fantastisk sand, som giver en lyst til at blive liggende dagen lang og bare nyde solen varme ens krop op, hvis det alligevel bliver for meget med solens varme stråler, er der ikke noget som et dyk i det fantastiske hav, hvor der allerede tæt på stranden kan opleves koralrev, der giver gode chancer for snorkling.

Vælger du at besøge den nordligste strand i området ved Khao Lak, kan du finde en strand, hvor der er et fint flettet netværk af sand og strande, der kan føre til områder, hvor du kan være heldig at være den eneste, det er lidt lige som at opleve Robinson Crusoe alene på stranden. Her kan du virkelig fornemme den fantastiske natur, og bare være helt dig selv uden at kunne høre storbyens larm og stress.

Det er virkeligt som at fornemme en helt ny del af Thailand, når du kommer til strandene ved Khao Lak. Er du til afslappende omgivelser, hvor der ikke er overfyldt med turister, vil en tur til Khao Lak være et valg, du ikke fortryder.

Regnskoven og nationalparken

Vælger du at søge ind mod land igen, er der bjergrige områder, hvor regnskoven indbyder til trekkingture. Du finder blandt andet Khao Lak Lam Ru National Park, der er et 125 km2 stort område, hvor dyrelivet er lige så fantastisk over land, som det er under vandet ved Similan Islands.

Besøg et af de mange resorts i området og find her muligheden for guidede ture i området, så du får den bedst mulige oplevelse i naturen omkring og ved Khao Lak. Du har blandt andet mulighed for ture på tømmerflåder i området, hvilket er med til at vise dig en transportform mange af de lokale i området bruger til at komme frem på et utal af floder, der også findes i Khao Lak.

De mange dyrearter du kan opleve er fra flere dele af dyreverdenen. Der er blandt andet mulighed for at opleve flere typer af slanger, både større og mindre arter af pattedyr, blandt andet flagermus og tapirer. Der findes over 108 fuglearter i området, som er med til at give utroligt meget liv i regnskoven, hvor der er flere ørnearter, som med deres store vingefang giver et flot syn.

Dyrelivet og de mange naturoplevelser du kan få ved at besøge dette område, giver alle naturinteresserede lyst til meget mere. Det er fredfyldt og fascinerende på samme tidspunkt, så nyd det under turen, det kan være du kun ser de samme dyr en gang, i deres eget naturlige habitat.

Fiskerbåd skyllet op fra havet og ind på land under tsunamien d. 26. december 2004.

Tsunamien og Khao Lak

Khao Lak blev som en af de mange områder ramt af tsunamien tilbage i 2004, der ødelagde store dele af området. Dette er dog ikke til at se mere, da den driftige lokalbefolkning sammen med rejseselskaberne har formået at bygge nye og skønne rammer, der indbyder til stunder af en helt speciel karat, her i Khao Lak.

Når du vælger at besøge Khao Lak, vælger du også snuskede barer, strandsælgere og McDonalds fra. Det er en af de ting, der er med til at gøre Khao Lak til en type af rejsemål, hvor der er fred og ro, som en af de mest herskende faktorer. Blandt andet er der et af hotellerne i området, der er opdelt i to halvdele, hvor det ene er beregnet til par på kærlighedsferie og den anden halvdel til børnefamilier, hvor der findes vandrutschebaner osv.

Nyd Khao Lak, nyd den fred og ro, der findes i området, tag på opdagelse i det klare vand, der indbyder både til snorkling og dykning, besøg Similan Islands ca. 50 km væk fra selve Khao Lak by og oplev strandene, hvor du længst mod nord, kan finde strande, hvor du kan være helt dig selv. Besøg junglen og oplev de mange dyrearter og tag en tur på tømmerflåde, du kommer ikke til at fortryde det, sådan er det at besøge Khao Lak, hvor du får mulighed for at vælge dit helt eget tempo.

Der findes også et andet sted i Thailand, hvor dykkerinteresserede får alle muligheder for at opleve et af verdens bedste dykkersteder. Det er en lille ø på ca. 21 km2, der oprindelig var ophavsland for skildpadder, der kom og ynglede på øen. Det var først i 1980’erne at turisterne fik øjnene op for Koh Tao, der altså byder på mangeartede oplevelser. Koh Tao – den lille specielle ø.