En park under vandet – det er fantastisk

En national park, hvor du finder det meste under vand – se mere her

Her finder du en park, der blandt andet huser en top 10 placering indenfor dykkersteder i hele verden, 5 øer og en hel masse vand. Det er nemlig størstedelen af denne national park, der er hav, helt præcist de 108 km2 ud af 141,25 km2 er hav. Er du klar til at opleve en nationalpark, hvor du finder det meste under vandet, er du klar til at opleve Surin Islands Marine National Park.

Speedbåd fyldt med turgæster tæt på en flot thailandsk strand

De 5 øer og livet på dem

De 5 øer er beliggende i Andamanhavet og ligger ca. 55 km fra det thailandske fastland. Livet på øerne er til tider meget spændende, da du både finder søsigøjnere og et varieret dyreliv, der lever i god fordragelighed på de 5 øer.

Søsigøjnerne også kaldet Chao Lay er små grupper af mennesker, der lever som nomader mellem øerne og følger årets gang. De har derfor en helt speciel levevis, der gør dem meget interessante og så har de helt sikkert nogle historier om livet ved havet og i naturen, der er helt enestående.

Dyrelivet på øerne består af flere dyrearter, hvor blandt andet Nicobar duen og flere forskellige firben, er nogle af dem du kan komme til at møde, hvis du er så heldig at besøge stedet.

De 5 øer har følgende navne – Koh Surin Nuea, Koh Surin Tai, Koh Ri, Koh Kai og Koh Klang, hvor de største øer i gruppen er de 2 førstnævnte. Øerne kan føles som dragende når du i speedbåd kigger ind på dem, og det er med god grund at man føler at paradis nærmest venter på en, for det er virkeligt smukke og spektakulære syn, der venter en.

Vil du gerne have mulighed for at opleve øerne tæt på, er det vigtigt at være i området fra november til maj, da der er lukket resten af året. Dette skyldes vejrliget, som i perioder kan betyde meget voldsomt vejr, der gør det usikkert at rejse til øerne. Livet på øerne er spændende, men ikke noget imod den verden under vand, der venter på dig. Så vil du gerne dykke og snorkle, er der helt fantastiske muligheder i Surin Islands Marine National Park.

Flot view ned over en fantastisk thailandsk strand

Dykkermuligheder

Vil du gerne dykke, er der ikke mange andre steder i verden, der kan leve op til hvad området her byder på. Du får mulighed for at finde et af de 10 mest spektakulære dykkerspots i hele verden, her i nationalparken. Stedet er Richelieu Rock, der er en klip midt ude i havet, hvor du kan se Manta Rays, også kaldt djævlerokker. Du har også mulighed for at opleve hvalhajer og andre typer af hajer her i området. Alt i alt er dyrelivet utroligt varieret og byder på mange arter, da der er en koralbestand, som giver beskyttelse til både store og små fiskearter.

Selve klippen, Richelieu Rock, er opkaldt efter den eneste udenlandske Commander-in-Chief af den thailandske flåde, så klippen har også historisk betydning. Dybden ved Richelieu Rock er ca. 50 meter og det giver mulighed for alle typer af dykkere, der kan opleve hver deres dyk og få helt unikke oplevelser med hjem i bagagen.
Der er flere andre dykkerspots, men er du ved Surin Islands Marine National Park, vil det være en forbrydelse mod dig selv, hvis du ikke vælger at besøge Richelieu Rock og dykke der mindst en gang.

Af andre dykkerspots i området kan nævnes Donald Duck Bay, der er navngivet efter den fantastiske and fra Andeby, som altid kan komme til at rode sig ud i ballade. Her er der ikke helt så dybt, men det giver mulighed for at se mange mindre fisk, blæksprutter og krabber, der lever livet på hver deres måde. Andre område kan være Koh Bon og Koh Tachai, der også byder på spændende oplevelser, så er du til fantastiske dyk, har du flere dage, for det skal du bruge ved Richelieu Rock, så skal du vælge at dykke her, det er simpelthen noget af det mest mageløse miljø, der findes under vandet.

Et thailandsk dykkerspot med personer i færd med snorkling i vandet

Tag på deciderede ture

Der er flere dykkercentre, der laver ture ud til Richelieu Rock og de andre sites, så her vil du få guidede ture med instruktører, der kan vise dig de bedste steder ved de forskellige spots. Det kan være med til at forstørre chancen for at se djævlerokker, hajer eller andre af de meget fascinerende dyr, som lever her.

Over og under vand – utrolige syn venter dig

Smukke, betagende, unikke, fantastiske – ja superlativerne vælter ud af posen når du vælger at besøge denne national park, hvor en stor del af livet foregår enten på bølgen blå eller i selve havet. Det er en fauna og et dyreliv, der sjældent har set sit lige, så det er let at forstå, at dette blev gjort til en national park helt tilbage i 1981.

Med et af verdens 10 bedste dykkerspots i området, øer hvor der bor søsigøjnere og dyrearter side om side og vand, der er krystalklart og indeholder et liv, du ikke troede muligt, så fortjener det til fulde at være en national park, der bare venter på et besøg fra dig.

Thailand er fuld af rejseoplevelser uanset hvor du vælger at tage hen og det kan få mange til at skrive deres rejseberetninger ned, så de har mulighed for at holde styr på minderne mange år efter også. Med spektakulære syn som dem der møder dig ved Surin Islands, til storby oplevelser i Bangkok, kan det nogle gange være svært helt at følge med selv.

Her får du mulighed for at læse en rejsebeskrivelse af en dansker, der har været på sit livs ferie i Thailand: Bangkok, thailandsk bryllupsceremoni og dykkerparadis. Se mere lige her: Bangkok – Thailandsk bryllupsceremoni og dykkerparadis.