Udflugter og oplevelser i Pattaya

Vil du ud at opleve og se dig omkring, så find stederne her

Der er mange, der stort set kun kender Pattaya for dens vilde natteliv og de mange muligheder, der er for en god runde golf. Der er meget mere at opleve, hvis du vælger at besøge Pattaya, som helt sikkert vil være en god oplevelse.

Mange mennesker på Pattaya stranden (Pattaya Beach)

Pattaya og Jomtien

Vil du gerne opleve hele området ved Pattaya, skal du også en tur forbi Jomtien, som er en by, der efterhånden er tæt på at gro sammen med selve Pattaya. Måden det er delt op på, er at du ofte ser langt flere børnefamilier i Jomtien, end du gør i selve Pattaya, da området ved Jomtien er kendt for at være knap så eksotisk som selve Walking Street og resten af Pattaya er det.

Midt mellem Jomtien og Pattaya kan du finde en fantastisk Buddhastatue, der helt sikkert er værd at bruge lidt tid på. Det er en god reminder til tiden før Pattaya blev til et festparadis, hvor det kun var en lille fiskerlandsby. Her står den i alt sin vælde og skuer udover Pattaya, som om den holder øje med hvad der sker i området. Du kan komme til den ved at følge en sti, der har udgang i Walking Street og på vejen til selve statuen kommer du forbi et mindre kinesisk alter, hvor det er muligt at tage nogle billeder til feriealbummet.

En anden oplevelse det også er muligt at drage med ind i rejseplanerne, er Sanctuary of Truth, som er en bygning lavet i træ, uden brug af søm og skruer. Det er et imponerende bygningsværk, som mange håndværkere vil være stolte af at have opført. Har du bare den mindste interesse for arkitektur, er Sanctuary of Truth helt sikkert et besøg værd.

For hver meter af bygningen finder du hele tiden nye spændende vinkler, flotte udskæringer og figurer, og selve bygningen har fire fløje, der er lavet med hvert deres tema. Den nordlige del lader dig opleve overnaturlige kinesiske sagnfigurer og figurer der har aner i buddhismen og konfucianismen. Den sydlige fløj finder du figurer af solen, stjernene og månen og alle planeternes guder, et storslået syn, du let kan blive betaget af. Tilbage er der stadigvæk den vestlige hal, hvor du finder figurer, der har med jord, luft, ild og vand at gøre og sidst men ikke mindst er der den østlige fløj, som har med ubetinget kærlighed, forældre og frugtbarhed at gøre.

Når du har været rundt i de fire fløje og kommer til hovedrummet, bliver du her mere end betaget af de fantastiske søjler, der går helt op til loftet, som er præget med flotte figurer og der kommer hele tiden flere til. Sanctuary of Truth, er et sted, der skal opleves, og der kan mod merbetaling, også blive kørt i hestevogn, redet på elefanter eller kørt på ATV.

Underwater World Pattaya

Vil du opleve en verden under vand, er der mulighed for via en tunnel på 105 meter, at se et stort udvalg af dyrelivet under vand i området. Tunnelen er opdelt i 4 zoner og bag ca. 10 cm panserglas, er der mulighed for at se hajer, rokker og en stor variation af fiskelivet. Nu er der meget mere end bare tunnelen du kan opleve, ved at besøge Underwater World. Der er fodringer flere gange gennem dagen, startende allerede kl. 9.30 og frem til kl. 17, hvor der i en af de 4 store tanke, er mulighed for at komme til at fodre flere af de spændende dyr. 

I en af de andre tanke, er det muligt at se over 1000 forskellige typer af koralfisk blive fodret og du bliver med stor sikkerhed betaget af den helt igennem fantastiske farvepalet, der møder dig, det er simpelthen et syn for guder.

Priserne for at besøge Underwater World i Pattaya, gør det til meget attraktivt sted, for både voksne, der er alene på tur og hele familier, der er afsted. Leder du derfor efter en oplevelse, der foregår på land og alligevel viser en verden under vand, er der her mulighed for at få hele pakken på en gang, og du bliver glad for dit valg, så besøg endelig Underwater World, det er det hele værd.

I samme kategori er der også mulighed for at tage en ubådstur et par kilometer ud fra kysten, hvor du kan opleve mange smukke koraller og igen opleve det fantastiske dyreliv, der findes under vandet. Der er altid mulighed for at tage en af ubådene, der sejler ud fra Bali Hai Pier, der findes nær Walking Street.

Dykning og snorkling er der også mulighed for når du er på ferie her. Der er blandt andet flere vrag, der kan dykkes ved, som giver spændende oplevelser. Et af skibene ligger på en dybde af 26 meter og her er der rig mulighed for at opleve hajer og rokker, som 2 af de mange spændende dyr under vandet. Der er flere steder langs de godt 4 kilometer strand mulighed for at leje dykkerudstyr og finde dykkerfirmaer, området er godt at dykke i, der findes dog endnu bedre steder i Thailand.

Livet under vand, er noget der fylder en del både i Pattaya og resten af Thailand, så vil du opleve det, og være med til at fange atmosfæren, når du er i Pattaya, vil det være godt med et prøvedyk, og som skrevet tidligere, oplever Underwater World, som er relativ prisbillig med de mange oplevelser, der følger med.

Du er ikke færdig med Pattaya endnu

Troede du at nu var alle de spændende oplevelser i Pattaya overstået, tager du helt fejl, der er endnu mere at opleve, så husk at sætte nok feriedage af i Pattaya og Jomtien, så du ikke kommer til at fortryde det senere. Pattaya og Flight of the Gibbon