Railay Beach – noget helt for sig selv

Et lille hjørne af paradis er parat til at blive fundet

En overset strand er hvad du finder lige her. Lidt væk fra Krabi finder du en strand, hvor du ikke kommer meget tættere på paradis, så glæd dig allerede nu. Der er limstensklipper, hemmelige laguner og strande, der er så kridhvide, at de kan blænde en. At gå på stranden når solen er på vej ned, giver en fantastisk oplevelse, hvor der pibler mange små krabber frem og du kan høre reggae rytmerne i baggrunden.

Flot limstensklippe ved Railay Beach i Thailand

Et sted hvor der er fred og ro

Dette er en halvø, hvor lokalbefolkningen er med til at bestemme farten og du kan virkelig mærke det på dem. Alting foregår i et hyggeligt tempo, du føler dig altid velkommen og hvis ikke din puls var nede i forvejen, kommer den det helt sikkert. Der er dog også mulighed for at få den op igen, for der er blandt andet mulighed for at klatre i klipper, tage dykkercertifikat og opleve reggaerytmer om natten på de lokale barer.

Der ligger flere forskellige resorts på halvøen, som hovedsagligt består af to strande. Der er en vestlig strand og en østlig strand. På veststranden, som er den mest besøgte, har du mulighed for at ligge og nyde solen og tage et lille dyk, når solens stråler bliver for meget. Vandet er ikke helt lige så klart som ved Phi Phi øerne, men kommer du bare lidt ud i vandet, er der et rigt dyreliv, som gør snorkling til en af de gode attraktioner her, da der også ligger flere limstensformationer tæt på både øst og vest stranden.

Det hele foregår som sagt i et tempo hvor alle kan følge med, og der er rig mulighed for at puste ud på halvøen, hvor du er langt væk fra storbyens stress og jag, så vil du gerne have nogle dage i Thailand, hvor det hele er super hyggeligt, er der ikke mange andre steder, der er bedre end Railay Beach.

Den ”hemmelige” lagune

Vil du gerne på eventyr, når du er på paradisøen, vil det være oplagt at finde den ”hemmelige” lagune. Vil du gerne opleve lagunen, er det bedst at finde den når der er tidevande. Det giver nemlig den bedste oplevelse af et sted, hvor man fornemmer tiden har stået stille. Du skal finde East Railay Beach og følge den mod syd. Find informationscentret og gå så til højre. Du skal følge en sti, der kan være fyldt med glatte limsten, fantastiske træer og rødder og bliv hele tiden ved med at kigge dig godt for, så du undgår at falde.

Det kan være en lidt hård tur i starten, hvor det går meget opad, men når du når toppen og ser skiltet, der viser dig vej mod lagunen, så fortryder du ikke på noget tidspunkt. Vælg et par gode sko eller sandaler, som sidder godt på dig, det er vigtigt.

Du er nu ved at være fremme ved lagunen, som er ”hemmelig” Det er et fantastisk syn, der møder dig. Det er fornemmelsen af en tidslomme, hvor du virkelig kan komme til at føle dig et med naturen. Hvis man skal trække filmens verden ind i dette, så er det lidt som at se Indiana Jones finde pagtens ark. Du har en fornemmelse af, at der kan lure noget under vandoverfladen, fordi det netop er så fantastisk som det er.

Dykkereventyr i topklasse

Når du har oplevet Railay fra land, kan det nu passende være tid til at opleve den verden under vand du finder rundt om Railay. Der er mange dykkerskoler på halvøen, hvor flere af dem kan fremskaffe materiale på både dansk, svensk og engelsk. Det kan også lade sig gøre at få skandinaviske instruktører flere af stederne, hvilket kan være med til at gøre dig endnu mere tryg, når du skal tage dykkercertifikat.

Uanset om du er nybegynder eller øvet dykker, vil du med oplevelserne i vandet, opleve dyk, der er i absolut topklasse. Flere af de steder du får lov at dykke, er kendt for de fantastiske oplevelser de giver, hvor det blandt andet er muligt at opleve skildpadder, rokker, muræner, hajer, klumpfisk og mange mange andre fisk og skaldyr. Det er en verden fyldt med farver og eventyr, som man kun tør drømme om, der åbner sig her.

Find den dykkerskole, hvor du føler dig mest tryg, spørg hvad de kan tilbyde af dyk og tag eventuelt et prøvedyk at starte med, så du kan komme med ud og opleve det først, før du beslutter dig for at tage et dykkercertifikat.

Nattelivet og Railay

Vælger du at besøge Railay Beach er der mulighed for at finde flere gode steder, hvor du kan få en enkelt øl og et par drinks og samtidig føle reggae rytmerne når der gang på gang bliver spillet et Bob Marley hit.

Stemningen er altid hyggelig og der er både mulighed for at indtage dansegulvet eller sidde og hygge sig i loungemiljøer på langt de fleste af barerne. Flere steder er der også servering udendørs, hvis man gerne vil sidde i den friske luft og bare slappe af. Der er ofte mange forskellige nationaliteter at finde på barerne om aftenen, hvilket er med til at give den behagelige stemning, hvor der snakkes om alt mellem himmel og jord.

Railay Beach er noget helt for sig selv, et lille hjørne af paradis med utrolig smuk natur, gode sandstrande, mulighed for klatring og gode dykkeroplevelser, så der er noget for alle og de forskellige resorts tilbyder også noget for enhver.

Vil du gerne til en af de spændende øer i området, er der et meget oplagt valg, der ikke er længere væk end et par timer med en færge. Her er der igen fokus på kridhvide sandstrande og fantastiske dykkermuligheder udover alt det andet, som Phi Phi byder på. Her venter et eventyr – besøg Phi Phi.