Phi Phi øerne – flere muligheder for den rejsende

Tag på opdagelse i området ved Phi Phi øerne, der er flere seværdigheder

Du ligger til ved molen, enten kommer du med færge eller longtail båd til øen, hvor du kan se masser af småfisk i det klare vand også helt inde ved molen. Der er mulighed for at gå direkte over til den anden side af øen og besøge stranden, der er også mulighed for at gå på eventyr og opleve øen, hvor der er et glimrende udsigtspunkt, tage ud at snorkle direkte fra stranden eller finde en af de gode barer og sætte sig ned, for at få en kølig drink.

Phi Phi øerne er smukke, men især idylliske Maya Bay Ley med de flotte longtail både er helt fantastisk

Det lyder næsten som noget fra et eventyr, men ikke desto mindre er det nogle af de muligheder, der bliver budt på, når du vælger at lande på en af de større øer af de i alt 6 øer, der udgør Phi Phi øerne. Der er derfor flere muligheder for den rejsende, uanset om du er til dase eller aktivitetsferie.

Seværdigheder i området

Når du vælger at besøge Phi Phi Don kan du næsten ikke undgå at opleve Tonsai, der er den største by på øen. Her er der gang i den fra morgenstund og til sent ud på natten, hvor der er flere barer, der holder åbent. Da området er glimrende at dykke i, vil du i byen kunne finde mange dykkercentre, masser af massageklinikker til de brugte kroppe og så er der også flere små og lokale shops at finde, samt flere cafeer, der tilbyder internetforbindelser.

Der er mange unge folk i området og Phi Phi Don er også et af de mere eftertragtede backpacker steder i Thailand, så der er mulighed for at møde mange nationaliteter, søg lidt væk fra centrum, hvis du gerne vil have lidt mere fred og ro, for der plads til alle på den gæstfrie ø.

Vælger at du at tage ud fra Phi Phi Don og besøge en af de mindre øer, vil det være et godt rejsemål at besæge Koh Phi Phi Ley. Her finder du laguner, gemte strande og fantastiske snorkelområder. Øen rejser sig brat op i havet med spektakulære limstensformationer, som også er med til at gemme på et par oplevelser, der er hele turen værd.

I en bugt, der er godt skjult, hvis man ikke er fra området, ligger Maya Bay, hvor du kan finde en strand, der vidner om at paradis er på jord. Det er en strand, der er så betagende at du vil drømme dig tilbage igen og igen, det totalt krystalklare vand og sandet på stranden, der næsten er mere hvidt end kridt, gør sit til det.

Da der kommer mange longtail både hertil, fordi der er så mange, der ønsker at se øen, er der lavet afmærkede områder til snorkling, hvor du kan få et indblik i det rige dyreliv, der er under vandoverfladen. Nu er det ikke kun under vandoverfladen du finder et dyreliv, sejler du rundt om øen fra Maya Bay, finder du på et tidspunkt stedet hvor de lokale indbyggere bor. Her er der også et område, hvor der samles svalereder ind, der er en yderst delikat ret i Kina, det er et skue for sig selv hvis du får mulighed for at opleve indsamlingen af svalereder.

Der er også en grotte med vægmalerier tilbage fra 1600-tallet, som helt sikkert er et besøg værd og andre bugte hvor vandet fortsat er så krystalklart, at du kan se langt ned og opleve masser af fisk, der ivrigt følger med båden og måske håber på en godbid eller to. Er du på en af de større Phi Phi øer, skal du helt sikkert til en tur til Koh Phi Phi Ley, som er et must see rejsemål i området.

Tilbage på Phi Phi Don findes der et udsigtspunkt, der ligger godt 180 meter over havets overflade. I varmen kan det næsten føles ubestigeligt, men gør dig selv den tjeneste at gå de mange skridt op, for udsigten du kommer op til, er hele turen værd. Der er en udsigt over flere af strandene, byen Tonsai og vand samt limstensformationer så langt øjet rækker. Nyd udsigten og sørg for at tage drikkelse med, da varmen kan være hård ved kroppen, hvis ikke du får nok at drikke.

Vil du opleve vilde aber, der efterhånden er vant til turister, så de kan godt finde på at blive nærgående, vil du ikke gå glip af turen til Monkey Beach. Det er igen fra Phi Phi Don turen går ud og her skal du finde Koh Nok, der er et sted, hvor klipperne skyder op i himlen ofte i 90 graders vinkler, så de er meget ufremkommelige. Området er fyldt med mange vilde aber, det er et velbesøgt udflugtsmål og derfor har aberne det meget godt, da de ofte blive fodret af nysgerrige turister.

Dykning i området ved Phi Phi øerne

Det krystalklare vand i området byder helt sikkert ind med fantastiske dykkeroplevelser, hvor det ene dyk efter det andet kan foretages og du vil hele tiden opdage nye fisk, eller koraller, du ikke har set før.

Dykning er noget helt for sig selv i området og der er flere steder, som du skal besøge, når du vælger at bruge tiden på at dykke ved Phi Phi øerne. Maya Bay er et af dem, hvor du kan opleve en verden af farverige fisk og blæksprutter. Så er der også tre områder, hvor du har store chancer for at opleve zebrahajer, blandt andet Hin Musang, hvor der også er mulighed for at se barracudaer og koraller i massevis. Det andet område hedder Hin Bida, hvor du udover hajerne også kan muræner og blæksprutter. Sidst men ikke mindst er der Koh Bida Nok, hvor der også kan ses hvalhajer, som er en fantastisk haj, ikke mindst på grund af sin størrelse. Her er det også muligt at se djævlerokker eller Manta Rays, som de også bliver kaldt.

Du skal dykke – når du vælger at besøge Phi Phi øerne, hvis ikke du gør det, er det som at snyde sig selv for en oplevelse, du ikke bør være foruden.

Oplevelserne kan fortsætte andre steder i Thailand, hvor du blandt andet har mulighed for at opleve Khao Lak, som ligger på fastlandet. Her er der mulighed for at opleve strande i topklasse og junglen, der kranser op til selve Khao Lak by. Khao Lak og Similan Islands – mageløse sandstrande og meget mere.