Krabi – Når du vil opleve det sydlige Thailand

Det sydlige Thailand byder på meget også på Krabi

Der er mange steder i Thailand du kan dykke og få gode oplevelser på stranden, og en af dem er helt sikkert området ved Krabi. Der er et fantastisk rigt dyreliv, der er natur og bjerge, masser af limstensformationer og så ligger der mange øer i området nær Krabi. Vil du gerne opleve det sydlige Thailand, er der gode muligheder for en ferie, hvor du kan kombinere afslapning og aktive dage i et godt mix – hvis du vælger at bruge ferien i Krabi.

Børn som plasker rundt i vandet i Krabi

Der var engang en tsunami

I juledagene 2004, var der en altoverskyggende katastrofe, der blandt andet ramte Krabi hårdt og efterfølgende skulle store dele af områderne ved stranden bygges op igen. Det har været et fantastisk skue, når du ser billeder tilbage fra før tsunamien og nu, hvor der er sket en udvikling på baggrund af ildsjæle og de mange turisters besøg i området. Det betyder at du fortsat kan være med til at udvikle området, ved at besøge det og allerede første gang du ser en af de lækre strande, der nærmest kan minde om et fantastisk postkort, du modtager når andre er på ferie, så ved du hvad der venter dig.

Der er derfor ingen tvivl om at Krabi er kommet videre oven på tsunamien, som ellers sendte området tilbage til middelalderen. Når du besøger Krabi, er der mange muligheder for at opleve en fantastisk natur, smukke strande, limstensformationer, der pludseligt rager op ude i det krystalklare blå vand, hvor du kan opleve et så rigt dyreliv, du ikke havde troet muligt.

Det kan også lade sig gøre at finde små hyggelige øer, hvor du kan være heldig at finde ”hemmelige” laguner og opleve dyrelivet på allernærmeste hold. Der er ingen tvivl om at Krabi er en destination, hvor du kan fornemme tilstedeværelsen af et paradis, smage på de ”forbudte” frugter, ligge på stranden og nyde livet.

Krabi – den charmerende by

Som hovedstaden i denne provins, er der mange spændende oplevelser i vente, når du vælger at besøge Krabi by. Allerede før solen rammer dine vinduer på det valgte hotel, er der godt gang i markederne rundt omkring. Er du et morgen menneske, vil der være gode muligheder for at opleve de lokale handle med hinanden, se hvordan mange af de tropiske frugter bliver tilberedt til lækre snacks og efterfølgende kan du gå på opdagelse i det store shoppingcenter, der huser mange små og spændende forretninger.

Allerede her får du fornemmelsen af en meget charmerende by, der har sin helt egen puls og så er dagen kun lige begyndt. Når turen kommer til stranden, er der blandt andet mulighed for at opleve Khao Khanab Nam, som er en speciel klippeformation på en ø, der nærmest er formet som et sværd. Den bedste måde at komme til øen er via longboat, hvor der altid er en lokal eller to, der hellere end gerne transporterer jer til øen og vil forsøge at være en guide, der kan vise jer hulerne  og de andre spændende oplevelser på øen.

På vej tilbage til fastlandet vil der være mulighed for at komme en tur op ad floden ved Krabi, hvor der er et fantastisk fugleliv, i mange farver, der kan betage enhver. Når du er på floden, er der også mulighed for at finde de flydende fiskelandsbyer, som igen har deres helt egen puls.

Smuk strand og byens bedste udsigt

Er det blevet tid til at opleve stranden på Krabi, er en af de bedste strande absolut Hat Phra Nang. Det er en mindre badestrand i dette område, men ikke desto mindre en af de allerbedste strande i hele Thailand. Du får badevand, der er så klar, at solens stråler funkler i det som diamanter og stranden er børnevenlig, da der er flere revler, som gør det muligt for børnene at rende og lege i vandkanten. Sandet er et helt kapitel for sig selv, det er så fint og fantastisk, at man bare får lyst til at blive ved med at gå rundt i det. Ude i vandet skyder den ene lille klippeformation op efter den anden, så dyrelivet er også rigt og varieret, hvis der skulle være lyst til snorkling.

Vil du gerne ud at gå en tur, så er der også mulighed for at finde en udkigspost i Krabi, der er spektakulær. Du skal dog først bestige de godt 1200 trin, der er til toppen af Wat Tham Sua – Tigergrottens Tempel – Hvor du får den absolut bedste udsigt over hele Krabi. Her er det en god idé at huske nok drikkelse til den lange vandring mod toppen og når det er et tempel, der er tale om, er det bukser og ingen bare skuldre, der er kravet som påklædning

Selve templet og udsigtspladsen ligger lidt nord for Krabi by, men er absolut et must see, når du er i området ved Krabi. Udsigten er simpelthen hele turen værd og giver dig mulighed for fantastiske ferieminder i form af billeder eller film. Tænk på udsigten over den smukke natur, det klare vand, de fantastiske limstensformationer og nyd oplevelsen, du ikke lige glemmer igen.

Krabi har mere at byde på

Troede du at alt i området ved Krabi så var oplevet og turen skulle gå videre til andre områder i landet, tager du fejl. Krabi har mere at byde på og det gør bare området endnu mere interessant. Vil du gerne dykke eller opleve naturens mangfoldige dyreliv har du alle chancerne lige her. Krabi – der er flere oplevelser i vente.