Koh Lanta – afslappet stemning du nyder

Oplev lokalbefolkningen og nyd gæstfriheden på denne ø

På Koh Lanta er er mulighed for at slappe af og få pulsen helt ned, med mindre du vil ud at dykke hver dag eller bare har lyst til at gå på opdagelse. Lokalbefolkningen har en ægte imødekommenhed og er meget gæstfrie. Vil du gerne opleve et stykke lokalt Thailand med gode dykkemuligheder, er Koh Lanta et perfekt valg.

Syd for Bamboo Bay i Koh Lanta Yai nationalpark står dette farvestrålende fyrtårn.

Ensomhed på den positive måde

Når du vælger Koh Lanta som rejsemål, er det ikke for at slænge dig med andre turister eller opleve steder, hvor det kan lade sig gøre at shoppe dagen lang. Det er en helt anden form for rejse, du her finder. Koh Lanta er et rejsemål for folk, der gerne vil opleve uspoleret natur, bjergrige områder, gode strande og en verden under vand, der stadigvæk er meget interessant.

Koh Lanta er beliggende ca. 70 km syd for Krabi, så der er mulighed for at komme ind til fastlandet i løbet af relativ kort tid. Derfor kan Koh Lanta være et godt rejsemål for dig, der gerne vil opleve en natur, der er så uspoleret og interessant, at du vil blive fascineret af den og samtidig også opleve  en lokalbefolkning, der endnu ikke er involveret i turistbranchen i forhold til så mange andre steder i Thailand.

Der er både mulighed for at dykke, snorkle og finde små spots rundt omkring, der gøres deres til en uforglemmelig ferie. På øen bor der også en flok sø sigøjnere, der på thai hedder Chao Ley. Det er et folk, som lever af faunaen og livet i vandet omkring dem. De rejser efter hvordan vejret og maden er i områderne og har gjort det i flere århundreder. Hvis du møder en der kan engelsk af sø sigøjnerne, vil der helt sikkert kunne fortælles historier, der spænder vidt og bredt og kan give et indblik i livet på havet og øerne i Thailand.

Måden de skaffer sig mad på, er ofte ved dykning uden masker eller andet, hvor de med bare hænder ofte formår at fange både fisk og andre skaldyr, der kan laves en god middag ud af. Der går rygter om, at børnene af sø sigøjnere på grund af den meget dykning får et bedre syn, da de vænner sig til at bruge en stor del af livet under vand.

På Koh Lanta lever der flere blandede folkefærd, både sø sigøjnere, muslimer og kinesere, er at finde på denne ø, så giv dig tid til at tale med de lokale, hør deres historier og nyd den gæstfrihed og åbenhed, der er meget kendetegnende for folket på denne ø.

Strande, du kan have for dig selv

Koh Lanta, er faktisk en samling af flere øer, hvor den største er Koh Lanta Yai, så vil du gerne opleve mennesketomme strande, bør du finde dig en lokal guide, der har stort kendskab til øerne og kan vise dig strande, der er helt  i top og hvor du har mulighed for at være den eneste på stranden.

På Koh Lanta Yai’s sydlige spids, er der muligheder for at opleve fantastiske strande, med smaragd klar vand, flotte koralrev og sand, der knitrer behageligt under fødderne. Det er her du kan opleve en naturrigdom, der er meget uspoleret og hvem kan ikke få pulsen ned i sådan et område, og give sig tid til at nyde det.

Øens bebyggelse er stadigvæk meget traditionelt og ligner huse, der har været på øen i flere hundrede år. Det gør det til et flot syn, at gå rundt blandt de mange huse og igen mærke og se lokalbefolkningen lave dagens arbejde, hvor meget af det stadigvæk er udarbejdelse af gummi, landbrug, fiskeri og rejefiskeri.

Byens liv på Koh Lanta

Der findes ikke de store fastfood kæder i byerne på den store ø. Der er dog ved at komme flere internationale spisesteder, da der støt og roligt kommer flere og flere turister til øen. Derfor kommer du heller ikke til at mangle bankautomater og små supermarkeder, hvor det er muligt at købe ind til hyggelige stunder på stranden.

Vil du hygge dig, er det en kærlighedsferie du gerne vil på eller vil du tilbringe kvalitetstid i stor stil med dine nærmeste, så er Koh Lanta et godt valg, hvor du samtidig får muligheden for at opleve den uspolerede natur fra første parket.

Igen har du fra byen adgang til strande, hvor du har udsigt udover Andamanhavet, som har et fantastisk liv under vandet. Når nu Koh Lanta ikke er overrendt af turister, vil du også her kunne finde muligheder for dyk, der er i absolut verdensklasse. Uanset om det er udsigten til farverige koraller, fantastiske fisk eller chancen for at se en haj, skal du prøve at dykke eller snorkle, når du er på Koh Lanta.

En af de spændende attraktioner i Koh Lanta er muligheden for at tage med ud og fiske. Her har du mulighed for at fange Konge makrel, tun, barracuda og flere andre spændende fisk. De fleste ture indeholder rundture blandt øerne, udstyr til at fiske med, forplejning undervejs og drikkelse, da turen på vandet godt kan blive varm, specielt hvis du får bid på krogen. Sidst men ikke mindst, er der både mulighed for at fiske om dagen og natten, vil du opleve noget specielt, så tag en tur med på nattefiskeri, du kommer ikke til at fortryde det.

Der er steder i Thailand, som er smukke og så er der steder, der bare skal opleves på grund af stemningen og atmosfæren i området. Naturen kan være dragende og gøre dig fascineret af det gang på gang. Et af de steder, der kan fange din interesse er Koh Pha-Ngan. Oplev Koh Pha-Ngan i Thailand.