Her venter et eventyr – besøg Phi Phi

Vil du gerne på eventyr, så vælg denne ø i det sydlige Thailand

Er du til sandstrande med utroligt klart vand, hvor du får alle muligheder for fantastiske dykke og snorkelmuligheder, så skal du tage til Phi Phi – eller rettere Koh Phi Phi, der er den mere præcise betegnelse for en række af øer, hvor de 2 mest kendte er Phi Phi Don og Phi Phi Len, der begge er fyldte med strande, som giver dig drømmescenarier og natur, med stor lyst til eventyr.

Koh Phi Phi med fantastiske dykke og snorkelmuligheder.

Phi Phi Don – en af de bedste øer i området

Der er gennem de sidste mange år sket meget med området, hvor der før tsunamien var problemer med affald og naturen i nærheden af strandene var i forfald. Efter tsunamien har lokalbefolkningen været med til at rette meget op på det og der er blevet taget hånd om naturen på en måde, der igen har gjort det muligt at finde interessante områder på øen.

Uanset om det er en familie, et par eller unge folk, der skal ud at opleve Thailand, er Phi Phi øerne et af de områder, der skal besøges. Ikke mindst på grund af de fantastiske strande, hvor du på Phi Phi Don finder flere af dem. Phi Phi Don har i midten en lang smal passage, hvor det største turistområde findes og i hver ende, er der så områder af vild natur, hvor der også er flere vilde dyr at finde.

Når det kommer til strande, er der flere at finde på Phi Phi Don, hvor du blandt andet kan finde Hat Hin Khom Beach, Hat Yao og Ao La Dalam Beach. Det er de tre bedste strande på øen, der hver for sig byder på muligheder for kridhvide sandstrande, krystalklart vand så langt øjet rækker og gode bademuligheder for børn.

Hat Hin Khom Beach

Denne strand ligger ved flere af de større resorts på øen og derfor kan støjniveauet for nogle være højt og for andre er det absolut et hyggeligt sted at slikke sol og hygge sig. Der er flere strandbarer i området, som indbyder til en god drink mens den sidste sol rammer kroppen. Fra stranden er det let at gå ind til byen Tonsai, du kan læse mere om senere.

Ao Lo Dalam beach

En af de mere rolige strande på øen, hvor du kan finde vand, der er så klart, at selv krystallerne vil blive misundelige. Det er en flot strand, hvor sandet indbyder til masser af leg og da forskellen på lavvande og tidevande er meget stort, er det også en glimrende strand til børnefamilierne. Stranden ligger lidt væk fra Tonsai, så du skal have mod på en lille gåtur, der så også er med til at give mere rolige omgivelser.

Hat Yao

Når du kommer forbi Hat Hin Khom Beach, finder du en strand, der er den absolutte favorit på øen. Den ligger et stykke ude i Tonsai bugten og derfor vil det være en god idé at tage en longtail båd derud, eller så skal du lege klatrer af flere omgange, hvis du vælger at gå ud til stranden som det også er muligt at gøre.

De næsten 400 meter med paradislignende strand, gør også sit til at man gerne tager en longtail båd ud til stranden, hvor du ude ved koralrevene, der ligger lidt ude i vandet, kan være heldig at se en af de mindre og helt ufarlige hajer. Helt ind til stranden kan du snorkle og allerede her, er der et meget varieret liv under vandoverfladen.

Vil du gerne opleve strande i absolut topklasse, er der ikke mange steder på jorden, der kan tilbyde en strand, som den du finder på Phi Phi Don. Det totalt kridhvide sand, der knitrer behageligt under fødderne, det krystalklare vand, der lader dig spotte de små og hyggelige fisk helt inde ved stranden og den lokale befolkning, der er meget servicemindede, gør det hele til en af de meget unikke rejseoplevelser, der er at finde i Thailand.

Nattelivet på Phi Phi Don

I selve Tonsai by, er der en mængde barer, der giver mulighed for drinks til langt ud på natten. Det er et område hvor der findes mange unge turister, som gerne vil finde deres pæneste tøj frem og danse til langt ud på natten. Vælger du at at finde et resort eller hotel lidt uden for Tonsai by, vil du kunne opleve meget mere fred og ro. Det er også derfor Phi Phi øerne lokker alle former for turister til sig, der er nemlig plads til alle, uanset om man er ung eller gammel, ønsker fred eller ro, daseferie eller aktive stunder.

Der kan flere steder opleves et støjniveau, der kan være voldsomt, da der sker meget, specielt er det igen i Tonsai. Det kan du enten vælge at tage som en oplevelse eller så er der på flere af de omkringliggende øer i området mulighed for at finde mere ro og fred.

Selve prisniveauet på Phi Phi øerne kan opleves som værende højere end mange andre øer og på de lokale markeder og handelssteder, er det ikke lysten til at handle om tingene, der præger gadebilledet. Du kan forvente en ferie, hvor der er gang i lydniveauet, der er mange unge tilstede i centrum og fester til langt ud på natten på mange af de større barer i området ved Tonsai, når du vælger at besøge Phi Phi Don.

Der er også mulighed for spændende udflugter, rolige omgivelser og en verden under vand, der indbyder til oplevelser af en speciel karat, når du vælger at besøge Phi Phi øerne. Så vil du gerne lave andet end at dase på stranden og få en drinks eller flere om aftenen, vil Phi Phi øerne være et attraktivt rejsemål. Phi Phi øerne – flere muligheder for den rejsende.