Koh Tao – den lille unikke ø

Vælger du Koh Tao som feriemål, så vælger du rigtigt hver gang

Der er ikke ret mange øer, der kan måle sig med Koh Tao i Thailand – stemningen er bare helt speciel, indbyggerne lige så og det er to af de ting, der gør at flere turister hvert år kommer til øen og ofte bliver længere end de havde regnet med. Har du bestilt ferien hjemmefra, hvor det er en afmålt tid du er på øen, vil du stadigvæk kunne få en masse gode ferieminder med hjem.

Kvindelig turist som nyder livet på Koh Tao

Det hårde farvel

Der er ingen tvivl om at følelserne kan være uden på tøjet, når du skal videre fra Koh Tao, for øen er virkelig sin helt egen på flere måder og det drager mange turister til – dér gerne vil opleve stemningen, omgivelserne og livet på øen. Så når du skal videre på ferien eller skal tilbage til lille Danmark, vil et farvel til Koh Tao føles som et hårdt farvel, du har heldigvis altid muligheden for at lave det om til et ”vi ses igen”.

Øens Geografi

Med 21 km2 er Koh Tao ikke blandt de største øer i Thailand og rent geografisk ligger den 15 km nord for Koh Samui og 70 km sydøst for Chumpon inde på fastlandet. Vil du gerne holde ferie på Koh Tao anbefales det at tage flyveren fra Bangkok til Koh Samui og tage med båd fra Koh Samui til Koh Tao – der er tale om ca. 1 times sejlads i speedboat.

Oplevelser på Koh Tao

Vel ankommet til øen, er der mange ting at opleve, blandt andet er Koh Tao en af de foretrukne øer når det gælder dykning. Grunden til dette skal findes i de mange undersøiske områder, der er i nærheden af øen. Det er som at finde paradis under vand indenfor max 2 timers afstand med speedbåd.

Koh Tao er også kendt som dykkernes ø, hvor mange erfarne dykkere kommer år efter år, fordi de gerne vil blive bedre til at dykke, tage flere kurser og nogle bliver så længe, at de uddanner sig til dive masters – der er det samme som dykkerinstruktører. Du vil derfor med stor sandsynlighed også finde flere skandinaviske instruktører under din søgning efter et dykkercenter, hvor du kan tage dykkercertifikat.

Vender du snuden om mod land, har du mulighed for at gå på opdagelse og blandt andet finde et kæmpe hvalskelet, der er tæt på en udsigtspost, hvor du har udsigt over hele Janson Bugten. Tæt på dette er der også nogle diamanthuler, der absolut er et besøg værd. Udsigtsposten hedder Sairee View og når du først kommer op på toppen af den, vil du møde det fascinerende udsyn, der er over hele østkysten – husk kameraet, så du får mulighed for at forevige dine stunder her.

På øen ved Rama V Rock, der findes på den sydlige ende af øen, er der et lille fiskerimuseum, der også er et besøg værd og i samme område er det også muligt at finde et sted, hvor der marinebiologiske liv bliver studeret. Det kan være et spændende sted at besøge – har du lavet en aftale før du kommer derop, vil du med stor sandsynlighed få endnu mere ud af det.

Mandelig turist på Koh Tao med nogle gode vandrestøvler

Lidt jungle og dagsture

Selv om øen kun er 21 km2, er det også muligt at finde noget jungle du kan gå på opdagelse i, så er du til vandreture, vil du kunne opleve en anden og mere vild side af Koh tao. Det er her vigtigt at du tage nogle gode vandrestøvler på, da du vil komme til at opleve meget varieret underlag. Det kan være grus, jord, mudder, vand og klipper, så har du husket de gode vandrestøvler, husker du her, hvorfor du pakkede dem.

Du kan starte ud ved Chalok, krydse en betonbro, der fører til Saan Jao og herfra har du muligheden for at tage en pause på Restaurant Viewpoint hvorfra der er udsigt til Buddha Rock. Har du holdt en pause ved restauranten skal du nu videre og bag ved restauranten skal du følge en bakke, der fører dig til bugten Juni Juea og så starter du for alvor med at trekke.

Du finder nemlig en sti, der er meget stejl og fører dig direkte ind i junglen – følg stien indtil du når Cape Jeda Gang og husk at få noget og drikke undervejs. Du skal fortsætte op ad bakke indtil du får mulighed for at komme ned til Sai Nuan, der er endnu en bugt. Så er det op igen og forbi Lost Hippies Totem, hvorefter du så er fremme ved Janson Bugten, hvor det er muligt at finde Mae Haad eller tage en taxa. Turen tager alt fra 3 timer til en hel dag, alt efter hvor god formen er og er fyldt med naturoplevelser.

Uanset om du er til naturoplevelser, dykkereventyr eller noget afslapning på stranden, har du muligheden for at finde det på Koh Tao, og garneret med den specielle stemning, der findes på øen, vil du have en ferie, du ønsker at gentage.

Der er dog ikke nogen tvivl om at dykningen er det helt store samtaleemne på Koh Tao og det mange turister kommer til øen for at opleve. Vil du gerne vide endnu mere om dykningen ved Koh tao, har du alle muligheder for at læse med her: Koh Tao – paradis for dykkere.