Koh Tao – den lille specielle ø

Der er fantastiske øer i lange baner i Thailand – dette er en af dem

Endnu engang formår Thailand at overraske dig, for her finder du en lille speciel ø, der først blev opdaget i 1980’erne og siden da har udviklet sig til en lille magnet, der tiltrækker specielt dykkerinteresserede folk. Der er dog også mulighed for at lave andet end dykning på den lille ø, som blandt andet byder på skønne strande og gode historier.

Skøn Koh Tao palmestrand med en rigtig flot båd i vandet.

Når du skal opleve en verden under vand

Er der ikke mulighed for at komme uden om Koh Tao – da der her findes eventyr efter eventyr under vandet. Det kan give gåsehud på armen flere gange under dykningen, når du finder en fisk, du ikke har set før eller opdager et par skildpadder, der er i gang med at spise af koralrevet. Blandt flere eksperter er Koh Tao nævnt som stedet, der skal opleves i Thailand, når du gerne vil dykke.

Uanset om du er begynder eller trænet dykker, er der muligheder for at finde spots under vand, der vil være spændende og give ferieminder, som er fantastiske og giver lyst til endnu et dyk. En af de andre fordele ved at besøge Koh Tao er de utroligt lave priser der er, på at få et dykkercertifikat her.

Som ny dykker er det altså muligt at få en super service og samtidig spare penge på at få det mest populære dykkercertifikat, der kaldes open water diver. Det er et kursus, der normalt tager 3 ½ dag at gennemføre og der er selvfølgelig lidt hjemmearbejde med, der dog ofte kan laves på hotelværelset om aftenen, uden at du går glip af alt for meget sol.

Med langt over 30 dykkerskoler og centre, er der altid masser af kamp om din gunst, så kig dig godt for, fornem hvor du føler dig mest tryg og er du heldig, kan det være du finder en dykkerskole, der har skandinaviske instruktører. Det er ikke usædvanligt at møde danske dykkerinstruktører i området, da de også selv kan udvikle deres færdigheder her og blive endnu bedre instruktører.

Der er flere dykkerspots du bør opleve, som er blandt de bedste i verden, blandt andet finder du Chumphon Pinnacle, som ligger 13 km vest for Koh Tao. Her kan det lade sig gøre at se en lang række forskellige koraller og søanemoner. Der er også mulighed for at opleve flere revhajer, samt masser af tunfisk og hvis du er heldig dukker der også en enkelt hvalhaj op.

Et andet sted er Mango Bay – som med stor sandsynlighed er det første sted du vil blive ført til som nybegynder. Det er et mindre koralrev med en god sandbund, hvor du som ny dykker skal udforske vandet og se på de mange farverige fisk.

Et tredje sted og måske det mest spektakulære i hele Asien er Sail Rock, hvor du finder et klippeparti, der rejser sig brat op mod himlen. Der er en utrolig stor samling af forskellige fisk, så det er guf for øjet, for der er hele tiden nyt at kigge på. Vil du gerne opleve at være tæt på eller se en hvalhaj, er Sail Rock stedet i Thailand.

Dybden på de forskellige dyk er meget forskelligt og de 3 steder, der er blevet nævnt her, varierer fra 16 til 36 mtr. Det er også derfor, der er så mange muligheder for både øvede og nybegyndere. Du vil ikke på noget tidspunkt være i tvivl om at du har valgt rigtigt, da du valgte Koh Tao som stedet at tage dykkercertifikat.

Et view ned af en hyggelig hovedgade på Koh Tao

Den lille ø’s andre muligheder

Er du ikke kommet til Koh Tao for at dykke, er der også andre aktivitetsmuligheder, blandt andet finder du Sairee Beach – hvor det er muligt at slappe af, nyde solens stråler varme sin krop, afkøle kroppen ved at hoppe i det krystalklare vand og så kan du om aftenen finde Koh Tao Bowling og Mini Golf, hvor der let kan bruges nogle timer på at hygge sig.

Udover det, er der også et par steder, der baserer sig mere på aktiviteter, der foregår i klipperne, blandt andet klatring og hop fra klippe til klippe. Vil du have gang i din egen lille fearfactor under fornuftige forhold, har du altså også mulighed for det på Koh Tao.

Den lille ø og den magiske tiltrækning

Du har allerede fået at vide, at stedet her er dykkernes absolutte favorit i Thailand og tiltrækningskraften er så stor, at flere af dem, som kommer for at tage open water certifikatet ofte blive hængende i længere tid, og får taget flere kurser, der kan ende ud med at give en titel som dive master.

Øen der med sine 21 km2 ikke er en stor ø, gør det muligt at komme relativt hurtigt rundt på hele øen, og opleve både jungle og strand, og finde de lokale barer, hvor der ofte kan festes til langt ud på natten.

Med sin nærmeste magiske tiltrækningskraft bliver øen bare mere og mere populær for hvert år der går, så vil du opleve den i sin oprindelige form, har du stadigvæk tid – du vil blive fascineret af den smukke natur, den venlige lokalbefolkning, den spektakulære verden under vand og muligheden for at være dig selv og et med naturen, på øen som ikke er opdaget af alle endnu.

Vil du gerne opleve strande, der har den samme magiske tiltrækningskraft, som den fantastiske verden under vand her på Koh Tao, er der også mulighed for at finde dette i Thailand. Igen skal du finde en ø, og navnet på øen er Koh Samet. Ko Samet – eventyrstrande og mere til.