Koh Samui – spisesteder og lidt til

Her finder du et væld af gode spisesteder på en magisk ø – lad magien blive brugt

Efter en dag fuld af nye indtryk kan det være godt med et ordentligt måltid mad, noget at skylle det ned med og et sted, hvor du kan sidde med familien eller kæresten og få snakket det hele godt igennem. På Koh Samui er der mange muligheder for at finde gode spisesteder og lidt til ganen.

Der er masser af gode spisesteder på Koh Samui - hvor du kan prøve alt fra skaldyr til mere eksotiske spisefisk

Nogle af de mange spisesteder på Koh Samui

Vil du gerne ud at spise under dit ophold på øen, er der rig mulighed for at finde gode spisesteder, hvor du kan få stillet sulten og bruge aftenen i hyggeligt samvær med familien, kæresten eller kammeraten. En ting er helt sikkert, du kommer aldrig til at gå sulten i seng på Koh Samui.

Der findes en række vidt forskellige måder at spise på, blandt andet er der på Chaweng Beach mulighed for at spise direkte ved stranden, hvor der ved aftenstid pludselig vrimler med tjenere, der breder små måtter ud, sætte fakler op og med lave borde byder på en middag. Det er en skøn måde at få sin aftensmad serveret på, hvor du sidder på stranden, kan kigge ud over vandet og nyde din middag.

Skal det være mere romantisk, er der bestemt også muligheder for det på Koh Samui, hvor du blandt andet kan finde konceptet Dining on the Rocks – hvor Six Senses of Samui helt klart er restauranten du skal vælge. Her får du nogle af de bedste råvarer og madens type bliver kaldt New Asian Cuisine, hvilket gør det til et mere innovativt spisested. Når du sidder på dækket af et af de mange rækkehuse, har du en udsigt der inkluderer Siam bugten og masser af klippeformationer – det er en stor kulinarisk og malerisk oplevelse – perfekt til en romantisk middag.

Når du gerne vil ud at spise en sen morgenmad eller nyde en god brunch, er der også mulighed for det på øen. Her vil et valg som Beach Republic eller Nikki Beach, være et godt valg. Der er store buffeter af en høj kvalitet og det går lige fra det traditionelle thailandske køkken til en lang række andre landes spændende retter. Atmosfæren begge steder er elegant og der er mulighed for at høre festmusik.

Der skal også være plads til det originale Thaikøkken når du er på ferie, så når tiden er kommet til det, vil et valg som Zazen, der ligger i Bophut, være et fortræffeligt valg. Prisen er lidt højere end mange af de andre steder, men så får du også en kulinarisk oplevelse af det thailandske køkken, der er svær at overgå. Restauranten er prisbelønnet, så alene det borger for en kvalitet, hvor der bliver gjort noget ud af hver eneste portion, der serveres.

I den anden ende af prisskalaen finder du My Friend Restaurant, hvor du får thailandsk inspirerede retter fyldt med fisk og skaldyr til lave priser. Der er ikke gjort så meget ud af indretningen på restauranten, men der garanteres hyggelig stemning og god mad, så er du på udkig efter et godt måltid uden alt muligt tingeltangel, er dette absolut et godt valg.

Muligheden for at nyde sunde retter, økologiske råvarer og meget vestligt inspireret mad er også til stede på Koh Samui. Det giver altid mulighed for at finde mad du godt kan lide og chancen for at du går sulten i seng, er altså lig nul. Der er både til dem der gerne vil spise ude og bruge mange penge på det, og dem der har et mindre budget. Det er også en af de charmerende ting ved Koh Samui – dét er nemlig en ø, hvor der er plads til alle – hvilket giver fornemmelsen af at være på en magisk ønske ø.

Hyggelig åben-ud-til-gaden Bar på Koh Samui hvor der rigtignok er dækket op til nogle kolde drinks

Barer og festlige indslag på Koh Samui

Der er også mulighed for at komme ud og nyde en kold drink, få de sidste kræfter brugt på dansegulvet og nyde god musik flere steder på Koh Samui. Et af de mest berømte diskoteker på øen er Den Grønne Mango, som åbner kl. 8 om aftenen og ved midnatstid bliver det ofte meget livligt med dj’s fra hele verden.

En anden bar er Sweet ’n’ Soul Bar, hvor det meste foregår stående og baren er åben ud til gaden. Stemningen er hyggelig, intim og populær. Musikken der bliver spillet er ofte mere afslappende og laid-back, så har du været ude at give den gas på dansegulvet andre steder, er dette et godt sted at slappe af efterfølgende.

Et sted der også er et besøg værd, bør være Reggae Pub, der var det første diskotek på Koh Samui. Der bliver spillet en del reggae musik som navnet også antyder og ved midnatstid bliver musikstilen så mere house og techno inspireret. Stedet har været mere populær end det er nu, dog er der stadigvæk en meget hyggelig stemning, som giver en god oplevelse.

Koh Samui har alt hvad hjerte og sjæl begærer

Der er ingen tvivl om at Koh Samui er et af de meget populære steder at besøge i Thailand og det er med god grund. Der er alt hvad hjerte og sjæl kan begære og uanset hvilken type ferie du gerne vil have, er det muligt at få ønsket indfriet på Koh Samui – så har du ikke bestilt din rejse endnu, er det bare om at komme i gang.

Flere oplevelser i vente

Når ferien skal gå videre fra Koh Samui, er der alle muligheder for at komme videre til en af de andre øer i området, hvor Koh Pha-Ngan vil være et oplagt valg. Her er der mulighed for at opleve en af de største fester, der foregår i Thailand. Koh Pha-Ngan – Full Moon Party.