Koh Samui – Få alle oplevelserne med

Oplev den utroligt spændende buddha figur og se resten af øen her

Der kan være mange grunde til at besøge Koh Samui, en af dem er helt sikkert vandet omkring øen, hvor der er fantastiske dykkermuligheder, snorklingen er lige så fantastisk og strandene er lækre. Der er dog meget mere at se og opleve, så glæd dig allerede nu til at besøge Thailands 3. største ø.

Den store Buddha

Er der en ting som er kendt på Koh Samui, er det helt sikkert en kæmpe Buddha, som du finder på den nordøstlige side af øen. Selve statuen kan ses flere kilometer væk på grund af dens størrelse og er også synlig fra luften. Det er et fantastisk skue og absolut en af de mest populære turistattraktioner, der findes på øen.

Når du vælger at besøge The Big Buddha som attraktionen bliver kaldt på engelsk, har du rig mulighed for at købe souvenirs, nyde god mad i området og fotografere de mange andre fantastiske statuer, der også findes i området.

Forestil dig, at ankomme med enten flyver eller skib og allerede på lang afstand se den store buddhafigur skue udover vandet. Det er virkeligt et prægtigt syn, der kan betage en og her finder mange ud af, at det er noget de skal afsætte tid til, hvis de ikke allerede har gjort det. Selve Buddhafiguren er 12 meter høj og den gyldne figur, er som tidligere skrevet, virkeligt et syn for sig.

Wat Plai Laem

Beliggende nær The Big Buddha i den nordlige del af øen, finder du det farverige nybyggede Buddhist Temple, Wat Plai Laem.

 18-armede statue af Guanyin, den kinesiske gudinde for barmhjertighed og medfølelse

Templet fremviser en række farverige malerier og vægmalerier, samt anden imponerende indretning og kunst, men især den massive 18-armede statue af Guanyin, den kinesiske gudinde for barmhjertighed og medfølelse, oprindeligt kendt som Cundi Buddha, er i særdeleshed et ganske imponerende skue.

Grinende Buddha statue på Koh Samui

Uover en dejlig sø hvor du kan købe fisk og frøer som du kan sætte ud i søen for et symbolsk beløb, så finder du desuden en massiv 30 meter høj smilende og/eller grinende Buddha-statue.

Wat Plai Laem Templet ved søen, som fremviser en række farverige malerier og vægmalerier

Wat Plai Laem nås ved at tage hovedrute 4169 op til nordøst regionen af Samui for derefter at dreje af på rute 4171. Det ligger som før nævnt meget tæt på Big Buddha templet, omkring 3 kilometerlige nord for Samui International Airport, 3 km øst for Bophut Beach og 8 km væk fra den livlige Chaweng Beach.

Når du har været på tur til The Big Buddha eller den 18-armede statue af Guanyinog i Wat Plai Laem og det er ved at blive aften, er der også hyggelige stunder og gode oplevelser i vente, da øen også tilbyder muligheder for både gode spisesteder og cabarets.

Gode spisesteder og Cabarets

Vil du gerne selv være med til at lave din mad, er det faktisk en ganske god mulighed på Koh Samui. Her finder du nemlig Samui Institute of Thai, hvor du selv kan være med til at lave og tilberede et ægte thailandsk måltid.

Den ret der skal laves, er på forhånd valgt af læreren, så du har ikke altid den store indflydelse, på hvad du skal have at spise. Dog er du sikker på at få en oplevelse, der er alle pengene værd, du er med til at tilberede maden og som elev kan du få en dvd med hjem, hvor tilberedningen gennemgås step by step.

Vil du være elev for en dag, opleve en fornøjelig atmosfære og lade dig blive inspireret af det spændende thaikøkken, så har du alle mulighederne lige her. Er du på Koh Samui, er det synd at snyde dig selv for Samui Institute of Thai.

Er du på marked, er der også mulighed for at få godt mad her. Laem Din Market, som er et travlt marked om dagen, giver mulighed for at få frisk frugt, grøntsager og kød fra lokale thaikøkkener og det giver absolut en mangfoldighed i de varer, der kan vælges imellem. Nyd maden fra de lokale køkkener, både om dagen og natten, da der også er natmarked her.

Sidst men ikke mindst, er der mulighed for at besøge Khaosan Restaurant & Bakery, hvor du finder et stort udvalg af mad fra hele verden. Prisen er på et niveau hvor alle kan være med og kender du til Khaosan Road i Bangkok, som er stedet hvor alle backpackere mødes, har du en god idé om, hvorfor stedet her kaldes Khaosan Restaurant & Bakery. Når du har spist op og der skal slappes af, er der mulighed for at se tv, hvor der ofte kører en af de nyere film.

Når aftensmaden er overstået og du gerne vil ud at opleve en aften på en thailandsk ø, er der mulighed for at opleve en cabaret, hvor der vil være ladyboys, der mimer til populære sange, ofte i fantastiske kostumer og med glimmer og finish, der er en rigtig kendis værd. På Koh Samui er der ofte stor konkurrence om at få flest mulige til deres cabaret, så nyd det, hav et åbent sind og tag det som en oplevelse, det er ofte meget underholdende.

En stor del af de mange cabarets, er centreret ved Centara Grand Beach Resort på Chaweng Beach, så vil du gerne opleve en aften med underholdning i verdensklasse, er det bare at ligge vejen forbi her.

Et forvirret paradis

Kan være en meget passende beskrivelse af øen Koh Samui. Her er kridhvide sandstrande, nogle af strandene meget fyldte med turister, andre mere affolkede men stadigvæk fantastiske og det er netop en stor del af charmen ved øen.

Du bestemmer selv hvordan du vil have det, uanset om du er backpacker eller mere luksuriøs, så kan du få det som du gerne vil på Koh Samui og det giver mulighed for at lave drømmerejsen eventyrlig.

Med det i tankerne, har du altså en enestående mulighed for at opleve det hjørne af paradis, du gerne vil og få de oplevelser du gerne vil have, der er ikke mange andre steder, der kan byde på samme vilkår.

Alligevel er der også andre steder i Thailand, hvor du kan være tæt på at finde lige så storartede oplevelser og få fantastiske ferieminder, så vil du gerne opleve andre dele af Thailand end lige Koh Samui, har du alle mulighederne for at gøre det, ved at besøge Hua Hin.

Hua Hin har nemlig sin helt egen atmosfære, der er mulighed for at se et kongepalads og du kan opleve sandstrande i en klasse for sig, samt et flydende marked, hvor der er longboats i lange rækker. Hua Hin – giver dig gode ferieminder.