Koh Samui – en fantastisk ø

Et paradis er at finde på denne fantastiske ø – se mere her

Vælger du at besøge den 3. største i Thailand, får du et væld af muligheder, der giver dig både afslapning, en flot verden under vand og strande med kokospalmer helt ned til vandet. Der er både noget for øjet og sindet og chancen for en god tur i byen lader sig heller ikke fornægte på Koh Samui.

Koh Samui er strande med kokospalmer helt ned til vandet

Snorkling og dykkereventyr

Er du glad for livet under vand, er der et væld af fisk, farver og forrygende eventyr, når du vælger at besøge Koh Samui. Der er specielt fra Chaweng stranden mange muligheder for at tage med dykkercentre ud og opleve vandet og de mange mindre øer, der er i området ved Koh Samui.

Snorkling er et helt eventyr for sig selv, forestil dig at ligge i vandoverfladen og se en verden åbne sig under dig, der er så farverig, idyllisk og kæmpestor, at du hele tiden får øje på noget nyt. Du får krystalklart vand, der giver dig mulighed for at kigge så langt væk, som du overhovedet kan, du får mulighed for at opleve koraller, og mange småøers liv under vandet, når du vælger at snorkle.

Har du ikke prøvet at snorkle før, kan det give et stort adrenalinkick, første gang du snorkler. Hvad du føler som 10 minutter, kan let være en time i vandet, da du med stor sandsynlighed hele tiden oplever nye ting bevæge sig under dig, ser en formation af fisk, du ikke mener at have set før og er du heldig, kan der være mulighed for at se nogle af de mere sjældne fisk.

Går du skridtet videre og skal du endnu tættere på den fantastiske verden under vand, er dykning den næste mulighed. Vælger du at dykke ud fra Koh Samui, findes der flere etablerede dykkercentre, der kan være en mulighed for dig, uanset om du er etableret dykker eller nybegynder, kan du finde et dykkercenter, der kan tilbyde dig oplevelser af en speciel kaliber.

Der er blandt andet mulighed for at opleve hvalhajer, hvis du vælger at tage en tur til Angthong National Marine Park. Det er muligt at tage fra Koh Samui på en dagstur til Angthong National Marine Park, hvor livet under vand, er noget helt specielt, find et af de mange dykkercentre i Koh Samui, hvor du så har mulighed for at få erfarne instruktører med, der helt sikkert har deres favoritsteder, som de gerne viser dig.

Af dykkercentre kan blandt andet anbefales CSI Samui, Blue Planet Dive Centre, Discovery Dive Centre og Live & Let Dive, som nogle af de bedste og så findes der mange mange flere, som også har gode instruktører, da det virkelig er et fantastisk og uforligneligt sted at dykke og snorkle.

Vil du gerne have de bedste muligheder og forhold til dykning, skal du være opmærksom på årstiden, da der kan være lige fart nok i vinden, i oktober, november og december måned, hvilket kan gøre sigtbarheden mindre god. Hold øje med vejrudsigten, som langt de fleste dykkercentre også har til at hænge fremme, så du kan få de bedste dykkeroplevelser.

Er du ny dykker, er der et motto, som er meget godt at leve op til. Det gælder også for de erfarne dykkere og mottoet Take only Photos, leave only  bubbles, er vigtigt at efterleve. Det er vigtigt at passe på naturen, så der også er mulighed for at opleve en fantastisk verden for de mange dykkere, der kommer efter dig. Det er vigtigt at lade koraller være koraller, fisk være fisk og bare nyde den verden, der er under vand.

Strandene på Koh Samui

Kommer du til Koh Samui, er det ganske ofte for at nyde livet ved stranden, få masser af sol og tage en dukkert i det ofte krystalklare vand, som findes ved flere af strandene. De største turiststrande på Koh Samui er helt sikkert Chaweng strand og Lamai strand, der i højsæsonen ofte er fyldt til bristepunktet. Vil du gerne være et sted med gang i den og masser af knald på, er der ikke noget som disse 2 strande, er du dog mere til stille og rolige strande, er der også mulighed for at finde det på Koh Samui.

Tager du til den nordlige del af Koh Samui finder du 4 kilometer stille strand ved Mae Nam, hvor der er palmer helt ned til vandet. Denne del af øen er ikke overrendt med turister, så der er mulighed for at nyde den smukke strand i afslappende omgivelser.

Vil du opleve snorkling helt tæt på stranden, er der ikke et meget bedre sted end Silver Beach på Koh Samui. Der er koraller tæt på land, så du har mulighed for at tage selv de mindre børn med ud og snorkle, så de også kan opleve verdenen under vand.

Her kan du sammen med børnene få det første syn af blæksprutter, klovnefisk, søpølser og mange andre fisk, der helt sikkert kan være med til at give lyst til mere. Desværre er nogle af korallerne døde, men find de levende af dem og du vil blive fascineret af den smukke og spændende verden, der er under vand.

Kun en del af Koh Samui

Der er meget mere end bare vandet og verdenen under vandet at opleve, når du vælger at besøge Thailands 3. største ø. Der er mange gode restauranter, flere diskoteker og blandt andet også en kæmpe Buddha statue at finde, blandt de mange oplevelser på land. Koh Samui – Få alle oplevelserne med.