Oplev Koh Pha-Ngan i Thailand

Du skal opleve en fascinerende ø i Thailand for alle aldre

Der er alle muligheder for at se smukke strande, fantastiske eventyr under vandet og full moon fester, der varer til langt ud på natten, så på Koh Pha-Ngan er der både til festlige stunder og afslappende perioder – derfor er øen også et godt valg for både unge og ældre, der gerne vil opleve atmosfæren under full moon party og alligevel have tid til at slappe af på de flotte strande.

Smuk Koh Pha-Ngan strand med en flot båd.

Hvad kan Koh Pha-Ngan tilbyde

Når der er i omegnen af 8000 faste beboere, hvor størstedelen bor i Thongsala Town, er der rig mulighed for at få gode oplevelser på øen, der er på ca. 168 km2. Størstedelen af øen er enten klipper eller regnskov, og ud til vandet kan du finde kokostræer helt ned til strandkanten. Sidst men ikke mindst bliver der på Koh Samui, som ligger 15 km. Fra Koh Pha-Ngan, og Koh Pha-Ngan produceret lidt over en 1 million kokosnødder hver måned, hvor størstedelen af dem bliver eksporteret til Bangkok.

Smilende Thai i færd med kokosnød-høsten fra en af de mange plantager som præger Koh Pha-Ngan.

Og netop eksporten af kokosnødder, er en af mulighederne at udforske når du besøger øen. Det er muligt at besøge en landsby med navnet Ban Tai, hvor du kan komme helt tæt på udvindingen af kokosnødder og se alle de andre ting, der bliver lavet ved kokosnødderne inden de bliver sendt videre.

Eksport af kokosnødder er et vigtigt erhverv på Koh Pha-Ngan.

Selve Thongsala Town, hvor det meste trafik udgår fra, har også sine smukke sider, specielt når solnedgangen hænger over byen og du kan se de mange fiskerbåde, der kommer ind og tømmer bådene for fangst. Der er lokale markeder, hvor du kan gå på opdagelse og finde et godt køb eller flere.

Har du været forbi Ban Tai, er det muligt at gå videre ind og op i regnskoven, hvor du kan finde Wat Kow Tham, som er kendt for, at mennesker fra hele verden kommer for at gennemgå 10 dages meditation. Det er her du kan finde en fred og opleve en ro, du ikke finder mange andre steder.

Der er flere muligheder på Koh Pha-Ngan, blandt andet er det også muligt at opleve Wat Nai, der er en bygning med blandt andet dæmoniske skulpturer, og ydermere er det muligt at finde et gummitræ, der har en diameter på over 14 meter. Det er et helt specielt syn at opleve træet, så det vil være synd ikke at tage turen ud til det og få syn for sagen.

På Øen er der også en skovpark, hvor det er muligt at opleve kaskader af vandfald, en farverig fauna og ikke mindst gode gåture rundt i naturen. Er du til det, er Phang Waterfall Forest Park helt sikkert et godt valg, hvor du kan gå rundt i mange timer og komme tæt på naturen i dens egen omgivelser.

To unge mænd på en budcykel i en landsby på Koh Pha-Ngan.

Et andet område, som er spændende at opleve, er Chaloklum Fishing Village, hvor der kan samles helt op til 100 fiskerbåde i bugten, hvor der bliver sat mange lokale delikatesser til salg. Det er et af de mere spektakulære syn, der kan møde dig her og sammen med Kuan Yin Shrine, som er en kinesisk tempel på øen, er der absolut nogle spændende seværdigheder at finde på Koh Pha-Ngan.

De mange strande på Koh Pha-Ngan

Med over 10 strande at vælge imellem på Koh Pha-Ngan, er der noget for enhver smag, så du kan både finde strande med gang i den og mere stille og rolige omgivelser, hvilket er noget, der er kendetegnende for Koh Pha-Ngan hele vejen igennem. Den absolut mest populære strand på øen er Haad Rin, hvor det berømte Full Moon Party foregår. Vælger du denne strand, er der der mulighed for, i enderne af den, at snorkle ved de flotte koralrev, som findes her.

En af de andre strande er Mae Haad, hvor du kan snorkle direkte fra stranden og ellers er stranden også velegnet til solbadning og hygge. Der er en lille landsby tilknyttet stranden, hvor det er muligt at købe de mest basale ting.

Vil du gemme dig selv lidt væk fra øens centrale liv, er der alle muligheder for at gøre det på Bottle Beach eller Haad Kuat som stranden hedder på thailandsk. Det kan lade sig gøre at komme frem til stranden ved at følge en rute på 3 km fra Chaloklum eller tage en longboat fra samme sted.

Udover det, er der mange andre spændende strande, så er du nogle dage på Koh Pha-Ngan, vil det være godt at bruge en del af tiden på strandhop, så du kan komme rundt og opleve de mange forskellige strande, hvor nogle af dem ikke kan tilgås i monsunsæsonen, da vejret kan gøre adgangen vanskelig.

Full Moon Party – en fest, der skal opleves

En fest med sin helt egen rytme er hvad du finder, når du ankommer til Full Moon Party på øen her. Det startede med nogle enkelte folk, der vil fejre fuldmånens dans over himlen og så begyndte flere og flere at strømme til. I dag er det ikke usædvanligt at opleve fester med op til 30.000 deltagere, når der er flest og det er hver eneste måned.

Oplev en fest du ikke finder andre steder i verden, lad rytmerne af alskens musik ramme dig, husk at få nok og drikke og køl dig selv af en gang i mellem, det er en fuldstændig fantastisk atmosfære, hvor der ikke mangler noget som helst. Det er essensen af Full Moon Party på Koh Pha-Ngan, oplev det og find ud af hvorfor det er så stort som det er.

Vil du opleve en mere afslappet atmosfære på en anden måde end her, så er der også mulighed for det i Thailand. Et spændende sted med store historiske monumenter og adgang til havet ligger lige for at besøge, og det kan du gøre ved at finde frem til Phetchaburi. I historiens skygge finder du Phetchaburi.