Koh Pha-Ngan byder på mange oplevelser

En forunderlig flot ø – hvor der venter dig mange spændende oplevelser

Der er ingen tvivl om at du her finder en af de øer i Thailand, der på alle tider af året er en stor oplevelse at besøge. Du har flere strande, jungle og det berømte Full Moon Party, så der er mange veje at gå, når du vælger at ferien skal være på Koh Pha-Ngan.

En forunderlig smuk rød blomst på Koh Pha-Ngan

Full, half eller black

Uanset hvornår du vælger at besøge Koh Pha-Ngan har du på Haad Rin altid mulighed for at opleve en eller flere fester, hvor der er noget for enhver smag. Det kan være en af de mindre boder, hvor der bliver hørt reggae musik eller en af de større barer, hvor den ikke får for lidt med house og technorytmer natten lang. Den mest kendte af festerne er uden tvivl Full Moon Party – dét er dog kun en af de mange fester, der findes på øen, så er du kommet for at opleve den fantastiske stemning, der er på denne ø, skal du prøve at opleve en af de mange fester, som bliver skabt på Haad Rin.

Aktiv på ferien – på mere end en måde

Er du kommet til øen for at få mest muligt ud af ferien, på en fysisk måde, er der også store muligheder for det. Du kan nemlig finde Jungle Gym, der byder på Yoga, Fitness, styrketræning og sidst men ikke mindst Muay Thai. Du kan stort set komme hele dagen, da det åbner kl. 9.00 og først lukker igen kl. 21.00 fra mandag til lørdag, så der er ingen dårlige undskyldninger for ikke at holde formen ved lige på ferien.

Vil du gerne lære thaiboksning eller Muay Thai er der mulighed for det og du kan være heldig at få en af de meget dygtige instruktører i sporten, som både er 3 gange national mester og har flere britiske titler på cv’et. Han har selv været med i flere hundrede kampe, og er certificeret Muay Thai træner. Det er en kæmpe kapacitet, som giver dig mulighed for at blive trænet godt op i sporten, og der er også mange udlændinge, som kommer hvert år, for at blive meget bedre end de allerede er.

Vil du gerne lære mere om Muay Thai, blive bedre til sporten og finde ud af hvorfor den er så populær i Thailand, har du alle muligheder for at tage på deciderede ophold, hvor du vil være et andet menneske, når du er færdig. Det er en af de styrker Muay Thai har, så er lysten der handler det bare om at komme af sted.

Dykning ud fra Koh Pha-Ngan

Med et liv under vand, der er farverigt og forrygende, er der alle grunde til at dykke ud fra Koh Pha-Ngan. Der er specielt et spot, som ikke er længere væk end en time med båd, der er meget populært. Det er kendt af mange dykkere for sin fantastiske oplevelser og dykkere fra hele verden kommer gerne til Thailand, alene for at dykke ved The Sail Rock.

Med en dybde på ca. 40 meter, er der noget for både nybegyndere og øvede dykkere at se, ved denne limstensklippeformation, der rejser sig brat op ad vandet. Et af de mest fantastiske syn, der kan vente dig ved Sail Rock er hvalhajen, er du heldig under dit dyk, kan det være du får fornøjelsen af den gigantiske men absolut ufarlige haj.

Sail Rock giver mulighed for at oplever koraller, muræner, konge- og dronningefisk, skorpionfisk, barracudaer og et utal af forskellige stimefisk. Har du først prøvet at dykke en gang ved Sail Rock, vil du gerne tilbage igen – for et dyk er slet ikke nok til at få det fulde udbytte med herfra.

Udover Sail Rock, er der også en lang række andre spots, der er gode for både nybegyndere og øvede dykkere – det kan være dykkercentret tager dig med direkte fra en af strandene og ud til et af de nærliggende rev, hvor du kan opleve koraller i mange farver og masser af fisk, der lever sit liv ved og af korallerne.

Thongsala på Koh Pha-Ngan

Et af de spændende steder at besøge på øen er Thongsala, der både byder på en række oplevelser, blandt andet kan du se hvordan de lokale gør kokosnødder klar til eksport og så er der også et tempel kaldet Wat Kow Tham, hvor folk fra hele verden kommer og deltager i et 10 dages meditationsarrangement.

Det er anbefalelsesværdigt at opleve Thongsala og områderne ved Thongsala, da der er flot natur, vandfald, templer og plantager med kokosnødder, som giver et godt indblik i de lokales liv på øen.

Ud at spise på Koh Pha-Ngan

Når du har haft en dag fyldt med aktiviteter, er det godt at få fyldt maven med gode råvarer eller spise på en af de mange restauranter, der er europæisk inspireret. Der er nemlig mange restauranter på Koh Pha-Ngan, så chancen for at gå sulten i seng bør ikke være tilstede.

Det er primært i Thongsala, Haad Rin, Haad Yao eller Chaloklum du finder de rigtig gode spisesteder, der er på øen. Du finder ofte de gode restauranter tæt på stranden, hvis den ikke ligger helt nede ved stranden, så gå gerne en tur, find ud af hvilken af de mange restauranter, der tiltaler dig mest og nyd så en god middag, hvor stemningen er hyggelig og betjeningen god.

En helt speciel ø i Thailand

Når du har oplevet Koh Pha-Ngan eller bare gerne vil opleve endnu mere af Thailand, er der ikke langt til den næste smukke ø, hvor du oplever en endnu mere afslappet stemning og et sandt paradis for dykkere. Øen er Koh Tao, hvor dykkerne ofte kommer til at blive længere end det oprindeligt var planlagt. Læs mere lige her: Koh Tao – den lille unikke ø.