I historiens skygge finder du Phetchaburi

Sand, strande og historiske monumenter på engang – finder du lige her

Vælger du at besøge området Phetchaburi, får du mulighed for at gå på historiske vandringer, opdage templer og opleve den handel, der er på grænsen til Myanmar, samtidig med at du stadig kan slikke sol på stranden, tage en dukkert i det skønne vand og opleve junglen og bjergkæderne i området.

Blomsterudsmykket hellig elefant i Phetchaburi

Tag på oplevelse

Der er mange naturoplevelser i vente når du vælger at besøge dette område og i naturen ligger der også flere templer, der helt bestemt er et kig værd. Blandt templerne kan du blandt andet finde Wat Mahathat Worawihan og Wat Kamphaeng Lang, der er 2 khmer prægede templer.

Når du besøger templerne, vil du opleve at Wat Kamphaeng Lang, der stammer tilbage til det 12. århundrede, har flere spændende ting at byde på. Dets lange historie præger templet og selv om det måske ikke er den allerfineste arkitektur du finder her, er det for mange et sted, hvor der skal tages billeder og atmosfæren skal opleves. Du kan finde en intakt kirkegård, flere små steder med skrin og andre spændende ting, hvor sandstensvæggene også er smukt dekorerede.

Det andet tempel Wat Mahathat Worawihan er udover at være præget af Khmer stilen også dekoreret med mange smukke udsmykninger af de lokale kunstnere, hvor den absolut største attraktion er en prang. Du kan også i dette tempel opleve lokale munke, der får atmosfæren til at blive ganske behagelig.

I Phetchaburi området er det også muligt at besøge stranden Hat Puak Tian, og her siger sagnet at en prins fik mulighed for at flygte fra øen med hjælp fra en havfrue, da han blev holdt fanget på øen, af en meget grim kvinde. Selve stranden er aldeles hyggelig med sit mørke sand, og her er der god basis for et slikke sol eller tage en dukkert. Hvis du vil opleve stranden, skal du arrangere noget privat transport, der kan sørge for at du kommer frem på en sikker måde.

Vil du ud at opleve en lidt anden side af Phetchaburi er turen til Tham Khao Bandai-it det hele værd. Her kan du komme ud til et kloster, hvor der er mange små skrin, som indeholder figurer af Buddhaer. Der er huler, hvor du kan opleve vilde aber og med lukket mund undgå at få flagermus ekskrementer, der rammer dig der. Det er et spændende naturkloster, hvor det er muligt at få nogle aldeles interessante billeder til samlingen.

Sidst men ikke mindst vil en tur til Phra Nakhin Khiri Historical Park være et af højdepunkterne på turen. Her finder du et mindre palads på en bakketop, hvor den tidligere konge var meget interesseret i astronomi og oplevelsen af stjernerne. I området af denne bygning, er der hver mandag et marked, hvor det kan lade sig gøre at købe flere lokale delikatteser, med mange spændende smagsvarianter. Der er stor forskel på hvilken indgang til området du vælger at bruge, da der kan være mulighed for at støde på en flok vilde aber ved frontindgangen, derfor er der også mange flere, der reelt bruger bagindgangen, hvor der stadigvæk er mulighed for at få taget nogle gode billeder.

Nyd området og giv dig tid til herlige stunder

For mange rejsende er området et godt stop for dem, der kommer fra nord og gerne vil sydover og omvendt. Det giver mulighed for at få pulsen lidt ned, opleve strande, jungle og klipper på en gang, da området strækker sig over et areal på 6225 km2. Det giver et område, der er kæmpestort og du har næsten alle mulighederne for at få det ud af turen, du gerne vil.

Området indbyder til at tage på oplevelser i naturen, finde små huler, der har været brugt som templer og bruge guider til at føre dig rundt i blandt andet naturparken, der er at finde i området. Det bedste råd du kan få, er at nyde området og giv dig selv tid til at opleve de herlige stunder, der kan fås her.

Hoteller og spisesteder

I et så stort naturområde, er det også vigtigt at finde gode steder du kan spise eller gode overnatningsmuligheder og det har du også alle mulighederne for i Phetchaburi. De overnatningsmuligheder du finder ved Phetchaburi, er ikke blandt de allerbilligste, da du ikke finder ret mange guesthouses her. Det gør dog ikke noget, da Hua Hin er relativt tæt på.

Nogle af de mest interessante steder at spise er de forskellige markeder du kan finde i området, hvor specielt markederne om dagen byder på lokale delikatesser og vestlige retter. Det giver både den kræsne og nysgerrige mulighed for at få stillet sulten.

Alle disse markeder finder du selvfølgelig i selve Phetchaburi by, som også huser mange af guiderne, der kan give dig oplevelser i naturen på en sikker og spændende måde. Gå rundt og oplev de mange thailandske studerende, der kommer til området for at lære om den historiske betydning stedet har, på baggrund af Ayutthaya, som har været et kongeligt palads. Det mest opsigtsvækkende i paladset er Phra That Chom Phet, som er et hvidt spir, hvor du har udsigt over selve Petchaburi by.

Har de historiske vingesus fået luft nok under vingerne, er der andre områder i Thailand, der kan trække mere igen. Et af dem kunne være en spændende tur på Mekong River, som byder på flere muligheder. Mekong River – en anderledes rejse på floden.