Thailand – et halvt år med mange oplevelser

Den sidste halvdel af året i Thailand giver flere oplevelser

Juli måned er overstået og nu kommer august måned hvor regnsæsonen er godt i gang, det kan mærkes på luftfugtigheden og er bestemt ikke det tidspunkt på året, hvor der er flest turister i landet. Der er dog alligevel flere ting at opleve, så hvis du er frisk på et vejr i Thailand, der er lidt anderledes end solskin, solskin og solskin, så er august måned absolut en spændende måned i Thailand.

En farverige smuk blomst

En bestemt dag er afsat til at fejre hendes majestæt dronningens fødselsdag. Dagen er den 12 august og i hele Thailand holder folk fri, og dagen bliver fejret på behørig vis, specielt i Bangkok hvor Sanam Luang og Th Ratchadam-noen er fantastisk pyntet op. Den 12 august er også lavet til mors dag, lige som vi kender det fra Danmark. Husk det når du er med din moder i Thailand, det er vigtigt at købe en lille gave til hende denne dag.

Så siger kalenderen september måned, som traditionelt er den mest regnfulde måned i Thailand, hvor der kan komme voldsomme tordenstorme og opleves en høj luftfugtighed. Der er dog ingen grund til ikke at opleve Thailand i september, hvor du også kan opleve glimrende solskin, og priserne er ganske lave i det meste af Thailand, så du får endnu mere for pengene.
Tager du til den sydlige del af Thailand, kan du opleve perioder med sol og et enkelt stort eftermiddags eller aftensskyl, så der er fortsat gode muligheder for sol.

Oktober til December

Året går nu ind i oktober måned og her begynder den regnfulde del af året at gå på hæld, vejret bliver mere som man ser det i de mange reklamer for Thailand og du kan let finde nogle rigtige solfulde perioder i hele landet. Af begivenheder byder oktober måned blandt andet på Ork Phansaa, som er afslutningen på flere munkes meditationsperiode, og her er der mange munke, der får nye klæder af glade givere. En anden meget vigtig begivenhed er dagen hvor Rama V bliver æret af folket. Den bliver også kaldt King Chulalongkorn Day, og folket valfarter til Royal Plaza i Dusit hvor det hele foregår, og datoen den 23 oktober.

Med indgangen til november måned begynder højsæsonen for ferier og det kan opleves over hele Thailand, hvor vejret bliver mere tørt og solrigt, og de mange strande virker meget indbydende. En af de store begivenheder er Lopburi Monkey Festival, der er en festival for flere af aberne rundt omkring i Thailand. Festivallen foregår i den sidste uge af november og der bliver holdt et vågent øje med aberne af de glade givere.

Der er også Surin Elephant Round-up, som bliver holdt den tredje weekend i november måned. Det er den absolut største parade med elefanter, hvor der farverige udklædninger, masser af elefanter og elefanter, der bærer militært udstyr.

Sidst men ikke mindst er en af de mest seværdige og elskede festivaller også at skue i november måned. Det er nemlig Loi Krathong, hvor masser af små både lavet af bananblade og blomster fra naturen bliver sat i vandet overalt i Thailand. I flere af de flotte og farverige både, er der også puttet mønter og lys, for at vise flere af gudinderne taknemmelighed. Det er virkelig en seværdig oplevelse og et af de helt store must see, når du er i Thailand denne måned.

Den sidste måned i året, er også årets travleste feriemåned i Thailand, hvor turister fra hele farten valfarter til de mange resorts og hoteller overalt i Thailand. Vejret er noget af det bedste, der findes og stemningen er fantastisk. Der er også et par af de større begivenheder, der finder sted i december måned. Hans Majestæt Kongen har blandt andet fødselsdag i denne måned og det fejres i stor stil. Det er den 5 december og flere steder i landet, er der parader og andet til ære for kongen. Et andet skue, der også er meget normalt, er de mange pink t-shirts og trøjer, der bliver båret denne dag, da netop den farve associeres med monarkiet.

En anden begivenhed er Chiang Mai Red Cross and Winter Fair, hvor der over 10 dage udspiller sig en meget spektakulær atmosfære med mad i lange baner, der vidner om Chiang Mais historie.

Historien har sat sit præg på landet, med en smuk kultur, mange oplevelser og spændende seværdigheder, der giver mulighed for et helt år, hvor der sker noget. Det giver rig mulighed for altid at finde på noget i Thailand, uanset om du er i syd, nord, øst eller vest. Vejret er forskelligt i løbet af året, men der er altid mulighed for at holde ferie i Thailand, selv om sæsonen for regnvejr kan være voldsom, er der ofte muligheder for at finde steder, hvor der også stadigvæk er mulighed for at få sol.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at perioden fra november til marts, er den tid på året, hvor der er bedst vejr i Thailand og det er da også i den tid, der er langt flest turister i landet. Kommer du uden for højsæsonen, kan du finde gode besparelser flere af stederne. Så er du på udkig efter en billig rejse, hvor der stadigvæk er mulighed for gode oplevelser, er det bare om at komme af sted.

Vil du gerne vide mere om mulighederne alt efter hvor lang tid rejsen skal være, har du også mulighed for at finde information her. Hvor lang tid skal du være i Thailand.