Hvor lang tid skal du være i Thailand

Oplev Thailand på mere end en måde – se mere lige her

I et ferieparadis som Thailand, er der mulighed for både at tage på korte ferier, eller længerevarende rejser, hvor du kan komme til at opleve meget mere af landet. Så alt efter hvor lang tid du skal være i Thailand, er der altså mulighed for på forhånd at udse sig nogle steder, der skal opleves.

En tur kan variere meget og være på 7 dage, til flere uger og måneder. Det er ikke til at nå det samme på 7 dage som på 7 uger i Thailand, og derfor kan det være godt at vælge nogle ting hjemmefra, som står højt på to-do listen.

Mand på gaden i Bangkok som sælger flere forskellige eksotiske frugter

En 2 ugers rejse

Allerede her vil du kunne blive bragt fra nord til syd og opleve en stor del af Thailand, hvor du kan se de smukke strande, opleve bjergrige områder og finde ud af hvor stor en by Bangkok er. Langt de fleste vælger at starte i Bangkok, hvor du får atmosfæren ind under huden på ganske kort tid og finder ud af hvor stor Bangkok egentlig er. Når du har været der et par dage kan det være tid til at finde de smukke strande og komme på eventyr ud i vandet. Her vil det være oplagt at besøge Koh Samui, Krabi eller Phuket og opleve strande der er enestående.

Næste punkt på rejsen kunne efter en god uges tid være en tur til det nordlige Thailand, hvor der er flere nationalparker at besøge, blandt andet vil Doi Inthanon National Park være et rigtigt godt bud. Med den bedste udsigt på den højeste plet i landet, vil du i godt vejr kunne se meget langt væk og være betaget af det utroligt fascinerende syn, der møder dig.

Slut igen ferien af med et par dage i storbyen Bangkok, få de sidste oplevelser med, besøg de 4 store veje og få gennemgået oplevelserne, du har haft resten af ferien. Det kan nogle gange være svært at forstå hvor meget du har oplevet på 14 dage i Thailand. De 14 dage i Thailand går hurtigt og derfor vil det også være muligt at opleve endnu mere hvis du vælger at tage af sted i længere tid.

To personer på knallet på Koh Phangan som køre forbi en bod i vejsiden med salg af benzin til 40 Baht

Når du har 2-3 uger i Thailand

Vil en tur til det sydlige Thailand med de mange smukke strande, øer og fænomenale bade- og dykkemuligheder være oplagt. Igen vil det være et godt valg med start i Bangkok, hvor du får lov til at fornemme storbyens ”kaos” få skabt en ordentlig døgnrytme og så er det af sted videre sydpå. Fra Bangkok går det ofte til Hua Hin som det første stop på vejen, hvor du kan opleve kongepaladset og kridhvide strande. Næste stop kan meget vel være Chumphon hvor fra øerne begynder at komme – her er Koh Tao lige for med fantastiske muligheder for snorkling og dykning.

Den næste ø i rækken er enten Koh Samui eller Koh Pha-Ngan, hvor der på Koh Pha-Ngan er mulighed for at opleve Full Moon Party, der er en fest med op til 30.000 deltagere og den holdes hvert måned når der er fuldmåne. Koh Samui er også kendt for de gode bademuligheder og skønne strande, der sammen med bronzestatuer er et fantastisk sted at opleve.

Fra Koh Samui vil en tur videre til enten Phuket eller Krabi være en god mulighed, her kommer du over til Andamanhavet i stedet for den Thailandske Golf. Phuket har igen flotte strande, gode muligheder for at opleve en fantastisk verden under vand og har også en række oplevelser, der er spændende på land. Vælger du Krabi kommer du tæt på et lille hjørne af paradis med limstensformationer ude i havet, et par gode strande og en by, der summer fra morgen til aften.

De næste par øer på listen kunne være Koh Phi Phi eller Koh Lanta, hvor du får mulighed for at trække vejret igen og nyde idyllen i området, da Koh Lanta ikke er den store turistmagnet endnu, vil du opleve en meget gæstfri lokalbefolkning og strande, hvor du har mulighed for at være i fred. Vælger du Koh Phi Phi får du mulighed for nogle af de bedste dykkeroplevelser i Andamanhavet, flotte strande og en ø, der summer af liv døgnet rundt.

Den sidste ø er igen et sted, hvor du kan få pulsen lidt ned, det er nemlig Trang Islands, hvor du finder et område med over 40 øer, der byder på indbydende strande, smukke bugte og en afslappende atmosfære. Trang Islands er et nyere rejsemål og derfor er ikke overrendt endnu. Vil du gerne nå et par dage mere i Bangkok, kan det sagtens passes ind i turen og du vil efterfølgende stå med et stort antal ferieminder, der skal bruges noget tid på, at få til at synke helt ind.

Dette er blot nogle af mulighederne for rejser i Thailand af perioden 2-3 uger, der er flere muligheder, hvor du vælger at besøge landet på en anden måde. Det kan være du gerne vil opleve det nordlige Thailand eller kaste dig ud i området nær Bangkok. Det er netop en af de charmerende ting ved dette utrolige land.

Vil du opleve andre dele af Thailand end det netop beskrevne, er der også mulighed for det, hvor blandt andet det nordlige Thailand og Thailands kulturrigdom også vil være en hel rejse værd. Oplev endnu mere af Thailand på din rejse.