Frivillig i Thailand – venskaber og arbejde

Frivillig i Thailand – når du gerne vil give noget af dig selv og hjælpe andre

Mange tager til Thailand for at slikke sol, nyde strandene og blive ladt op med energi igen, som jo er let at forstå. Andre tager til Thailand for at være frivillige, knytte venskaber med andre folk fra hele verden og give et lille stykke af sig selv, for at arbejde med ting, hvor du får så meget mere igen.

Frivillig i Thailand, som her i Nordthailand hvor du kan gøre en forskel for elefanterne.

Vælger du at være frivillig i Thailand findes der en lang række organisationer, der hellere end gerne vil have din hjælp. Ved nogle af organisationerne kan der være lang ventetid, skriv dig allerede op i god tid, så du kan komme af sted når du gerne vil.

De mange muligheder

Der er 2 hovedgrene når du vælger at arbejde frivilligt i Thailand, den ene er det humanitære og uddannelsesmæssige frivillige arbejde og den anden er det miljømæssige samt bedre dyrevelfærd. Når du gerne vil være frivillig, er det allerede fra starten vigtigt at finde ud af, hvad du gerne vil, da langt de fleste af organisationerne er meget populære, så det kan være svært at finde en plads.

Størstedelen af det frivillige arbejde findes indenfor de uddannelsesmæssige områder, hvor der i det nordlige Thailand stort set altid er brug for frivillige lærer, der kan være med til at hjælpe de fattige og bjergstammerne med at uddanne deres børn. Det er nemlig sjældent familien har råd til at betale for skolegangen og det giver frivillige muligheder for at gøre sit til en bedre verden og bedre hverdag.

Er det vejen du gerne vil gå, er det først og fremmest i Chiang Mai og Chiang Rai, der er mulighed for at gøre dette, her findes der nemlig en række frivillige organisationer, som hver dag ønsker at være med til at gøre en forskel, for de fattige og immigranter fra Burma og Laos. Find ud af om frivillighedens vej, er vejen for dig at gå, husk at hver eneste gang du lærer en thailænder engelsk, får de måske mange flere muligheder for at klare sig.

Her finder du en lang række af organisationer, der hører til i det nordlige Thailand, som kan være interessante for dig og give dig mulighed for at være frivillig:

Travel to Teach – her får du mulighed for at lære andre engelsk og der er mulighed for at blive placeret i templer, engelske camps og flere skoler – et godt sted at komme tæt på de lokale og tale meget engelsk.

LemonGrass Volunteering – Der placerer dig i området ved Surin, hvor du kan komme ud til vidt forskellige skoler og være med til at lære eleverne om flere ting. En spændende måde at lære de unge i Thailand at kende og finde ud af mere om det nordøstlige område i Thailand.

Akha – Association for Education and Culture in Thailand – virkelig et sted hvor du kan komme ud og være helt tæt på lokalbefolkningen, da det er et NGO projekt, hvor du kommer ud til de forskellige stammer og lærer dem engelsk og andet nødvendig information, for at kunne begå sig i nutidens Thailand. Det er et virkeligt spændende sted at være og du kommer til at opleve mindre glamourøse sider af Thailand, som for nogen er essensen af det frivillige arbejde, du får nemlig hele pakken med her.

Der findes mange flere humanitære og uddannelsesmæssige organisationer, som først og fremmest koncentrerer sig om det nordlige Thailand. Er du klar til en oplevelse for livet, hvor du kan komme til at knytte varige venskaber og se nye sider af ferielandet Thailand, er det helt sikkert her du finder mulighederne.

Miljøet og dyrene

En anden del af det meget vigtige frivillige arbejde, der kan udføres i Thailand, er det miljø- og dyremæssige arbejde. Thailand er blevet et mere industribaseret land og den fortsatte kamp om ressourcer, har fortrængt flere af dyrene fra deres normale habitater og presser miljøet, så her bliver de frivillige organisationer, der har hårdt brug for arbejdskraft, virkelig sat på prøve.

Følgende er et par af de organisationer, der har hårdt brug for frivilligt arbejde, så indsatsen kan fortsætte og dyrene samt miljøet overlever.

Wild Animal Rescue Foundation – der har beliggenhed i Phuket kæmper for gibbonaberne og lærer dem at begå sig i den vilde natur, hvis de nu har været brugt som slaver, været udsat for overfald eller noget helt tredje, så du kommer ofte meget tæt på dem og det kan være svært at lade være med at knytte visse bånd til dem. Du har også mulighed for at beskytte og overvåge skildpaddernes yndlingssteder og reder, så der kommer nok nye unger ud i havet.

Elephant Nature Park: der forståeligt nok ønsker at gøre en forskel for elefanterne, hvor det gerne må være frivillige veterinærsygeplejersker og dyrlæger, som melder deres ankomst. Det er ikke et krav, at du skal være en af delene, men chancerne er ganske gode for at blive frivillig, hvis du netop er en af de ting.

Der findes flere andre organisationer, som også har brug for din frivillige arbejdskraft, så har du muligheden og overskuddet til det, kan du være med til at gøre en forskel for de mange dyr og miljøet – vælger du at være frivillig vil dit arbejde ofte blive belønnet med helt specielle forhold til dyrene, en rigdom af viden om miljøet og dyrene og oplevelser, du ikke finder andre steder.

Det kan varmt anbefales at være frivillig, så hvis du har muligheden for det, prøv det!

Danske Ressourcer:

Projects Abroad – Frivilligt arbejde i Thailand

Kilroy Travels – Frivilligt arbejde i Thailand

Jysk Rejsebureau – Frivilligt arbejde og Muay Thai i Thailand

Fra frivillig til Nationalpark

I Thailand findes der en lang række nationalparker, der er med til at beskytte naturen, så også de næste generationer har mulighed for at komme på oplevelse her. Det kan være jungle, områder under vand eller smukke klipper og vandfald, der ikke findes meget smukkere andre steder i verden. I dette tilfælde er det Surin Islands Marine National Park, du vil komme til at stifte bekendtskab med. Se mere lige her: En park under vandet – det er fantastisk.