Chiang Rai – har meget at byde på

Helt mod nord i Thailand finder du denne plet – den er fantastisk

Når du vælger at besøge Chiang Rai, finder du hurtigt ud af, hvor meget der er mulighed for at opleve her. Er du til afslapning og spa oplevelser er det muligt, er du mere til oplevelser i naturen, er der også gode muligheder for det her. Sidst men ikke mindst byder Chiang Rai også på flere fantastiske templer, blandt andet templet Wat Rong Khun.

Templer ved Chiang Rai

Som i flere andre dele af landet, har templerne i Chiang Rai også en stor betydning for kulturen og de oplevelser, der kan findes i området. Templet Wat Rong Khun er et relativt nyere tempel, der havde startskud i 1997 og stadigvæk bliver bygget på. Det er et utroligt smukt tempel opført i hvide farver, og derfor har det også fået navnet The White Temple. Selve templet er et buddhist og hindu tempel, som ikke har sin lige nogen steder i verden, af flere bliver det kaldt et af de 7 vidundere i Thailand.

Vælger du at besøge Wat Rong Khun, vil du blive mødt af utrolig mange figurer, statuer og buster, der alle har religiøse toner, da det jo er et tempel. Designeren af templet Chalermchai Kositpipat har i nærheden et helt galleri fyldt med tegninger, der omhandler templet. Her kan du få en indsigt i tankegangen bag templet og få lov til at følge den udvikling templet har været igennem.

Der er også mulighed for at besøge andre templer, hvor du dog skal ud på lidt længere ture. Det er blandt andet muligt indenfor en dagsrejse at besøge Wat Phra Kaeo og Wat Phra Sing. Disse 2 templer indeholder også spændende elementer, men har dog svært ved helt at måle sig med Wat Rong Khun, som er noget helt ekstraordinært og helt bestemt er et besøg værd.

Chiang Rai byder på charme og afslapning

Charmen ved Chiang Rai

Har du oplevet storbyerne Chiang Mai og Bangkok, vil du føle et vingesus af charme og afslapning, der rammer dig blidt og behageligt, når du vælger at besøge Chiang Rai. Der findes mange gode spisesteder, blandt andet kan Ayes Restaurant, Coconut Bar og Restaurant og Food Court anbefales. Det kan her lade sig gøre at få en god portion mad og nyde livet, når det er tid til det.

Lige som i andre af de store byer, er der også i Chiang Rai et nattemarked, der er værd at opleve og her er det Wat Phra Kaew, der er den helt store attraktion, som er et besøg værd, når du er her. Maden er godt på stedet og du vil få et indblik i nattemarkedets mangeartede oplevelser.

Endnu en stor charme ved Chiang Rai er helt sikkert de omkringliggende bjerge, der inviterer til masser af trekking, hvor du har alle muligheder for at få brugt kroppen på alle tænkelige måder. Med mulighed for at komme tæt på grænserne til Laos og Myanmar, vil du kunne opleve flere af de lokale bjergstammer, som er med til at sætte stor kolorit på livet i bjergene.

Trekking – masser af muligheder

I byen har du mange muligheder for at finde trekkingselskaber, hvor du kan få alt fra en dages ture til ture med flere overnatninger. Vil du gerne have store oplevelser ud af trekkingeventyret, vil jeg absolut anbefale en tur med to overnatninger eller flere, da du virkelig kommer til at opleve det lokale Thailand på en virkelig betagende måde.

Du får mulighed for at overnatte i små bjerglandsbyer, du får mulighed for at komme helt tæt på grænsen og opleve stemningen i området der, du har chancen for at komme til at ride på elefant eller prøve en omgang river rafting i en af floderne. Det vil blive en uforglemmelig oplevelse, som du med stor sandsynlighed vil se tilbage på, med glæde og begejstring.

Har du lidt tid tilovers og har du modet på det, kan der også være mulighed for at leje motorcykler, som du kan tage på ture rundt med. Det kan være en sjov måde at opleve det lokale Thailand på også, så hav det i tankerne, hvis der er tid til det.

Vil du gerne vide mere om de lokale stammer, er der mulighed for at lære blandt andet Akha og Karen folket bedre at kende, ved at besøge Hilltribe Museum & Population Community Development Association, som kan bidrage med historier, viden og kulturelle indslag, så du får en stor og god bid med, om de lokale.

Mae Kok floden

En ting som er meget turistet, men som også er det hele værd, så det er let at forstå hvorfor den er så stor en turistmagnet, er turen på Mae Kok floden. Her er det muligt at få en halvdags tur, der lader dig komme forbi forskellige bjergstammer, elefantområder, huler med buddha statuer og meget meget mere. Det er på et og samme tidspunkt betagende og afslappende, spændende og et adrenalinkick. Det er en oplevelse, der alene er turen til Chiang Rai værd.

Sidst men ikke mindst

Chiang Rai byder på både 5 stjerners luksushoteller og billige backpacker hostels, og da størstedelen af turisterne, der kommer til Chiang Rai gerne vil trekke, er der også muligheder for at få gode oplevelser ude i byen, på en af de mange barer. Derfor er nattelivet også et sammensurium af backpackere og turister der kan lide luksus, det giver en god blanding og masser af muligheder for at stifte nye bekendtskaber.

Når du gerne vil opleve en af øerne i Thailand, er der ikke et meget bedre valg end Koh Samui. Her får snorkling i verdensklasse, masser af dykkermuligheder og afslapning på strande i topklasse dig til at vælge denne ø. Koh Samui – en fantastisk ø.