Selve byen Chiang Mai

Byens åndehul giver dig fornyet energi, så nyd det hver dag

Når du vælger at besøge ”hovedstaden” i det nordlige Thailand, er der en række muligheder for at opleve byen fra vidt forskellige vinkler. Der er også mangeartede oplevelser i vente, så glæd dig til at blive ført rundt i  Chiang Mai, du kommer ikke til at fortryde det.

Zoo og markeder

Som mange andre af de thailandske byer, finder du også i Chiang Mai flere markeder, der på hver deres måde er betagende, spændende og fyldt med anderledes sager, som du ikke troede var mulige at opdrive på et marked. Et af de mere kendte markeder i Chiang Mai er natmarkedet, der ligger ved Chang Klan Road.

Markedet indeholder alt hvad hjertet begærer af diverse kopivarer, så der er muligheder for at finde dvd’er, ure, t-shirts og meget meget mere af den slags sager. Udover dette, er der også et stort udvalg af lokalt forarbejdede træskulpturer og smykker, som du ikke finder andre steder.

Sidst men ikke mindst, er der også mulighed for at finde et godt sted at spise på natmarkedet, der åbner kl. 19.00 og har åbent til midnat, hvor det hele bliver pakket sammen igen. De gode steder at spise ligger side om side, da der også er mange restauranter lige ved Chang Klan Road.

En ting som er meget vigtigt, selvom markedet er et af de billigste i Thailand, er stadigvæk at prutte om prisen. Hvis du vælger ikke at prutte om prisen, gør du flere af de lokale meget glade, og muligheden for at de får et godt grin over de priser, du vælger at give, kan også være tilstede. Så husk at prutte om prisen, der kan være mange penge at spare.

Elefant på bjergskråningen i Chiang Mai Zoo

Nyd udsigten

Vil du gerne have en god udsigt udover Chiang Mai by, har du alle muligheder for at få det ved at besøge Zoologisk have i Chiang Mai. Det ligger på en bjergskråning, hvor du får en fantastisk udsigt over byen, så du kan fornemme hvor stor den er. Der er flere attraktioner i selve Chiang Mai Zoo, hvor en af de største er de 2 pandaer, som er lånt af Kina. Det er ikke mange steder du har mulighed for at opleve dem, så nyd det, hvis du vælger at tage en dag i Zoo.

Der er også andre oplevelser i vente, når du vælger at besøge Zoo her. Blandt andet kan du opleve over 800 forskellige fuglearter, komme helt tæt på Gibbonaberne, som er ret frie i denne zoologiske have, for at gøre det så troværdigt som overhovedet muligt. Det betyder at du nærmest kan leve sammen med Gibbonaberne, hvis du vælger at overnatte i Zoo, hvilket der er mulighed for.

Priserne for entre er også til at overkomme, en ting du skal være opmærksom på, er at du som turist kommer til at betale mere, og der kan ikke handles om det. Men prisen er stadigvæk utrolig lav i forhold til entreer i danske dyreparker, så det kan bestemt ikke betale sig, at klage over det.

Afslapning i byen – Dronning Sirikits botaniske have

Er der brug for en dag eller nogle timer, hvor den skal stå på afslapning, er der også mulighed for det, når du besøge Chiang Mai. Vælger du at bruge en dag i Dronning Sirikits botaniske have, får du en dag, hvor du kan nyde mange forskellige blomster, blandt andet en lang række orkideer, som er plantet under de betingelser, de normalt vækster på.

Haven har også en lang række stisystemer, hvor der både er skyggefyldte områder, så du kan komme væk fra solen og ellers bare nyde en gåtur, hvor der er mulighed for at nyde en sagte brise eller lade tankerne gå på eventyr. Efter en dag i den botaniske have, er du igen klar til oplevelser af en mere actionpræget art, og det kan du sagtens få i Chiang Mai.

Elefanterne

En oplevelse, du ikke må gå glip af, er et besøg i Maesa Elephant Camp, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på elefanterne. Du kan se dem spille fodbold, se fotos af elefantfødsler, måske selv være med til at overvære en og sidst men ikke mindst, er der også mulighed for at made dem med bananer, hvor du håndfodrer dem.

Dette foregår godt nok lidt væk fra Chaing Mai, men har alligevel meget at gøre med byen, for her kan du fornemme, hvordan det er at være lokal beboer i det nordlige Thailand og se mennesker leve meget i pagt med naturens omgivelser. Det er absolut en attraktion, der er et visit værd.

Vil du gerne opleve udkanten af Chiang Mai, er der mulighed for det, hvis du vælger at besøge Ping floden. Her er det både muligt at tage på et flodcruise og mærke flodens brusende kræfter eller at spise på en af de mange restauranter, der ligger langs bredden af floden.

Oplevelser er der nok af, når du vælger at besøge Chiang Mai og du er slet ikke færdig endnu. Der er nemlig også mulighed for at opleve en mere kulturel side af Chiang Mai, hvor du kan komme på museum og så er der selvfølgelig den omgrænsende jungle, der også kan give mange spændende oplevelser.

Uanset om er du er kommet til Chiang Mai for at slappe af eller opleve junglen på nærmeste hold, har du alle mulighederne for det, så det handler blot om at komme i gang med at udnytte det. Chiang Mai – oplev den smukke natur.