Billige hoteller i Chiang Mai – Nat-markedet og Riverside

Et område fuld af shopping, i enten livlige omgivelser eller omgivet af afslappet stemning og kvalitet

Omkring centrum af Chiang Mai ligger Nat-markedet og Riverside. Nat-marked-området er en af de livligste bydele i Chiang Mai, hvor Riverside til gengæld byder på en afslappet og rolig atmosfære med den flydende flod som inspiration. Lige som de andre områder i Chiang Mai er her ikke langt til lufthavnen – fra bymidten er der en transporttid på ca. 10 minutter og dette gælder således også fra de fleste hoteller.

Nat-marked-området befinder sig lige uden for Den Gamle By på den østlige side og dækker nogen lunde over området mellem Den Gamle By og Riverside ved Mae Ping-floden. Det er det primære område for shopping og natteliv. Her er sprængfyldt med markeder, butikker og gadeboder. Her finder du et stort butikscenter, Pantip Plaza, som har et enormt udbud af it-software og lignende. Om aftenen kommer Nat-markedet til live. Det starter kl. 18.00, hvor boder og butikker bliver åbnet og folk myldrer til og lukker ved 22.30-tiden. Her er masser af spændende varer, og det er helt sikkert en oplevelse værd. Centrum i markedet er krydset mellem Loi Kroh-gaden og Chang Klan-gaden og herfra spreder det sig hele to blokke ud i hver retning. Det er samtidig et område med mange hoteller i alle prisklasser, så du har god mulighed for at finde overnatning midt i dette livlige centrum af Chiang Mai. Nat-markedet er en viderebygning på det handelsstop, som handelsrejsende på vejen mellem Kina og Myanmar.

Der er ikke langt herfra til Den Gamle By, der kan bryste sig både af gammel bymur og kanal og af historiske bygninger, især imponerende templer. Du finder dog enkelte templer i Nat-marked-området, da der aldrig er langt mellem templerne i Chiang Mai. I Natmarked-området finder du også en moské bygget i 1800-tallet af kinesiske muslimer. I Nat-marked-området finder du især spisesteder til et middel-budget, men til gengæld dækker det over både thailandske retter og internationale køkkener. Du finder også fastfood-steder i området. En god ting at huske er de ekstremt billige spisemuligheder på fortovscaféer, som findes rundt omkring i Chiang Mai.

Riverside-området dækker over området lige omkring floden. Her er en uforglemmelig atmosfære af elegance og afslappethed. Det er et varieret område, som både byder på god musikunderholdning og overnatningsmuligheder med udsigt over floden – og samtidig et område, som de lokale også bruger meget. Du kan finde både gadesælgere og Waroroot-markedet, gallerier og kvalitetsbutikker samt lokale, der fisker på floden. Alt sammen i en atmosfære, der er påvirket af flodens rolige bevægelse gennem byen.

Floden, om end rolig, er samtidig provinsens livsnerve, da den bringer vand til de mange rismarker og andre marker i Chiang Mai-provinsen. I Chiang Mai by findes regler for, hvor tæt på floden, man må rejse høje bygninger og således bliver den helt særlige atmosfære bevaret. Med både templer, kirker og moskéer, har Riverside også stadig en del af stemningen fra tidligere tider. Ved riverside kan du indtage dine måltider i den helt særlige stemning ved flodbredden, hvor du finder både thailandske, europæiske og mexicanske spisesteder. Shoppingmulighederne dækker både møbler, antikviteter, tekstiler og kunst. Den østlige side af floden huser flere små gallerier af forskellig art, hvor du med sikkerhed kan gøre nogle gode fund og lære mere om thailandsk kunsthåndværk.

Vi har her listet en række gode overnatningsmuligheder, hvis du vil bo centralt og tæt på alskens shoppingmuligheder og kulturelle seværdigheder.

137 Pillars House

Lige ved flodens på samme tid rolige og dynamiske atmosfære finder du 137 Pillars House, som er bygget i teaktræ. Med sit spa-bad og sine suiter, der alle er mindst 70 kvm store er det en luksuøs overnatningsmulighed. Nærområdet, Wat Gate, er præget af en spændende blanding af thailandsk og international atmosfære. Som nogle af de nærmeste naboer til hotellet finder du blandt andet en udstilling af tekstilprodukter og keramik samt atelierer. Her er desuden et museum for thailandsk kunst som udstiller såvel gamle mønter, som kongelige kostumer og sort-hvide fotos. Ganske få skridt fra hotellet finder du også de første tre restauranter.

Rarinjinda Wellness Spa Resort

Ligeledes på denne side af floden finder du Rarinjinda Wellness Spa Resort. Hotellet befinder sig lige ved den bugtende flod og har udsigt til Suthep-bjergene. Hotellet har over flod og bjerge, og stedet byder på uovertrufne muligheder for selvforkælelse i form af spa og aromaterapi. Fra hotellets restaurant på flodbredden kan du nyde dine aftensmåltider i en afslappende udendørs atmosfære og samtidig indtage det spændende syn af Chiang Mai by. Hotellet er desuden historisk spændende – det er bygget i et 140 år gammelt thailandsk teaktræ-hjem. Fra sin gode beliggenhed i centrum af Chiang Mai har du blot en 5-10 minutters gåtur til Nat-markedet og et kvarters transport til lufthavnen.

The Chedi Chiang Mai

Moderne arkitektur i historiske omgivelser er, hvad du får, hvis du vælger The Chedi Chiang Mai. Fra samtlige af hotellets værelser mødes du af det eksotiske syn af floden, hvor på traditionelle både bevæger sig forbi. Hotellets værelser har alle glasfacade ud mod floden, hvilket giver dig fantastisk mulighed for at nyde flodmiljøet. Hotellet har desuden spa og fitness og indtil flere restauranter og lounges, der venter på at indsluse dig i sine stemningsfulde atmosfærer. Beliggenheden i det centrale Chiang Mai bidrager også til at gøre hotellet til et anbefalelsesværdigt valg. Det befinder sig på flodens vestlige bred og er dermed tæt på Den Gamle By. Adskillige andre hoteller er også tæt på, såsom The Amata Lanna og Yaang Come Village.

Puripunn The Baby Grand Boutique

I Puripunn the Baby Grand Boutique finder du et mindre hotel i rolige omgivelser. Det ligger nede af en sidegade i historiske omgivelser. Hotellet byder velkommen med en hyggelig atmosfære i en stil, der er en blanding af Lanna-design og stilen fra samtidens kolonitid. Hotellet passer således ind i omgivelserne i dette ”kulturarv-zone” med træbygninger. Fra dette udgangspunkt har du blot få skridt til adskillige seværdigheder, butikker, restauranter og barer. Og til Nat-markedet og ikke mindst templerne i Den Gamle By. Du er også tæt på broer, der fører dig over floden til Chiang Mais handelscentrum.

Ratilanna Riverside Spa Resort

Ratilanna Riverside Spa Resort giver dig nærhed til både Mai Ping-floden, ved hvis bred, hotellet ligger, og til de fantastiske historiske omgivelser, som Chiang Mai kan byde på. Hotellet er centralt beliggende og kun fire km fra lufthavnen. Herfra kan du også nemt og hurtigt komme til det berømte Nat-marked. Hotellet har 75 værelser med en stil, som er en blanding af moderne faciliteter og ancient Chiang Mai-stil. Alle værelser har egen balkon med udsigt over floden. På hotellet finder du både to restauranter, fitnessrum, jacuzzi, pool og spa.

Centara Duangtawan Hotel

Centara Duangtawan Hotel er et af de større i området med sine 512 værelser. Hotellet befinder sig centralt og tæt på ideelle shoppingsteder som Night Bazaar. Samtidig er der blot et kvarters transporttid til lufthavnen og både bus- og tog-station er inden for en endnu mindre radius. Hotellet ligger tæt på floden, på dens østlige side. På hotellet kan du nyde de gode faciliteter, eksempelvis yogastudio, dampsauna og udendørs swimmingpool i grønne omgivelser. I nærområdet finder du udover shopping også muligheder for at opleve nattelivet, spille golf eller anden form for underholdning. I dette område ligger også Royal Princess Chiang Mai med næsten 200 værelser.

Siripanna Villa Resort & Spa

I behagelig og praktisk afstand fra byens hektiske kernepunkter finder du Siripanna Villa Resort & Spa. Stedet giver dig mulighed for et ophold i roligere omgivelser, men stadig tæt på seværdigheder som Nat-markedet. Hotellet har shuttle-bus-service blandt andet dertil. Lufthavnen er også inden for nem rækkevidde, og togstationen finder du mindre end en km herfra. Hotellet er beliggende i den sydøstlige del af byen. På hotellet finder du både spa, swimmingpool, fitnessrum og et galleri samt et traditionelt Lanna-hus, hvor du blandt andet kan tage madlavningskurser. Stedet arbejder i øvrigt for bæredygtighed og har egen landbrugsproduktion af korn, frugt og grøntsager til hotellet.

Imperial Mae Ping Hotel

Midt mellem den sydlige del af den gamle bymur og floden har du Imperial Mae Ping Hotel. Her rejser det sig fra flodbredden og adskillige etager op med sine 372 værelser og fantastiske udsigt ud over det centrale Chiang Mai og floden. I din nærhed til hotellet har du Nat-markedet og både togstation og lufthavn er maks. et kvarter herfra. Du kan også nemt komme til både Anusarn Market, Waroroot Market, blomstermarked og til Wat Chai Mong Ko, som befinder sig tæt ved hotellet. På hotellet kan du nyde måltider fra flere af Asiens kulinariske topscorere og du kan holde din fysiske velvære ved lige i swimmingpool, fitnessrum og spa. I nærheden af Imperial Mae Ping Hotel ligger det nye 9W Boutique Studio.

Chiang Mai Plaza Hotel

I samme område som Imperial Mae Ping, har du også mulighed for at vælge Chiang Mai Plaza Hotel. Stedet tilbyder dig nærhed til det berømte Doi Suthep Tempel, til floden og til andre berigende oplevelser såsom Nat-markedet. Hotellet er holdt i den traditionelle Lanna-stil og giver dig derfor en oplevelse af Nordthailandsk kultur. Når du har brug for en pause i mellem besøg på eksempelvis templer og markeder og sejlture på floden, kan du finde afslapning i hotellets spa, dampsauna og massage. Her er også mulighed for at lade op med en tur i swimmingpool eller i fitnessrummet.

De Chai The Colonial Hotel

De Chai The Colonial Hotel er omhyggeligt indrettet i en enkel og elegant kolonistil og alt inventar er afpasset efter hinanden. Det er et absolut anbefalelsesværdig hotel, men det bedste ved De Chai The Colonial Hotel er dets beliggenhed. Du finder hotellet på Thapae Soi 4, som er Chiang Mais mest berømte gade. Det er en yderst central position i forhold til spændende oplevelser i form af Sunday Walking Street, Nat-marked, 100 years Market Kad Luang, adskillige gode butikker og ikke mindst templer. Hotellets position anbringer det midt blandt alle herlighederne! Ikke langt herfra, kun ca. 200 meter ligger det velroste Na Thapae Hotel.

Manathai Village

Blandt almindelige boliger i det centrale Chiang Mai ligger Manathai Village. Du befinder dig her i området tæt på både flod, Den Gamle By og Nat-marked, så det kan ikke blive mere centralt. Samtidig er atmosfæren mere afdæmpet på denne sidegade end ude ved hovedgaderne i dette livlige kvarter. På hotellet kan du derfor søge ro og afslapning, eksempelvis i stedets spa eller fitnessrum. Eller i den skønne swimmingpool, i midten af bebyggelsen.

Centara Khum Phaya Resort & Spa

For et spa resort i udkanten af Chiang Mai kan Centara Khum Phaya Resort & Spa anbefales. Dette spa resort ligger på Hueykaew Road i Chiang Mais Business Park. På den måde har du mulighed for et ophold med forkælelse, ro og afslapning og kun en halv times transporttid fra centrale seværdigheder som botanisk have, templet Doi Suthep og Hill Tribe Villages. Resortet har shutlle-service til centrum af Chiang Mai så du kan nemt komme til byens spændende markeder og shoppingmuligheder. Når du vender hjem fra de fantastiske oplevelser i Chiang Mai-området, kan du lade dig forkæle i stedets spa eller svømme en rolig tur i den store, udendørs swimmingpool af form som en lagune. Skal den stå på umådeholden vild luksus, så aflæg et gæstebesøg i verdensklasse hos det fantastiske Mandarin Oriental Dhara Dhevi. Ind mod byen herfra ligger blandt andet The Eurasia Chiangmai Hotel og Rainforest & Pornpiroon Hotel.

Sri-Ping Resort

Ved floden kan du finde fredfyldt overnatning på Sri-Ping Resort. Stedet er blot ti minutter fra centrum af Chiang Mai og dets beliggenhed på flodbredden og i nærheden af flere vandfald giver stedet en dejlig atmosfære af fri natur. Hotellet er bygget i en blanding af Lanna-stil og mere moderne stil og er bygget op omkring et smukt ude-miljø i tråd med naturen og med en forfriskende pool og rolige omgivelser. Herfra kan du nyde nærområdet på cykel, eksempelvis besøge nogle af de lokale templer og du kan bruge det som en rolig oase, hvorfra du tager på eventyr i det centrale Chiang Mais mylder af liv. Af hoteller i umiddelbar nærhed kan nævnes Sheik Istana Hotel.

I Natmarked-området og omkring Riverside finder du adskillige gode bud på overnatningsmuligheder – enten i byens rivende liv eller i mere natur-prægede omgivelser.