Transportmuligheder rundt i Bangkok

Der er mange muligheder for at blive transporteret effektivt rundt i Bangkok

Der er mange måder at komme rundt i Bangkok på, og vil du gerne lære dem bedre at kende og vide hvad du har af muligheder, uanset om det er undergrundsbanen MRT, hurtig transport til lufthavnen med Airport Rail Link eller Skytrain, så vil du kunne finde information om det lige her.

hurtig transport til lufthavnen med Airport Rail Link.

Airport Rail Link

Her finder du en forbindelse, som hurtigt bringer dig fra lufthavnen Suvarnabhumi til det centrale Bangkok, der ikke har alt for mange år på bagen. De historiske fakta fortæller om en kontrakt, der blev underskrevet i 2005, et byggeri, der startede i 2006 og de først testkørsler blev lavet i oktober 2009 – og de første kommercielle kørsler skete den 23. august 2010.

Der udvides fortsat på linien, da den er blevet et populært transportmiddel frem og tilbage mellem lufthavnen, for både lokale og turister. Grunden til dette skal blandt andet findes i de mange daglige afgange mellem kl. 6.00 om morgenen og frem til midnat, hvor der med city linjen er afgang hver 15. minut og med Express linjen er afgang hver 30. Minut. Det gør det meget let for dig som turist at komme fra lufthavnen til det centrale Bangkok, hvor du hurtigt kan finde dit hotel eller finde et hotel, hvis der ikke er booket hjemmefra.

Hvis det skal sammenlignes med danske forhold minder Airport Rail Link om muligheden for at tage metroen fra Københavns Lufthavn til Hovedbanegården. Linjen er på 28,6 kilometer og der bliver hele tiden koblet mere og mere på, da det gælder om at komme endnu mere bredt ud i Bangkok, så flere og flere begynder at bruge linjen.

Et security check gennemføres ved alle ind og udgange til Airport Rail Link.

Priserne er forskellige alt efter hvilken linje du vælger at bruge, om du skal retur igen indenfor et bestemt tidsrum og om det kun er en enkelt billet du gerne vil have. Derfor er prisen fra 15-150 Baht og det er let at finde priserne på stationerne, så du er ikke i tvivl om, hvad din billetpris bliver, når du vælger at køre med Airport Rail Link.

Har du booket et hotel i det centrale Bangkok, vil det være anbefalelsesværdigt at bruge denne transportmulighed fra lufthavnen. Du skal ikke gøre meget andet end at købe billet, stige om bord på toget og stige ud igen, når du kommer frem til destinationen – det bliver ikke meget lettere – så overvej Airport Rail Link, når du er i Bangkok.

Kom hurtigt rundt i Bangkok med BTS Skytrain.

Skytrain – toget i ”skyen”

Vil du gerne hurtigt rundt i Bangkok og gider du ikke blive kørt rundt af en Tuk-Tuk eller taxa, er der også mulighed for at komme rundt med BTS Skytrain, der bedst af alt kan sammenlignes med det danske S-togssystem. Der findes 34 stationer og det bringer hver dag mere end 600.000 mennesker frem og tilbage mellem arbejde, hjem og fritidsfornøjelser.

Langt de fleste stationer er lavet i 3 levels, hvor du på det nederste level har placeret rulletrapper og alt det mekaniske material, på andet niveau har du ofte små billetkiosker, og adgangsporte, og på tredje niveau kommer så selve skinnerne, der også kan være at forefinde på andet niveau på flere af stationerne.

Der kan nogle steder være brug for at skifte mellem de 2 linjer, som er på ruten. Dette er også tænkt ind i konstruktionen på langt de fleste stationer, hvor der er lavet en ekstra øplatform, der gør det let at skifte linje. Du kan derfor let komme fra en destination til en anden og derfor vokser passagerantallet også kontinuerligt på Skytrainforbindelserne.

Stort oversigtskort med de forskellige BTS Skytrain forbindelser.

BTS Skytrain bliver også hele tiden udvidet, så der kommer flere og flere kilometer linje, hvilket blandt andet letter på den daglige bilkørsel i millionbyen, der ofte kan have mange trafikpropper. Det er en effektiv måde at komme frem og tilbage på, hvilket flere og flere også finder ud af.

Priserne er lave i forhold til det danske niveau, så du vil ikke kunne brokke dig over dem – det er bare at nyde turen med Skytrain, for du bliver bragt hurtigt fra A til B uden det store besvær. Når du har brugt Skytrain er der også stor sandsynlighed for at du bliver bekendt med undergrundsbanen i Bangkok, som har navnet MRT.

Tag undergrundsbanen MRT rundt i Bangkok

Der er mulighed for at tage en undergrundsbane, der bedst kan sammenlignes med metroen i Danmark, rundt i det centrale Bangkok. Her er der nemlig en 21 kilometer lang linje med 18 stationer, der giver mulighed for at bringe dig hurtigt fra A til B. Sikkerheden er fuldt ud i orden, selv om Bangkok er kendt for at være lavtliggende, da der er indbygget sluser, der leder vandet væk og alle stationer er bygget minimum 1 meter over jordoverfladen.

Ønsker man at skifte fra MRT til Skytrain, er der ved flere af stationerne lavet mulighed for dette, hvilket igen er med til at gøre transportmulighederne meget effektive i Bangkok. En af de ekstra gode ting ved MRT, er den lette adgang for handicappede, da der er lifte og ramper ved alle stationer.

Thailandske Ressourcer:

Kort:

BTS Skytrain’s detaljerede oversigtskort med alle tog-linjerne

BTS Skytrain – Wikipedia – oversigtskort med tog-linjerne

MRT Bangkok – Wikipedia – oversigtskort med tog-linjerne

Officielle hjemmesider & Wikipedia:

BTS Skytrain’s officielle hjemmeside

BTS Skytrain – Wikipedia, grundig omtale og oversigt

Airport Rail Link’s officielle hjemmeside

MRT Bangkok – Wikipedia

Når du er turist i Bangkok, har du mulighed for at bruge et effektivt og let tilgængeligt system af MRT undergrundsbanen, du har Skytrain og sidst men ikke minst Airport Rail Link, så brug det, det giver dig mulighed for at opleve meget mere af Bangkok. Der findes dog også andre transportmuligheder, der bringer dig frem til den ønskede destination – her er det blandt andet tuk-tuk, busser og taxa, der tænkes på: Bangkok med tuk-tuk, busser og taxa.