Kanchanaburi – afslappet stemning og flot natur

Broer, floder og museer, er en del af oplevelserne lige her

I det mere nordvestlige del af Thailand, finder du denne provins, der blandt andet indeholder flere naturparker og bjerge og ikke mindst floden Kwai, der er meget kendt fra 2. Verdenskrig.  Derfor er der også i området 3 krigsmuseer, flere kirkegårde og  meget meget mere, der altsammen er værd at opleve.

Kanchanaburi broen over floden Kwai

Vandfald og floden Kwai

Vil du gerne opleve enestående natur, så vil det være muligt at opleve ved at besøge denne provins i Thailand, der blandt andet huser vandfaldet Erawan. Vandfaldet finder du ca. 65 km. fra Kanchanaburi by, ved highway 3199. Vandfaldet findes i Erewan National Park og er simpelthen et af de flotteste vandfald i hele Asien. Det er et 7 delt vandfald, som kan være betagende at følge, med det krystalklare vand, inde midt i junglen. Ønsker du det, kan det lade sig gøre at få en trekking tur i junglen, så du kan se vandfaldet Erawan fra sin smukkeste side hele vejen.

Der er også andre vandfald i området, som helt sikkert er værd at bruge tid på. Her kan du finde Huay Mae Khamin vandfaldene, hvor du skal ca. 100 km væk fra Kanchanaburi. Det er også et fantastisk vandfald, hvor du kan mærke bruset og opleve den smukke natur. Sidst men ikke mindst vil et besøg til Trai Truen vandfaldet også være en god oplevelse, hvor der også er mulighed for andre oplevelser.

Vandfald opstår jo, når der er kraftige fald på floderne og i Thailand er der en meget berømt flod, der har navnet Kwai. Floden Kwai har en historisk betydning, specielt under 2. Verdenskrig, og ikke mindst på grund af dette, har den også en stor betydning for de mange turister, der vælger at besøge området.

Broen over floden Kwai er det helt centrale emne, og da Kanchanaburi er beliggende helt ned til floden Kwai, er der god grund til at byen er blevet så kendt. Selve jernbanen, som også kaldes dødens jernbane, var blevet projekteret til at tage mere end 5 år at bygge, og den vil være over 400 km. lang. Da Japanerne under 2. Verdenskrig valgte at bruge krigsfanger og tvangsarbejdere, specielt engelske, amerikanske og australske krigsfanger, fik de kun 16 mdr. til at bygge jernbanen.

Der blev brugt et så stort antal tvangsarbejdere, at man mener tallet rundede de 250.000 – under selve bygningen af jernbanen døde der ca. 100.000 tvangsarbejdere og mere end 10.000 krigsfanger. Så byggeriet var umådeligt hårdt og derfor ligger der også flere krigskirkegårde i området, der viser den tragiske historie.

Kanchanaburi Tham Krasae videre op til Sai Yok vandfaldet

Den oprindelige bro, som ikke længere eksisterer – var bygget i træ og i dag findes broen i jern og står heller ikke længere det oprindelige sted, den stod nemlig længere mod nord end den nuværende bro.

Jernbanen er stadigvæk funktionsdygtig og bliver brugt til transport fra Thonburi i Bangkok til Nam Tok som ligger efter Kanchanaburi på vejen. Er du blevet interesseret i at vide mere om forholdene, de våben der blev brugt og hvordan bygningen af jernbanen foregik, er der flere museer i området, der giver et glimrende indblik i dette.

Det bedst kendte af museerne er JEATH museet, der drives af munke. Der er blevet lavet kopier af de mange barakker, som krigsfangerne boede i, og her kan du finde våben, beskrivelser og avisudklip, der alle viser noget fra krigens tid. Et andet museum, der også har en større udstilling omkring broen og jernbanen ved floden Kwai er Thailand-Burma railway centret, der har flere rum dedikeret til begivenhederne og der findes også flere modeller af landskaber i området her.

Vil du gerne opleve andet en historiske vingesus og fantastiske bygningskundskaber, er der også mulighed for det i Kanchanaburi. Der findes blandt andet et tiger tempel, det såkaldte Tiger Temple, hvor munke passer på tigre, både unge og gamle. Det er en af de større turistattraktioner i området, da der er mulighed for at få taget billeder af sig selv med en tiger.

Tiger Temple og resten af Kancanaburi

Der har været meget tale om de forhold tigrene lever under, om de bliver bedøvet eller ej, og det skal derfor være op til dig selv, om du vil besøge tiger templet, det er en kæmpe oplevelse at komme så tæt på en tiger, så når muligheden er der, vil det være oplagt at gøre det.

Tager du lidt ud af selve Kanchanaburi by, er der masser af jungle og bjergrige områder, der skal opleves. Her vil det være et oplagt valg at besøge Sai Yok Nationalpark, hvor du finder et område, der er meget vildt og her kan det lade sig gøre at støde på vilde elefanter, hjorte og selvfølgelig aber.

Vælger du at trekke i området, kan det føles som om, du er en af de eneste mennesker i denne verden, så tag gerne en tur ud og oplev naturen når den er smukkest og helt sin egen.

For at vende kort tilbage til jernbanen og broen, er der ikke langt fra Sai Yok Nationalpark et område, der bliver kaldt kaldt Hell Fire Pass. Det var et meget ufremkommeligt klippeområde, hvor krigsfangerne havde meget lange arbejdsdage og fik sprængt klipperne i stykker, dog med store dødstal til følge, da op mod 60-70 % af krigsfangerne var døde efter bortsprængningen af de mange klipper.

En smuk natur – helt sin egen

Provinsen er altså et fantastisk sammensurium af smuk natur og præget af historien, hvor 2. Verdenskrig har gjort sit, på både godt og ondt. Vil du opleve en del af historiens vingesus, opleve den smukke og utæmmede natur, er der alle muligheder for at gøre det i Kanchanaburi.