Billige hoteller i Bangkok – Khaosan Road, Banglampoo og Phranakhon

Historiens vingeslag side om side med byens puls og Bangkoks afslappede, moderne backpackerkvarter

Khaosan Road er en unik gade i Bangkok – og ikke mindst i sit eget kvarter. Gaden befinder sig i Bangkoks gamle bydel. Nu om dage vil du finde en tilbagelænet og fri atmosfære og på en tur gennem gaden møder du en skøn blanding af små boder, guesthouses og middelklasse hoteller, internetcaféer, barer og klubber, boghandlere og massagesteder. Og tattoo-bikse. Ikke overraskende tiltrækker denne gade med sin stemning og sit blandede udbud af oplevelser navnlig backpackere. Men den er absolut interessant for andre også – og den er populær blandt de lokale, især kunststuderende og smarte/hippe unge mennesker.

Selvom den vestlige påvirkning tilsyneladende har fået overtaget i Khaosan Road eksisterer dens oprindelige atmosfære stadig under overfladen i denne gade i Bangkoks gamle bydel. Så du kan stadig fornemme det oprindelige Bangkok her og ikke mindst i det omkringliggende område, hvor hele den gamle bydel udfolder sig.

Phranakhon og Banglampoo befinder sig også i området ved den gamle bydel og skaber en kontrast til Khaosan Road med sine klassiske gamle bygninger og en atmosfære ladet af tidligere tider.

I denne gamle bydel finder du mange museer, markeder og universiteter. Hvis du har lyst til at opleve andre dele af Bangkok, har du båd-sejlads på floden lige ved hånden.

I Bangkoks gamle bydel kan du opleve buddhistiske templer og hinduistiske helligdomme, som er et besøg værd. Her er også en lille landsby, der viser, hvordan munkenes risskåle traditionelt blev produceret. Når du skal have sulten stillet er her også gode muligheder for at finde steder, der serverer autentiske retter fra det thailandske køkken.

Læs med her om anbefalelsesværdige hoteller i Bangkoks gamle bydel

Sawasdee Banglumpu Inn

En af valgmulighederne er Sawasdee Banglumpu Inn, som ligger på Khaosan Road. Herfra har du blot tyve minutter shoppingområdet i Bangkok og 45 minutter til lufthavnen. Hotellet byder på en rolig atmosfære, hvor du kan slappe af mellem alle oplevelserne i Bangkok. Området er præget af en international stemning grundet alle de mange rejsende, som vælger at bo i dette område. Der er et par barer lige i nærheden af hotellet. Khaosan Park Resort og Sakul House Hotel er et par af de hoteller, som er beliggende i samme område.

New World City Hotel

I Phranakorn-området, tæt på Khaosan Road, finder du New World City Hotel. Hotellet byder på spa og der er hele to restauranter og en café på stedet. Af seværdigheder byder området på The Grand Palace, som er landets tidligere regeringsbygning. Khaosan Road er med sin backpacker-kultur også en oplevelse, og tæt på floden finder du et imponerende blomstermarked – Pak Khlong Talaat – hvor der også sælges frugt og grønt og andre varer. Af andre seværdigheder kan nævnes Nationalmuseet og Phra Athit Fortet.

Viengtai Hotel

Nærområdet omkring Viengtai Hotel byder på adskillige seværdigheder, som du kan nå til fods. Eksempler er Royal Grand Palace, The Emerald Buddha Temple og The Golden Mountain. Der er heller ikke langt fra hotellet til indkøbsmuligheder i form af butikker, centre og markeder med håndmalede armbånd, frugt og tøj. Hotellet selv byder på faciliteter som udendørs swimmingpool, fitnessrum og en tropisk have. Viengtai Hotel ligger tæt på adskillige andre hoteller. Eksempelvis Buddy Lodge Hotel, som også præsenteres her på sitet, og Sakul House Hotel.

Nouvo City Hotel

En anden valgmulighed er Nouvo City Hotel. Hotellet byder på restaurant, café, spa, fitness og swimmingpool og limousine-service. Her har du en optimal beliggenhed i forhold til de mange kulturelle attraktioner, som ligger rundt omkring hotellet. Du finder også den travle Khao San Road med sit liv og butikker i nærheden. Og hvis du har lyst til at opleve en mere rolig atmosfære, kan du nemt komme hen til Rambuttri Road. Her kan du slappe af på en af de hyggelige caféer i gaden. Du kan komme til Khao San Road på ca. ti minutter til fods og det tager dig blot to-tre minutter at nå hen til Banglamphu Market til fods.

Rikka Inn

Et andet glimrende budget-hotel er Rikka Inn, som ligger på selve Khaosan Road. Hotellet er holdt i en elegant stil med individuelt udsmykkede værelser. På Rikka Inn er du til stadighed tæt på mange spændende oplevelser og seværdigheder. Området bugner af spændende spisesteder og du kan blandt andet besøge forskellige gamle templer og Bangkoks Chinatown. Når du opholder dig på hotellet, kan du blandt andet nyde hotellets tagterrasse som har udendørs swimmingpool, soldæk og en tag-have med orientalsk pavillon.

Rambuttri Village Inn & Plaza

På den mere rolige gade Rambuttri, tæt på Khaosan Road, finder du Rambuttri Village Inn & Plaza. Det er et nyere hotel holdt i orientalsk stil og beliggenheden er et glimrende udgangspunkt for de mange kulturelle og kulinariske oplevelser. Shopping og gode restauranter er også noget, Bangkoks gamle by kan byde på. På hotellet finder du en lækker udendørs swimmingpool, spa, skønhedssalon og massage samt en anlagte have med fiskedam. Især Khaosan Road og Wat Chanasongkram er tæt på – blot fem minutters gang.

Feung Nakorn Balcony

Feung Nakorn Balcony ligger på Feung Nakhon Road, som er en gade, der stammer fra grundlæggelsen af Bangkok – altså en af byens ældste gader. Derfor vil du finde en gade med mange bygninger, der stadig er i gammel stil og med generationer gamle guldsmede. Din gå-afstand er kort til adskillige attraktioner såsom marked, paladser og templer. Hotellet selv er et fire etager højt middelstørrelse hotel. Her kan du forny din energi i stedets anlagte have med rislende springvand, grønne planter og både solrige og skyggefulde pladser. Miramar Hotel og Grande Ville Hotel – sidstnævnte med en fantastisk udendørs-spa med et super-view fra tagterassen – er et par af de hoteller, som er beliggende i samme område, blot ca. 600 meter fra Feung Nakorn Balcony.

Buddy Lodge Hotel

Endnu et godt budgethotel beliggende direkte på Khaosan Road er værd at nævne. Det er Buddy Lodge Hotel, som ligger i gåafstand til monumenter og templer og samtidig i et område med gode muligheder for at finde spisesteder, barer og sågar en dessert-café. Stedet ligger midt i det pulserende liv i Bangkok, og tilbyder dig en mulighed for at trække dig tilbage til rolige og afslappende omgivelser, hvor du kan fordøje alle oplevelserne. Du kan eksempelvis afspænde alle muskler i sauna eller dampsauna, og du kan blive frisket op i swimmingpoolen på tagterassen.

Hvis du vil opleve Bangkok fra den oprindelige by-kerne med nem adgang til især kulturelle seværdigheder, så er denne gamle bydel det optimale valg. Du har her muligheden for at finde en økonomisk løsning i et glimrende område.