Bangkok med tuk-tuk, busser og taxa

Når du skal rundt enten i taxa, bus eller tuk-tuk finder du værdifuld information lige her

Når du ankommer til Bangkok, vil du hurtigt finde ud af de mange transportmuligheder, hvor du blandt andet har mulighed for at komme frem siddende i en tuk-tuk, vælge en bus eller blive kørt rundt i taxa. Alle 3 transportmuligheder, som bliver brugt af mange hver dag i Bangkok – læs derfor med her.

Det er nemt at komme rundt i Bangkok med tuk-tuk

Kom rundt i Bangkok med tuk-tuk

Forestil dig at sidde på bagsædet af en 3-hjulet knallert, hvor du let kan komme frem overalt i en storby, hvor trafikken ikke altid glider lige let. Det er sådan et scenarie du vil opleve, når du vælger at komme rundt i Bangkok med en tuk-tuk. Vælger du at komme ud til en af de store veje, vil du i løbet af 5 minutter have set de første 10-20 tuk-tuks komme drønende forbi eller holde ved gadehjørnet og vente på den næste turist, der gerne vil bringes hurtigt frem til sin destination.

Når du skal ud at køre med en tuk-tuk, skal du ikke sige ja til den første pris, der bliver sagt til dig. Det er vigtigt at du er god til at forhandle her, for ofte kan du få prisen ned under det halve af hvad der bliver sagt til at starte med. Det er også vigtigt at være opmærksom på vejen til destinationen, hvor det kan være en god idé at forklare chaufføren, at du gerne vil køre direkte til den ønskede destination.

Vil du gerne være ekstra flink ved tuk-tuk chaufføren, vil det ofte kunne lade sig gøre for dem, at få lidt ekstra provision ved at tage dig med til en skrædder eller guldsmed. Det er dog helt op til dig at bestemme, så valget er altid dit.

Vælger du en tuk-tuk til at bringe dig rundt i Bangkok, vil du ofte komme hurtigt fra A til B, da en tuk-tuk kan komme frem hvor andre køretøjer ikke kan. Det kan nogle gange føles en smule usikkert, men langt de fleste chauffører er meget dygtige og det er meget sjældent, der sker en ulykke med en tuk-tuk.

Du kan derfor roligt vælge en tuk-tuk til at komme rundt i Bangkok med, evt. kan du spørge chaufføren om vedkommende gerne vil være guide og på den måde, kan du komme rundt til flere af de spændende seværdigheder i Bangkok, på en ganske hyggelig og underholdende måde.

Det er rigtigt billigt at kører med bus i Bangkok, typisk maksimalt 10 baht

Med bus rundt i Bangkok

Vil du gerne meget billigt rundt i Bangkok, er der mulighed for at tage en bus, hvor priserne som regel er på mellem 2-10 baht. Når du ser på prisen finder du også ud af hvorfor det er størstedelen af lokalbefolkningen, der vælger at køre rundt i Bangkok med bus. Det er den billigste måde at komme rundt på og der er mange busser, fra 3 store buscentraler i Bangkok.

Der findes 2 typer af busser i Bangkoken med aircondition og en uden aircondition – det er bare at stige på bussen, når du gerne vil med den, der kommer nemlig en konduktør rundt og sælger billetter.

Når du gerne vil med bus, skal du være forberedt på at de ofte er godt fyldte og derfor er det ikke altid muligt at komme til at sidde ned. Når du har både MRT og Skytrain, vil det ofte være en fordel at vælge dem, da du som turist ofte vil synes det er ganske billigt at tage med de 2 mere komfortable transportmuligheder.

Skal du være i Bangkok i længere tid, vil der være mulighed for at lave et buskort, som giver dig mulighed for at rejse rundt lige så meget du vil med bussen – hvilket kan være fordelagtigt i flere situationer. Husk at busserne kan være godt fyldte – prisen er dog også så lav, at du kommer meget billigt fra A til B.

Det er billigt og komfortabelt at komme rundt i Bangkok med en Taxi, husk altid at slå taxametret til

Taxa – let og behageligt

Når du vælger at tage en taxa rundt i Bangkok, er det helt klart den mest komfortable måde at komme rundt på – dermed ikke sagt det er den hurtigste. Trafikken i Bangkok er ofte meget intensiv og skal du ikke ud på motorvejen, vil der ofte være mere fidus i at tage andre transportmidler – men er du til det komfortable, så er det helt klart taxaen du skal vælge.

Der er som regel 3 ting, der er vigtige at huske på når du vælger at bruge en taxa i Bangkok. Husk altid at få chaufføren til at slå taxametret til – det er vigtigt at de fra starten af turen har det slået til, for ellers vil de ofte kunne finde på at kræve mere end turen reelt koster.

Det er vigtigt at du har noget med på thailandsk, der viser hvor du skal hen – det er nemlig langt fra alle taxachauffører i Thailand, der er gode til engelsk. På langt de fleste hotellers hjemmesider, er der mulighed for at finde noget på thailandsk, så du er sikker på at ankomme til det rigtige hotel.

Hav altid småpenge med, så du ikke kommer til at betale alt for meget, hvis du for eksempel skal på motorvejen. Betal gerne for motorvejen, da det er ofte vil spare dig for lang tids kø på de almindelige veje og prisen vil stadigvæk være lavere når alt kommer alt – ikke mindst på grund af den sparede tid.

Der er alt masser af trafik i Bangkok, også her ved Sukhumvit - Asoke vejkrydset

Bangkok – transport og meget mere

Der er mange muligheder for at komme rundt i Bangkok og har du sat dig bare en smule ind i det, før du tager af sted, vil du have mulighed for at komme endnu hurtigere rundt. Find ud af hvad der vil være bedst for dig, når du skal holde ferie i Bangkok – så får du endnu mere ud af ferien. Læs mere lige her: En hel verden af seværdigheder i en millionby.