Trekking i det nordlige Thailand

Trækker trekking i dig, så tag på tur i det nordlige Thailand – oplev det lige her

Vil du gerne helt tæt på naturen og opleve de mange flotte scenarier, der venter på dig, så er der ikke noget som trekking i det nordlige Thailand, hvor du kan komme på vandreture, der fordrer en god form og finde ud af hvorfor flere og flere netop vælger at trekke under ferien i Thailand.

Flot tempel i Chiang Mai.

Hvor starter du

Når du skal til det nordlige Thailand, er det altid godt at starte ud med at besøge Chiang Mai, der også bliver kaldt Nordthailands hovedstad. Ud fra denne by, er der mange selskaber, der giver dig mulighed for fantastiske trekkingture. Vil du endnu længere mod nord, er det også muligt at vælge Chiang Rai som udgangspunkt.

Vælger du Chiang Mai er det området ved Chiang Dao, der er utroligt bjergrigt, der bliver valgt som trekkingområde. Her er det muligt at komme på dagsture, ture der varer flere dage med overnatninger i små landsbyer eller ture op og ned af floderne i området. Du kommer helt tæt på naturen, finder ud af hvordan lokalbefolkningen lever og får brugt kroppen godt og grundigt.

Mange oplevelser venter dig

Nogle af de muligheder du har på en trekkingtur er blandt andet elefantridning, rafting ned af floderne, gå på opdagelser i hullerne, besøge flere templer, finde ro ved at meditere, kigge på fugle og komme på længere vandringer. Det er en helt buket af oplevelser, som kan stille selv den mest eventyrlystne trekker tilfreds.

Kig ned til landingsbanen i Chiang Mai.

I Chiang Dao findes der over 300 forskellige arter af fugle, så at tage på fuglekig i dette område er noget mange ornitologer vil få utroligt meget ud af. Er du ikke ornitolog, vil det stadigvæk være en stor oplevelse at se de mange fugle store som små, der er farverige, kvidrende og i fuld gang med at lave reder og så videre.

Vælger du raftingen, vil det som regel foregå på Ping floden, der flyder forbi selve Chiang Dao by. Det er ofte på bambustømmerflåder du vil opleve floden, der stille og roligt flyder igennem landskabet, med et par steder hvor strømmen giver fart over feltet – dog ikke noget de dygtige bådfører ikke har styr på.

Du kan vælge at prøve 1-times rafting, halv- eller heldagsture, hvor du ser landskabet fra floden. Her er det muligt at opdage mere af det rige dyreliv, se aber inde på bredden, møde lokalbefolkningen og bare hygge dig. Det er ikke wild river rafting på nogen måde, det er der ikke strøm nok til, så det er beroligende, afslappende og ganske hyggeligt.

En af de mest spektakulære oplevelser ved trekkingturerne i Chiang Dao, er muligheden for at opleve huler. Vælger du at udforske Chiang Dao komplekset, vil du her finde 5 sammenhængende huler, du både kan udforske alene eller sammen med guider. Er du alene vil det være klogt kun at udforske Tham Phra Nawn og Tham Seua Dao. De er nemlig oplyst af lamper, så du ikke umiddelbart farer vild.

Spektakulær udsigt ved Chiang Dao.

Vil du gerne opleve de 3 andre huler, har du mulighed for at komme på opdagelse sammen med stedkendte guider, der alle går rundt med lanterner, så du altid ved hvor de er. Dette er en must see oplevelse når du vælger at trekke i det nordlige Thailand.

Et af de smukke syn møder dig, når du gerne vil besøge et af de mange templer i området. Her har du nemlig mulighed for at besøge Wat Tham Pha Plong, der har en fantastisk udsigt over skoven og bjergene i området. Du skal kridte skoene og tage de 500 trin, der er til toppen af templet for at finde den smukke udsigt, og når du kommer derop, vil du ikke på noget tidspunkt være i tvivl om, at det var det værd.

Vil du gerne overnatte i templet kan det ofte lade sig gøre, men forvent ikke en lang skønhedssøvn, da munkene skal op kl. 3 om natten for at få undervisning. Der er meget fredfyldt, da ikke alle ønsker at tage de 500 trin, der er er til toppen, så nyd freden, udsigten og området – husk kameraet – det kan give nogle helt fantastiske billeder.

En anden spændende oplevelse, der kan give dig mulighed for at hvile benene, er muligheden for elefantridning. Her er det muligt at komme på halv- og heldagsture, hvor du får lov til at sidde i en dertil indrettet kasse oven på elefanten. Her kommer du til at fornemme den vuggende gang elefanten har, mens den roligt traver fremad og bringer dig til målet for turen. Det er også muligt at opleve elefantshow og komme til elefantparker, hvor du kan se hvordan de bliver trænet, plejet og passet på.

Flodrafting ned af den smukke flod med kig til badende elefanter.

Trekking kræver fornuftig form

Vil du gerne ud at trekke i det nordlige Thailand, er det godt at være i nogenlunde form, inden du tager af sted. Det kan være lange ture hvor det er vigtigt at få noget at drikke og er du i meget dårlig form, anbefales det slet ikke at trekke. Varmen spiller en faktor, op og ned i bjergrige egne kan være hårdt for dine led og de mange kilometer, der bliver gået, kræver at du kan holde til det, så du ikke forsinker selskabet.

Er du i fornuftig til god form, så er trekking en naturoplevelse, du ikke vil undvære. Det er smuk natur, hvor du kommer til at være i første parket hele vejen igennem. Du får mulighed for at sove ude i junglen og se hvordan lokalbefolkningen lever – det gør trekking til en god oplevelse.

Vil du gerne opleve Templer i forskellige stile og en af oldtidens hovedstæder i Thailand, vil det rigtige valg være Ayutthaya – der byder på flere forskellige templer og flotte syn: Ayutthaya – et af oldtidens mægtige steder.