Oplev endnu mere af Thailand på din rejse

Se hele Thailand når du er på ferie – det er et fantastisk land

Mulighederne er mange når du vælger at rejse til Thailand. Det kan enten være en ren daseferie, en ferie hvor du besøger det nordlige Thailand og møder lokalbefolkningen, tager på trekkingtur i junglen eller dykker ned på havets bund og finder naturrigdom, der sjældent møder sit lige på fastland. Det er netop betagende natur, kulturelle bygninger og muligheden for en fleksibel rejse, der lokker mange til Thailand, og gør det til et så yndet rejsemål som det er.

Smukke både på Mekong River som grænser op til Laos

1-2 uger på floden

En af de mere specielle rejseoplevelser fås ved at vælge en tur op og ned ad Mekong River, som er floden, der grænser op til Laos. Her er der smuk natur, en flod der svinger fra at være 50 meter bred til flere kilometer bred og det kan give helt unikke oplevelser, at sove i en kahyt på en vild flod. Der er også muligheder for at komme ind til lokalbefolkningen i landsbyer i Laos, hvor ikke så mange andre turister har været. Det er ofte at turen starter i Nong Khai og fortsætter mod Beung Kang. Det er byer med vidt forskellig puls, hvor der sker noget mere i Nong Khai, der ligger helt op ad grænsen til Laos og derfor er et godt grænsepunkt.

For det meste slutter turen på floden ved Ubon Ratchanthani, som er tæt på en af de store national parker, nemlig Pha Taem National Park, hvor du kan overnatte i junglen, se floden fra junglen og opleve naturen på tætteste hold.

En rejse ned af floden Mekong River – er en helt unik oplevelse, hvor man kan komme ud for drivtømmer, opleve en vandstand, der kan afvige flere meter alt efter vejret og ikke mindst se mange flotte dyr og vinke til børnene, der løber langs kanten af floden. Har du ikke prøvet det før, kan det også være en del af en længere rejse i Thailand, hvor det kan være et afbræk i sand, strand og hotellivet, der vil være fantastisk at opleve.

Den korte tur rundt om Bangkok

Er tiden knap og skal der alligevel opleves så meget som muligt, er der også mulighed for det i løbet af 1 til 2 uger i området ved Bangkok, hvor der i en afstand indenfor knap 200 kilometer, er meget at opleve. Når du ankommer til Bangkok, vil det være et godt valg med en enkelt overnatning, før du fortsætter rejsen ud i landet, så du lige kan få døgnrytmen lidt på plads.

Her er det muligt at besøge Kanchanaburi, som er mest kendt for broen over River Kwai, hvor mange engelske og australske krigsfanger mistede livet under bygningen af broen. Derfor er der også flere krigskirkegårde i området og flere museer, der fortæller historien om broen og området under 2. Verdenskrig.

I området ved Kanchanaburi er der masser af spændende natur, der også er et besøg værd og her kan der trekkes til den store guldmedalje og opleves en farverig fauna. Vil du længere sydpå end Kanchanaburi er Hua Hin et oplagt valg, hvor du kan opleve kongens sommerresidens, få sol på de kridhvide strande og nyde livet. Fra Hua Hin er det også muligt at tage lidt længere sydpå og komme ind i Khao Sam Roi Yot National Park. Her kan der trekkes, opleves elefanter, du kan være helt tæt på naturen og meget meget mere.

På vej tilbage mod Bangkok kan du besøge Phetchaburi, hvor historiens vingesus strækker sig over byen, opleve templer, der er præget af Khmer stilen og finde et naturkloster, hvor der både er aber og flagermus i hulerne, der kan overraske dig. Det er helt sikkert en oplevelse værd at besøge Phetchaburi, så det må du ikke snyde dig selv for.

Du kan derfor på bare en uge komme vidt omkring og opleve vidt forskellige områder i Thailand, og alligevel ikke være mere end knap 200 km. væk fra Bangkok. Har du 2 uger, så har du masser af tid, er det 1 uge er programmet lidt mere presset, men det kan bestemt stadigvæk lade sig gøre.

Har du 4 uger i Thailand

Er der næsten uanede muligheder og rejsevalg, da du kan komme vidt omkring på grund af de mange indenrigsflyvninger, der er forholdsvis billige. Det giver dig muligheder for at opleve alle øerne sydpå lige fra Trang Islands til Phuket og på den anden side af fastlandet, Koh Tao, Koh Pha-Ngan og Koh Samui. Her vil du finde rig mulighed for at dykke, snorkle, ligge på stranden og slikke sol, nyde en kold lokal øl på en af de mange barer og i stor stil nyde livet.

Vil du gerne opleve andet end strande og øer, er der rig mulighed for at tage på opdagelse i de mange naturparker, hvor der er Khao Sok National Park, der giver dig mulighed for at overnatte i en tømmerflådelandsby, eller i en hytte ude i junglen. Det samme kan næsten lade sig gøre i Khao Yai National Park.

Vil du gerne nordpå efter ankomsten til Bangkok, har du Chiang Mai eller Chiang Rai og her finder du bjergrige områder, der indbyder til trekking i stor stil, elefantridning og besøg i de lokale landsbyer. En anden mulighed er også Sukhothai, hvor du kan opleve mange smukke ruiner og tage på en tur tilbage i historien.

Efter 4 uger i Thailand, kan du have oplevet meget, du kan også vælge at bruge tiden få steder, det er helt op til dig selv hvor meget du gerne vil have ud af rejsen. Thailand byder på det hele, du bestemmer selv – planlæg bare lidt før rejsen, så du har fantastiske ferieminder når du kommer hjem fra rejsen.

Synes du at strandende er tiltrækkende, så læs lige med her. Strande her der og alle vegne.