Mekong River – en anderledes rejse på floden

Tag på rejse, på en af de største floder, det er helt specielt – prøv det

Vælger du at bruge ferien på et krydstogt, har du mulighed for at afprøve et helt specielt et af dem, ved at lade ferien blive brugt på den kæmpestore Mekong River, hvor du har naturen på alle 4 sider af dig, uanset hvor du befinder dig på floden. Et krydstogt kan indeholde store naturoplevelser, besøg i templer og byerne langs floden og derfor også give et helt andet billede på det Thailand du kender.

Mekong flodens (ses i baggrund) i sammenløbet med Nam Khan floden (i forgrunden). Billede er taget på en smuk, februar morgen i Luang Prabang, Laos.

De store oplevelser på floden

Der er mulighed for ture af forskellig længde med meget varierende udbytte, så vil du have den helt store oplevelse ud af turen på Mekong River, er valget af en 8-dages tur et rigtigt godt valg. På en 8 dages tur vil kunne komme forbi steder som parken Phu Prabat, der er en del af af UNESCO World Heritage Site, opleve templer i massevis og nyde flere måltider om bord på skibet.

Der er mulighed for at komme forbi flere skulptur parker, hvor der er er mulighed for at tage billeder og tilbage på skibet er der mulighed for at kigge ind på bredderne og spotte spir fra de mange templer, der ligger langs floden. Du vil få adgang til viden om de tropiske frugter, der kan virke overraskende for dig, der er nemlig flere af dem der bliver brugt i lokalt medicin.

Der er også mulighed for at komme en tur ind i Laos og opleve nogle af deres attraktioner, blandt andet for at besøge landsbyer, hvor der ikke kommer så mange turister, så du virkelig får oplevelsen af lokalbefolkningen spot on. Allerede her har du fået en tur, der er lidt ud over det sædvanlige turistbillede og det er netop en af grundene til en tur på Mekong River er så spændende.

Dette er bare et udpluk af de mange oplevelser, som vil vente på Mekong River, hvor du skal kontakte et af de selskaber, der har skibe på ruten, så du bliver sikret den bedst mulige oplevelse. Det er en anderledes form for ferie, hvor du vil opleve en helt anden atmosfære i forhold til de mange andre rejsemål, der er at finde i Thailand.

Fiskerbåde i Mekong-floden ved solopgang

En 8-dages tur giver adgang til et Thailand du måske ikke vil have oplevet hvis ikke du havde valgt en tur på floden. Er du klar på flere overnatninger i krydstogtsskibe, der er lavet til denne form for ferie, så ligger vejen åben for en fascinerende tur på en af de største floder i hele Asien.

Som regel slutter turene af med en overnatning på hotel og transport til en af de mange lufthavne, hvor du kan blive fløjet videre rundt i Thailand eller tilbage til Bangkok, hvor der også er mulighed for at komme videre. Det er en fantastisk feriemulighed som flere og flere får øjnene op for, da et river cruise giver dig oplevelser i naturen på en helt specielt måde og langt de fleste nætter overnatter du på floden, så der er naturen helt tæt på dig.

Hvorfor lige netop Mekong River

Der er flere grunde til lige netop at vælge Mekong River, da den er en imponerende flod med så stor forskel på bredden og dybden, at det er nødvendigt med en god navigatør, der altid kan føre skibet i sikker havn. Fra 50 meter til 16 kilometer i bredden, betyder det altså, at man kan have meget mere fart på nogle steder og andre skal det hele foregå meget forsigtigt.

Andre steder er floden kun 1 meter dyb og andre igen 100 meter dyb. Dette kræver også et godt kendskab til floden, så derfor skal kaptajnen og besætningen være dygtige og samtidig ønsker de altid at give en god service til gæsterne om bord.

Panoramaudsigt af en solnedgang fra bakken (Mount Phou Si) i Luang Prabang, Laos efter et kraftigt regnfald.

Når du så tror, at det er hvad Mekong River er, finder du ud af, at kraftige regnfald om natten kan forandre hele floden og gøre at en sandbanke ikke længere er en sandbanke, men et område under vand, eller der kan være blevet frigivet en stor mængde af træstammer, der kommer drivende ned ad floden.

På grund af alle disse ting, er en rejse på Mekong River en helt speciel rejse, der vil give masser af specielle minder. Der er perioder hvor du bare kan nyde livet på soldækket og læse en bog, kigge ud på naturen, følge med i livet i floden, vinke til lokale børn, der igen ser et af de store skibe komme sejlende forbi – ja oplevelserne er mange og indholdsrige, så har du endnu ikke bestemt dig, er det bare om at få bestilt et river cruise på Mekong River, det er simpelthen en uforglemmelig rejse du bestiller.

Skibene du kommer om bord på, er lavet til formålet og derfor er der kun en ting at gøre og det er at glæde sig til turen ned af floden, se frem til de mange oplevelser, der venter og så få det bedst mulige ud af dem. Der kan på grund af skift i vejret, når du er er om bord på skibet opstå ændringer i det planlagte krydstogt. Grunden til dette skal findes i den høje sikkerhed, de fleste river cruise virksomheder ønsker at give dig, som gæst om bord på skibet.

Er cruiset veloverstået og skal rejsen gå videre i Thailand, er der flere steder, der venter på at blive opdaget. Et af dem kunne meget vel være Trang Islands, hvor du finder strande, der er både familievenlige og yderst lækre. Trang Islands – strande for enhver.