Langs Thailands grænse

Thailand giver dig fantastiske oplevelser langs grænsen – læs mere her

Vil du gerne opleve livet langs grænsen i Thailand, er det muligt at gøre en hel ferie ud af det, hvor der venter vidt forskellige oplevelser. Der er blandt andet mulighed for at bo i det nordlige Thailand tæt på grænsen og opleve lokalbefolkningen, finde små markedspladser og krydse grænsen til nabolandet. Det er en lidt anderledes ferie, der kan vise sig at rumme små finurlige overraskelser.

Gruppe af mennesker på vandring.

Langs grænsen i Nordthailand

Hvis du starter ud i det nordlige Thailand kan du enten vælge at starte med Chiang Mai eller Chiang Rai, der begge er byer mod nord, hvor det indenfor relativ kort tid kan lade sig gøre at nå grænsen. Her er det Myanmar og Laos, der grænser op mod Thailand, og begge lande har hver deres oplevelser at byde på.

Udsigt fra skråning ned på dal.

Af Thailandske grænsebyer op mod Myanmar kan du blandt andet vælge Sop Ruak, Mae Salong, Chiang Saem og med et par timers transport, er det også muligt at vælge byer som, Mae Hong Son, Soppong og Pai. Det giver en lang række af byer, der byder på både store og små ferieoplevelser, hvor den nysgerrige sjæl kan finde ud af en masse om livet i det nordlige Thailand.

Gruppe af mennesker på vandring holder pause og drikker noget vand i varmen.

Hvis du starter med at vælge Pai, finder du en by hvor bjergene giver lyst til afslapning og hygge sammen med lokalbefolkningen. Det er hovedsagligt Shan-folket, der lever i Pai, og deres kultur er meget inspireret af levemåden i Myanmar. Byen oplevede en oversvømmelse i 2005, men allerede i 2006 var byen klar til at modtage turisterne, der vælger at besøge det nordlige Thailand.

Indenfor de seneste år er Pai blevet mere og mere populær som rejsemål for turister, der kommer fra hele verden og gerne vil opleve kulturen og den afslappede stemning i Pai. Af seværdigheder kan der nævnes onsdagsmarkedet, en lang række af vandfald, de mange trekkingture, varme kilder hvor temperaturen svinger mellem 80 til 200 grader celcius og muligheden for at ride på elefant.

Gruppe af mennesker på vandring på vej ned til bjerglandsby.

Der er alle muligheder for at holde en lidt anderledes ferie i Thailand, ved at besøge Pai og du vil finde ud af meget mere om den lokale befolkning end i områderne mod syd, specielt hvis du vælger at trekke i området og besøge de forskellige stammefolk i bjergene. Her er det nemlig muligt at møde Karen, Hmong, Lisu og Lahu folket.

Vælger du at tage lidt længere mod nord, finder du Fang, som er en af de mindre kendte byer i det nordlige Thailand. Der er ikke mange turister at finde her, hvilket giver dig et godt indblik i dagligdagens liv i det nordlige Thailand.

Hyggelig samling omkring bålet for holde varmen da det er koldt i bjergene om natten.

Når du vælger at besøge Fang, skal du vælge at se Huai Luk Royal Project, hvor du finder landbrugsjord, der fortrinsvis bliver brugt af Hmong og Karen stammerne. Her bliver der dyrket grøntsager, frugter og planter, som er med til at holde gang i lokalsamfundet mod nord. Det giver dig mulighed for at opleve krysantemumblomster, guavafrugter, cantaloupe meloner og flere andre frugter samt grøntsager blive dyrket på gammeldags manér.

En af de andre oplevelser er Wat Tham Tap Tao, der er et tempel som er meget fredfyldt, med mulighed for at gå på opdagelse i nærliggende huler, kan der godt gå nogle timer med denne seværdighed.

Når du ønsker at komme til mere turistprægede områder igen, vil det enten være Chiang Rai eller Chiang Mai du skal vælge. Der vil i begge byer være muligheder for oplevelser, der kan være afslappende eller fyldt med action. Det er slet ikke kedeligt at besøge det nordlige Thailand og det finder du helt automatisk ud af, når du kommer frem til den valgte destination.

Langs grænsen mod Cambodia

Her er der slet ingen tvivl om, at en tur ned eller op ad Mekong Floden klart vil være den største oplevelse af mange. Det er også muligt at besøge Angkor Wat, der er et helt fantastisk tempelområde inde i selve Cambodia. Der er blandt andet mulighed for at tage et krydstogt på floden, der bringer dig frem til Angkor Wat.

Angkor Wat er for Cambodia en af de vigtigste turistattraktioner, hvor du kan få guidede ture rundt i hele komplekset, der er udsmykket med mange flotte dekorationer, basrelieffer og blandt andet har en 190 meter bred voldgrav. Det er imponerende arkitektur og er blandt verdens bevaringsværdige bygninger.

Vælger du en tur på Mekong Floden, kan du allerede nu godt se frem til nydelse, eventyr og flotte scenarier, der kan betage dig igen og igen. Det kan være du ligger på soldækket og nyder solen, og så pludselig råbes der inde fra land, hvor en flok børn har set det store skib, der i sit helt eget tempo cruiser rundt på floden.

En ferie langs grænsen

Der kan opleves mange ting hvis du vælger en ferie langs grænsen i Thailand. Nogle af områderne er vant til turister og andre steder er mere ukendt land for den gængse turist. Det kan derfor være en god idé at finde lokale guider i områderne, der sikrer dig en endnu bedre ferie, fordi du kommer ud at se de mange lokale seværdigheder.

Vil du opleve mere af det nordlige Thailand, hvor du kan opleve grænselandet, er der også mulighed for at tage på trekkingture i de bjergrige områder. Det kan få dig helt tæt på bjergstammerne, der består af flere folkeslag, eksempelvis Karen og Hmong folket. Trekking er en spændende ferieform, hvor du får brugt apostlenes heste meget: Trekking i det nordlige Thailand.