Angkor Wat – rundture og udsmykninger i templet

Fornem fortiden på de guidede ture rundt i Angkor Wat – det er fantastisk

Når det historiske er på plads og du har fundet ud af lidt om Angkor Wats betydning i Cambodia, vil du her kunne læse om de muligheder, der er for rundture med templet. Vil du gerne opleve det mægtige tempel, de mange flotte bygninger, de dekorative udsmykninger, der er overalt og fornemme historiens vingesus, når du går rundt, skal du læse med her.

Bus og motorcykeltaxier med turister på vej igennem i et af de ydre tårn i Angkor Wat.

Angkor Wat – muligheder for rundture

For at få det fulde udbytte af turen til Angkor Wat, vil det helt klart være anbefalelsesværdigt at tage på nogle rundture i templet, hvor du vil flere gange vil stoppe op og blive betaget af de mange smukke dekorationer, der er overalt. Alene rundturen i Angkor Wat templet kan retfærdiggøre din rejse til Thailand – sådan vil fornemmelsen ofte være når du er færdig med at gå rundt i templet.

Lokal cambodjaner på vej på cykel med det storslåede Angkor Wat i baggrunden.

Fra yderst til inderst, er der i alt 4 ydre tårne og 5 indre tårne, der alle er fixpunkter og gør det let at finde rundt i templet, hvor du finder indviklede udskæringer, elegante søjlegange, høje sokler og diskrete hjørner, der alle har hver sin historie at fortælle.

Parasol sørger for god skygge til den religiøse figur i Angkor Wat.

Så når du starter rundturen, skal du allerede med det samme give dig god tid til at kigge rundt, se de mange dekorationer og hver gang du kigger et nyt sted hen, får du øje på detaljer, du ikke havde set sidst du kiggede det samme sted.

Lokale cambodjaner tænder og sætte religiøse røgelsespinde ved et alter i Angkor Wat.

Det er vigtigt at du sætter tid nok af til en rundtur i Angkor Wat eller så skal du dele oplevelsen over flere dage, hvor du giver dig tid til at komme i dybden med de mange spændende oplevelser, der venter dig. Det kan være du tager de ydre tårne og rundturen i de ydre områder en dag, og efterfølgende dag bruger du på de indre tårne og rundturen i det område. Det vil helt klart give den bedste oplevelse af Angkor Wat.

Tre munke i orange dragter på besøg i Angkor Wat.

Legoland eller kæmpetempel

Når du ankommer til Angkor Wat og ser den kæmpemæssige vold, der alene er ca. 190 meter bred, ved du godt, at du er ankommet til et sted af enorme dimensioner og her kan du så lave en sammenligning med de mange middelalderborge, der var i Europa. Sammenligner du en borg med Angkor Wat, vil du føle at borgen er en miniature model i Lego, så små vil langt de fleste borge syne.

Asiatiske turister tager en pause i rundvisningen i Angkor Wat.

Lige så snart du kommer indenfor ydermurerne, vil du finde grønne områder, søer, små skoletempler og mange andre statuetter, bygninger og monumenter, som er med til at gøre oplevelsen helt unik. Bare det at gå rundt og kigge på ydermurerne og se dekorationer af kampscener eller flotte dansere fra Aspara, vil tage noget tid – for det er virkeligt et overvældende syn, der møder dig.

En stemningsfyldt situation i Angkor Wat når friser af basrelieffer beskues ved hjælp af solindfaldet.

Det bedste du kan gøre, er at vælge en guide og tage en af de mindre ture, hvor der er tid til at stille spørgsmål, være max 5-7 personer og nyde at guiderne er meget venlige, ved meget og kan fortælle mange spændende historier om Angkor Wat. Er der mulighed for det, så brug gerne lidt ekstra tid bagefter, hvor du kan gå alene rundt og få de sidste indtryk med, for når guiden har været i gang med at fortælle, får du pludselig endnu flere indtryk af Angkor Wat og det er med til at gøre stedet endnu mere overvældende.

En turist nyder stilheden i Angkor Wat.

Vil du gerne prøve at skabe dig et overblik over Angkor Wat templet, har du mulighed for at finde en mindre figur, der viser hvordan templet er bygget op, hvor de forskellige tårne er, hvilke veje, der kan være gode at følge og hvordan bygningerne ser ud. Det hele er selvfølgelig lavet i et meget mindre format, end den rigtige bygning, men kan for mange være med til at skabe et godt overblik over det monumentale bygningsværk, der skal besøges.

En kvindelig turist i Angkor Wat omgivet af søjlegange med høje sokler.

Lige før den store indgang til templet, er der på begge sider af vejen damme, der er i forbindelse med voldgraven, der som tidligere skrevet er 190 meter bred, så her er der også tænkt over detaljerne og det er noget, der afspejler hele byggeriet. Du er ikke i tvivl når du bevæger dig rundt, håndværkerne i Khmer-riget havde virkelig styr på bygningsværker og du vil ikke nogen steder i dag, se et bygningsværk som dette.

Et view oppefra af det fantastiske Angkor Wat badet i sollys.

Udsmykningen af Angkor Wat

Er et helt kapitel for sig – der er storslåede statuetter, der er mange varianter af basrelieffer og der er scenerier fra store episoder i hindufortællingerne. Hver eneste skridt du tager i templet viser dig nye dekorationer, så sørg for at bruge god tid, se de mange detaljer, tænk over de håndværkere, der har bygget dette op, hvor meget det har betydet for dem, at få lov til at udføre dette bygningsværk.

Dekorative udsmykning i Angkor Wat.

Der er lagt mange følelser i hver eneste udsmykning, der hver for sig fortæller store og små historier. Det er helt sikkert også en af grundene til at Angkor Wat er et must see, hvis du bare har den mindste kulturelle interesse og vil se hvad fortidens håndværkere formåede at bygge.

Basrelief i Angkor Wat udsmykket med en religiøse fortælling.

Når du er færdig med Angkor Wat, er der meget mere at byde på – både i Cambodia og Thailand. Du skal have mulighed for at se mange af de andre templer, opleve en god middag, eller tage på tur på Mekong floden, uanset hvad du gerne vil, er der mange spændende oplevelser i vente: Angkor Wat og alt det andet.