www.thailand.dk

Hvor skal man bo i Bangkok?

Tekst af Søren Hammer

Ofte bliver spørgsmålet “Hvor skal man bo i Bangkok?” stillet, og det er ikke helt nemt at svare på, idet det helt afhænger af, hvad man skal i Bangkok, med hvem og hvor meget man ønsker at betale per nat o.m.a.

Vi har derfor valgt at opdele vores besvarelse i kategorier fordelt på områder i Bangkok, og ud fra disse kategorier har vi så efterfølgende forsøgt at komme med nogle priseksempler i thailandske baht/danske kroner i forskellige kvalitetsniveauer, fra turist til luksus!

Flere og flere benytter sig også af de mange gode on-line tilbud, man kan “Google” et specielt hotel direkte på internettet eller med fordel gå til en af de mange udbydere på internettet, der et sted har samlet masser af hoteller i Bangkok og andre steder i Thailand

Det er nemt at booke on-line, og der er penge at spare. Det er en god idé som minimum at have arrangeret de første 1 eller 2 nætter på et hotel hjemmefra, så slipper man jo også for at køre rundt og lede efter et hotel ved ankomsten. Vi prøver på ingen måde at dække alt - specielt ikke de mange billige guesthouses, men vi har prøvet at give nogle gode bud på, hvor man med fordel kan bo i Bangkok og nederst i teksten har vi også tilføjet lidt information om, hvordan man kommer hurtigt, billigt og sikkert ind til sit hotel.

Områder i Bangkok:

  • Bangkok Lufthavn
  • China Town
  • Khao San Road
  • Den Gamle Bydel
  • Petchburi
  • Ploenchit - Rachaprasong - Pratunam - Siam
  • Ved Floden
  • Sathorn
  • Silom
  • Sukhumvit
Hoteller i Bangkok - © www.thailand.dk
Bangkok Lufthavn
Er der sen ankomst, eller skal man tidligt afsted næste morgen med fly, kan det anbefales, at man bestiller et hotel nær lufthavnen:
Bangkok Lufthavn
China Town
Sjovt at besøge, spændende at gå igennem de små stræder og gader, men at bo der er en lidt anderledes oplevelse og er forbeholdt de få. Transport foregår “nemmest” med Taxi eller Tuk-Tuk eller en lille gåtur ned til floden og derfra videre med båd.
China Town
Khao San Road
I den billige ende kan man altid søge hen til det gamle backpacker-område, Khao San Road, hvor man finder masser af unge på rygsæksrejse og masser af billige guestshouses. Vi har valgt at nævne nogle hoteller i den bedre ende af skalaen på, og omkring, Khao San Road.
Khao San Road
Den Gamle Bydel
Hvis sightseeing er målet med opholdet i Bangkok, eller skal man selv finde kajen Pinklao Pier, hvorfra Siam Cruise sejler, er det en god ide at komme ned og bo i den gamle bydel. I det historiske Ratanakosin-område finder man de kendte seværdigheder som Grand Palace, Wat Po og Wat Arun. Man bør dog bemærke, at det nye Skytrain og Metroen ikke kører til dette område, så trafikken kan være et problem. De fleste hoteller i dette område er gamle og en smule slidte.
Den Gamle Bydel
Petchburi
Et af Bangkok's farverige områder, når det gælder natteliv, specielt i området omkring New Phetburi Road, som er flere kilometer lang. Her ligger der masser af små “lommer” med listige, hyggelige og sjove steder.
Petchburi
Ploenchit - Rachaprasong - Pratunam - Siam
Hvis man rigtig ønsker at shoppe efter de bedste mærker (ægte varer!) så er det i dette område, man bør befinde sig. Her er lækre shoppingcentre som Penninsula Plaza, World Trade Center, Siam Discovery, Amarin, Gaysorn Plaza og det helt nye og enorme Paragon Center, der netop åbnede i december 2005. For shopping efter de mere uægte varer kan man tage til MBK (Siam Square) eller Panthip Plaza (Pratunam), sidstnævnte for teknologi og piratudgaver af alt! Der er masser af hoteller i området.
Ploenchit - Rachaprasong - Pratunam - Siam
Amari Watergate Hotel Bangkok - © www.thailand.dk
Ved Floden
En traditionel og hyggelig oplevelse. Ved at bo lige ud til floden har man også mulighed for at komme nemt til de mange seværdigheder, der jo næsten alle ligger nær denne gamle “vandvej” gennem Bangkok. Dette område er hyggeligt om aftenen med mange både, der sejler i mellem hotellerne og ikke mindst til Skytrain stationen Sapan Taksin. Chao Phraya River Express, som er en nem, sjov og billig måde at transportere sig rundt med, sikrer, at man hurtigt kommer frem til seværdigheder som Grand Palace, Wat Po og Wat Arun i det historiske Ratanakosin-område.
Ved Floden
Chao Phraya Bangkok - © www.thailand.dk
Sathorn
Normalt et rigtigt godt sted at vælge, hvis man er på forretningsrejse og vel at mærke skal arbejde i dette område. Det ligger også parallelt med Silom og når ned til Lumpini Park og nattemarkedet i den ene ende samt Chao Phrya floden i den anden ende. På hotellet Banyan Tree Bangkok kan man nyde en drink i friluftsbaren på 63. etage med en fantastisk udsigt over Bangkok.
Sathorn
Silom
Silom er måske mest kendt for Patpong, som er små sidegader til Silom med natteliv og shopping. Silom er også kendt for shoppingcentre, selv om de på ingen måde kan matche de mange nye omkring Ploenchit - Rachaprasong - Pratunam - Siam, og det er også på Silom, man finder en del kontorer og internationale virksomheder. Med hoteller i alle kategorier og til alle priser samt Skytrain og Metro i området er Silom slet ikke så dårligt et sted at nå det meste af Bangkok fra.
Silom
Sukhumvit
Sukhumvit har alt på godt og ondt. Det er her, man støder ind i det gamle Bangkok og møder det topmoderne. Der findes rimelige shoppingcentre, masser af gadehandlere og et helt enormt natteliv. Det er specielt efter kl. 01.00 om natten, man for alvor ser nattelivet, når de fleste steder lukker, og folk kommer ud på gaden - prøv en buffet-vogn på gaden med insekter HVIS DU TØR! Sukhumvit lever 24 timer i døgnet, hver dag i ugen! Der er adgang til Skytrain og Metro, så resten af byen ligger inden for nær rækkevidde.
Sukhumvit
Sukhumvit Skytrain - © www.thailand.dk
Da Bangkok typisk er adgangssporten til den videre ferie i Thailand, så begynder vejen til hotellet jo for de fleste i Bangkok lufthavn, og her er det måske vigtigt at fremhæve, hvordan man får en ægte og billig taxi direkte til sit hotel.

I det øjeblik man kommer igennem tolden og træder ind i ankomsthallen, kan man vælge at gå til højre (grupper) eller til venstre for individuelle rejsende. Rejser man i en gruppe, har man normalt en bus med en guide, der venter, og behøver naturligvis ikke at finde en transport, men rejser man derimod individuelt, kan det anbefales at tage en taxi og være lidt opmærksom.

I det øjeblik man nærmer sig selve menneskemængden, der venter med navneskilte, træder venlige mennesker frem i pæne uniformer og spørger, om man skal benytte en taxi, og svarer man JA, bliver det nemt til en dyr pris. Siger man NEJ til budet og fortsætter ind i selve menneskemængden, kommer der flere private personer hen og spørger, om man ønsker en taxi, og svarer man JA, kan det blive dyrt, og det er som i alle andre lande aldrig helt sikkert et køre i en privat bil.

Det mest intelligente og billigste er at smile venligt og svare NEJ til de mange tilbud, fortsætte selvsikkert igennem mængden og dreje skarpt til højre ud til den officielle taxiholdeplads. Her venter man i en kort kø, fortæller i den lille taxi-skranke hvilket hotel man skal til og får udleveret en lille seddel som gives til den næste taxichauffør i køen. Ved ankomst betales den viste pris på taxiens taxameter samt yderligere 50,- Thai Bath, fordi den har ventet i lufthavnen.

Det er vigtigt at fortælle chaufføren, at man ønsker at køre ind til byen via de normalt hurtige Toll Road og Express Road. Det er kunden, der betaler mortorvejsudgiften, og har man lidt lokale kontanter, så kan man se prisen på skiltet ved betalingsstedet og give beløbet til chaufføren, og man kan få penge tilbage med det samme.

Normalt koster en taxi inkl. lufthavnsgebyr og gebyr for Toll/Express i alt ca. 300,- Thai Bath eller ca. 50,- danske kroner. Husk, at har man ikke kontanter i Thai Baht kan man hæve disse i en af de mange pengeautomater i ankomsthallen eller alternativt veksle lidt danske kontanter til Thai Baht før man går ud i folkemængden.

© www.thailand.dk 1998-2006